Köszönöm, ez nagyon hasznos információ.
Amúgy ez a pofátlanság "ne továbbja", mivel bőszen ajánlgatják a biztosítók, hogy meghosszabbíthatod a biztosításodat, amelyre értelemszerűen a biztosítási időszak alatti tartózkodási hely a döntően (szinte 100 %-ban) a jellemző.
Azt meg végképp nem értem, hogy ezt miképp tudják úgy csűrni-csavarni, hogy emiatt érvénytelen a biztosítás.
Amit még én észrevettem évekkel ezelőtt, általában kikötik - persze apró betűs feltételrendszerben -, hogy az európai biztosítási kártya is szükséges bizonyos ellátások során.
Feltételezem, a költségek (hospitalizáció - sürgősségi ellátás) döntő részét a hazai állami egészségbiztosítási pénztárak fizetik utólag.
Amennyiben nem tettétek meg, úgy szerintem érdemes lenne még köröket futnotok akár a nemzeti egészségbiztosítási szervnél és/vagy az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál, mert gondolom nem kis összegről van szó.
Bár tudom, nem tökéletesek a célra, de lehet, hogy a veszteség minimalizálás miatt érdemes a bankszámlavezetőknél kötni éves utasbiztosítást, amely biztosítások díjazása általában egy-két hét biztosítási díjnak felelnek meg.