Előzmény és válaszok a Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések topikból

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sarun
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2021.12.08. 16:39
Nagyon elkanyarodunk a témától, de attól még, hogy a Pfizer kevésbé hatékony a legújabb változat ellen, az nem jelenti azt, hogy a többi vakcina jobban védene. A cikkből számomra legalábbis ez nem derül ki, ebben kizárólag a Pfizerről értekeznek.

De ha már ezt a cikket elemezzük, akkor azt is írják, hogy aki kapott emlékeztető 3. dózist, annak jelentősen javultak az eredményei, illetve aki volt korábban fertőzött és arra kapta az oltásokat, azok állnak a legjobban.
Mindezek fényében viszont én inkább csak örülök, hogy végeznek ilyen kutatásokat, mert a többi vakcináról még ennyit sem tudunk jelen pillanatban.
Előzmény: (- Marky - 213208)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2021.12.08. 13:11
Tényleg nem a kötekedés a célom, de úgy tűnik, számítani fog, mivel "böknek" meg és pl a Pfizer kezd elbukni ebben a harcban

https://www.nytimes.com/2021/12/07/health/omicron-variant-pfizer-vaccine.html

Számomra azok az országok - így Ausztria is - a "buta" kategóriába kerülnek, akik tudományos eredmények helyett különböző politikai lobbik alapján próbálják szabályozni az embereket.

Számomra az oltás elsődleges célja az, hogy védjen meg, nem az, hogy kapukat nyisson meg előttem, miközben az eredeti funkcióját egyre kevésbé látja el. Ezzel a gondolkodással ráadásul pont, hogy nem lehet megállítani a vírus terjedését.

Nagyon bízok benne, hogy 1 év múlva ez az egész már tényleg csak egy rossz álom lesz, csak hát tavaly ilyenkor is ezt gondoltuk....
Előzmény: (minerel 213198)
minerel
3731 élménybeszámolót írt
3731
18 éve tag
2021.12.08. 09:52
Nem téged volt szándékomban nevetségessé tenni hanem a szitut. Mindenki ismer orvost aki ezt vagy azt állítja. Az is ismert, hogy az osztrákokhoz ha már ez a topik témája, a keletiek kilőve tehát az ember rúgózhat rajta de a végeredmény ugyanaz. Aki keletivel oltat az megszívta. Ebbe lehet politika lehet tudomány kb egyikhez sincs sok közöm így ha már kell akkor az legyen amivel az ember megkönnyíti az életét és ha megbetegszik akkor már úgyis tök mindegy mivel bökték előtte.
Előzmény: (- Marky - 213192)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2021.12.08. 07:19
Megprobalhatsz nevetségessé tenni és olyan szavakat a számba adni, amiket nem írtam le, uh inkább lapozzink

Mondjuk nem ilyennek ismertelek meg itt, de hát úgy tűnik semmi se örök
Előzmény: (minerel 213189)
minerel
3731
18 éve tag
2021.12.07. 22:56
jó lehetne ezt ragozni, hogy a youtube akadémiákon mit láttam és, hogy nekem is mondta a másikat ez meg az az orvos de ezek szerint a nyugati világban mind meg fognak halni mert nem kapnak keleti vakcinákat. 🤷 😀.
Ja és a nyugati a félig ismeretlen? :-)))
Előzmény: (- Marky - 213187)
minerel
3731
18 éve tag
2021.12.07. 22:53
Nem is néztem de szegény ezzel offolta az osztrák szezont.
Előzmény: (Sörapu. 213182)
- Marky -
767 élménybeszámolót írt
767
16 éve tag
2021.12.07. 22:53
Mert nagyobb valószínűséggel lesz hatékonyabb a mutációk ellen, mint az mRNS vakcinák, ami a vírus lassan 2 évvel ezelőtti tusjefeherje típusára lettek kifejlesztve. Egyre több forrásból lehet ezt hallani, több orvost is megkerdeztem én is erről, és nem akartak lebeszélni a 3. kínairol, sőt.

Kár hogy politikai okokból nem kezelik egyformán a vakcinákat a világon, most mindenkit a félig ismeretlen technológiaju és egyre kevésbé hatékonyak irányába terelnek számomra érthetetlen módon

Szóval az adatja be a kínait, aki a fenti logikát követi és nem top prioritás neki az utazás
Előzmény: (minerel 213181)
Zsuzsi1
9 élménybeszámolót írt
9
4 éve tag
2021.12.07. 21:04
A kínai oltással az a baj,hogy Ausztria csupán belépési szempontból tolerálja a kínai oltást,de a szolgáltatások -szállás, felvonó,hütte - szempontjából nem jó ötlet!
Ez a konzuli szolgálat lapján leírtakból is következik.
Előzmény: (tomko517 213180)
Sörapu.
1361 élménybeszámolót írt
1361
16 éve tag
2021.12.07. 18:44
Ma regisztrált :)
Előzmény: (minerel 213181)
minerel
3731
18 éve tag
2021.12.07. 18:17
hogy jutott eszébe bárkinek is kínait adni harmadiknak??

A kínai csak határátlépésre elegendő, semmi másra.
Előzmény: (tomko517 213180)
tomko517
1 élménybeszámolót írt
1
3 éve tag
2021.12.07. 17:58
Kedves Sielők!

Az osztrák konzuli oldalon jelenleg a Sinopharm elfogadott, mint oltóanyag.
Ezt megerősítendő, számomra mind a 3 oltás alapján kiálított Uniós igazolvány QR kódját a GrünePAss alkalmazás elfogadja érvényesnek, de legalábbis nem tiltakozik ellene.
Én 2 Pfizer után 1 Sinopharm emlékeztetőt kaptam.
Nem tudom Sinopharm alapoltás után ez hogyan van (pl. 3 Sinopharm esetén mi a helyzet), az a tapasztalatom, hogy 2 Sinopharm után a többség Magyarországon mRNS vakcinát kér és kap.

Személyes tapasztalatom nincs kinti elfogadással.

Kérem, ha valaki érvényesnek gondolt Gruene Pass-szal fennakad valahol, az jelezze.

Tisztelettel
MT
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE