Síbiztosítás

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
lasimi
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
20 napja
Visszanézve az előzményeket, mi a Biztosítás.hu által felkínáltak közül választottuk az Uniqa Go Pack kötvényét, amiről a történet szólt. Ez a Bank360.hu oldalán nem köthető (jelenleg).
Időközben utólagos térítésre , melyre 6 hónapon belül van lehetőség, benyújtottuk igényünket a magyar társadalombiztosításhoz (penzbeli@ebf.bfkh.gov.hu) és várjuk a visszajelzést. Elvileg annyit és azt térítenek, mint egy helyi állampolgárnak.
Előzmény: (WAndrea 218768)
WAndrea
1051 élménybeszámolót írt
1051
21 éve tag
1 hónapja
Köszönjük a téma felvetést.

Megkértük partnerünk, a Bank360 biztosítási szakértőjét, hogy járja körbe a témát, így ez a cikk született meg, hasznos infókkal:

https://sielok.hu/rovat/utasbiztositas/cikk/erdemes-figyelni-ra-az-indulasnal-mikortol-el-az-utasbiztositas/
Előzmény: (lasimi 218741)
lasimi
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
1 hónapja
A dolod egyszerűbb... A balesetet be kell telefonon jelenteni a Biztosítónak. Ez nagyon fontos! A call-center aztán visszahív és részletesen kikérdez: hol,mikor történt a baleset, pályán kívül e vagy a pályán, fogyasztott e a sérült alkoholt, stb, valamint hol ki, mikor kötötte a biztosítást. Ugye őszinte válaszokat várnak
Előzmény: (Szecsi 218744)
h i r d e t é s
Szecsi
538 élménybeszámolót írt
538
16 éve tag
1 hónapja
Cellainformációkhoz, bankkártyás tranzakcióhoz hozzáférhet a biztosító (bár, hogy hogyan azt nem tudom).
Megjegyzem nagyon nem tartom korrektnek a biztosítók hozzáállását a külföldi kötéshez. Szintén ugyan ez ha valaki tényleg csak akkor köti meg ha már megtörtént a baj...
Előzmény: (bouquetk 218743)
bouquetk
347 élménybeszámolót írt
347
11 éve tag
1 hónapja
Nyilván azért van ez így, mert az élelmes magyar csak a baleset után kötne. Azt mondjuk nem tudom, hogy hogyan lehet ellenőrizni a biztosítást kötő tartózkodási helyét.
Előzmény: (lasimi 218741)
Kis Kovi
266 élménybeszámolót írt
266
12 éve tag
1 hónapja
Köszönöm, ez nagyon hasznos információ.

Amúgy ez a pofátlanság "ne továbbja", mivel bőszen ajánlgatják a biztosítók, hogy meghosszabbíthatod a biztosításodat, amelyre értelemszerűen a biztosítási időszak alatti tartózkodási hely a döntően (szinte 100 %-ban) a jellemző.
Azt meg végképp nem értem, hogy ezt miképp tudják úgy csűrni-csavarni, hogy emiatt érvénytelen a biztosítás.

Amit még én észrevettem évekkel ezelőtt, általában kikötik - persze apró betűs feltételrendszerben -, hogy az európai biztosítási kártya is szükséges bizonyos ellátások során.
Feltételezem, a költségek (hospitalizáció - sürgősségi ellátás) döntő részét a hazai állami egészségbiztosítási pénztárak fizetik utólag.

Amennyiben nem tettétek meg, úgy szerintem érdemes lenne még köröket futnotok akár a nemzeti egészségbiztosítási szervnél és/vagy az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál, mert gondolom nem kis összegről van szó.

Bár tudom, nem tökéletesek a célra, de lehet, hogy a veszteség minimalizálás miatt érdemes a bankszámlavezetőknél kötni éves utasbiztosítást, amely biztosítások díjazása általában egy-két hét biztosítási díjnak felelnek meg.
Előzmény: (lasimi 218741)
lasimi
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
1 hónapja
Ugyan (szinte) vége az idei szezonnak, de talán sokak számára fontos, nem ismert információt szeretnék megosztani síbiztosítással kapcsolatban:
Fontos, hogy a (legtöbb) Biztosítóval létrejött szerződés csak akkor érvényes, ha még Magyarországon, kiutazás előtt kötitek!!! Ez a mai, online világban ugyan furcsa, de szerződéses feltétel. Az internet oldala engedi megkötni akárhonnan, a díjat is elfogadja, aztán érkezik a legfontosabb, maga a kötvény... A baleset után a Biztosítónál tett bejelentés során közölték, hogy a kötés érvénytelen, mivel külföldön történt. Így mindent (motoros szán, helikopter, kórház) saját zsebből fizettünk. Sok kórház elfogadja az európai egészségbiztositási kártyát (kék műanyag), ami persze nekünk nem volt, hisz ott lapult nálunk a szuper, mindenre kiterjedő síbiztosítás...
Ha valakit érdekelnek a részletek, szívesen megosztom a tapasztaltakat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.