h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Badacsonyi
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2026.01.09. 21:07
Amíg írtam, addig jött a következő hozzászólás. Igen részletes, köszönet érte!
Kiderült, szűk 15 km-rel nyerték a kihívást.
Nem jártam még Eplényben- tervezem-, de úgy matekoztam, a leghosszabb pályán kellett mennie 10 kört, és ha nem volt nagy sorban állás, akkor 30-40 km/h átlagsebesség elég lehetett hozzá. Ez valóban nem egy esztelen száguldás. Akkor lehet, hogy Eplényben egyébként a lötyögés a divat a pályán, és a tempósabb sportmozgásra akartak ösztönözni? ( Ez megint csak érdeklődés, nem rosszindulat.)
Más. Írod, hogy mindenütt síeltek a friss hóban: a használaton kívüli pályákon, és az erdőben is. Ez mindenfelé szokás, de jó előtte tájékozódni az ide vonatkozó szabályokról! MSZI-ben pl a Sípark területén csak a működő pályákon lehet. A meg nem nyitott pályákon tilos, esetleg a 2. (kezeletlen szűzhavas fekete ) pálya a kivétel.Erdőben pedig csak a Park területén kívül lehet csúszni, saját felelősségre.
Egyébként az ilyen akciók balesetveszélyesek, és kiváló sítudást igényelnének. (Sok élményt sem jelent annak híján.)Mindenki gondosan mérlegeljen, aki erre vállalkozik!
Badacsonyi
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2026.01.09. 19:15
Ez nem megjegyzés volt, hanem kérdés, 2 db kérdőjellel! Nem a rosszindulat szülte, hanem az aggodalom, mert évenkénti 40-50 sínappal a hátam mögött látom, mi megy a pályákon a carving lécek megjelenése óta.Ha azt olvasom, hogy az kap díjat, aki a legtöbb km- teszi meg 111 perc alatt, akkor mi másra gondoljak, mint hogy ez felhívás száguldozásra, mert sok kilométer lassú csúszással nem jön össze!
Na, és ide kívánkozik egy újabb kérdés - nehogy rosszindulatúnak gondolja bárki is, de tényleg a kíváncsiság miatt - 111 percig folyamatosan síelni, hát nem egy nagy durranás, ezt csinálja a többség, nap mint nap, nem kell arra ösztönözni , az még nem kihívás. Na de minél több km-t, az már igen. Szóval, ha mégsem a gyorsaság a lényeg, akkor ez sehogy nem áll össze!
Nem gondolom, hogy kár volt megkérdeznem, sőt újra felteszem, mert a lényeg még mindig nem világos!
Előzmény: (TZoli 223811)
TZoli
1235 élménybeszámolót írt
1235
22 éve tag
2026.01.09. 17:05
Ez egy feltételezéseken alapuló nagyon rosszindulatú megjegyzés, kár volt érte. Voltam már több napot, valóban sokan élvezik az új lehetőségeket. De! Senki sem száguldozik, nincs tojás ülés, és nincs tülekedés se. A 111 perces kihívásban a második napja volt eredményhirdetés, de a pályán semmi rendkívüli változást nem lehet észrevenni. Nincsenek balesetek, nincs balesetveszélyes helyzet sem. Sok a síelő valóban, tegnap vagy tíz nagy iskolabuszt is láttam a parkolóban, sok a fiatal, csoportokban is, de én sehol sem tapasztaltam hogy ne lennének tekintettel a többiekre.
h i r d e t é s
Badacsonyi
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2026.01.09. 16:07
Szóval ez nem a sportról szól, hanem arról, hogy 111 percig, mint az eszetlen vadbarom, tojásülésben száguldozzunk a pályán, azután tülekedjünk a felvonónál?? Ki volt az a pihent agyú, aki ezt kitalálra? Az eplényi szervezőség? És a helyszínnek is Eplénynek kell lennie? Hiányoznak onnan a száguldozó ámokfutók? Így is van belőlük elég! Inkánn azon kelllene gondolkozni, hogyan lehetne a technikát és a sítudást fejleszteni! Ebben a kihívásban én csak az eddig is tapasztalható negatívumok támogatását látom!
Előzmény: (TZoli 223805)
TZoli
1235 élménybeszámolót írt
1235
22 éve tag
2026.01.08. 23:38
11 napig küldhetsz be a sílésedről adatot. Szabály 111 perc folyamatos síelés. Regisztrálni kel és minden nap 3 fundangó utalvány 30 20 és 10ezerért a legtöbb km-ért. Azonkívül vigaszdíj sorsolás a nem nyerteknek. A végén az összesített fődíj 100ezrr.
Nekem ma a -8ban lemerült a telom.
Előzmény: (Viri 223788)
Viri
729 élménybeszámolót írt
729
22 éve tag
2026.01.08. 10:52
Csak én nem tudom, mit jelent "111 perces kihívás"?
Nem szégyellem, de sehol sem találtam ráutalást!
Ne hagyjatok hülyén elmenni!
Előzmény: (szebe 223739)
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
2026.01.05. 19:22
Nem lesz ennek jó vége, ha erre a "káoszra" még ráteszik a 111 perces kihívást. Mindenki a métereket fogja hajkurászni, egymásra meg nem figyelnek...

Azt hiszem ennek a bejelentése alatt kérdezte valaki a többi pályát. Válasz nagyjából annyi, hogy ha kapnak elég természetes havat, akkor rásegítenek hóágyúval(pl a 4-esre), de egyébként a meglévőkkel foglalkoznak.
Egyrészt érthető, gondolom nem olcsó mulatság, nem akarnak "feleslegesen" hóágyúzni, másrészt szomorú, hogy nettó 2 pályára szűkült itt a síelés (harmadrészt meg bosszantó, hogy mennyit elkérnek érte).

Illendő lenne egy frissebb pályatérkép, mert az utóbbi években a 2-est se sikerült megnyitni, nem hogy a 4-est (és akkor a 3-asról meg a 2B-ről ne is beszéljünk), csak hát akkor nem tudnák hirdetni, hogy "Magyarország legnagyobb és legmodernebb síközpontja".
hohohóember
9 élménybeszámolót írt
9
7 éve tag
2026.01.05. 16:11
Mi 01.03-án voltunk öten síelni. 9:00-re érkeztünk, 20 perc sorban állás után tudtam megvenni a jegyeket (a kaució bérletenként 2000 Ft és egyesével lehet visszacsippantani a kártyára). A pálya délelőtt nagyon jó volt, sütött a nap, szél alig fújt, lélekszám elviselhető. Délután viszont 10 perces sorban állások voltak a felvonónál, a pályán tömeg volt, sok olyan síelő/snowboardos volt az 1-es pályán, akik éppenhogy le tudtak csúszni rajta, esés után vagy csak pihenésképpen néhányan a pályaszűkületekben "piknikeltek". Közben a pályák meredekebb részei teljesen lefagytak, hó le lett túrva róla. A mentő negyedórás menetrenddel közlekedett. Talán jó lett volna napközben ratrakolni. Sötétedés után viszont erősen javult a helyzet. Sor eltűnt, kevés ember a pályán, azokra a részekre is ki lehetett síelni, ahol még volt hó a jégen kívül. Sajnos a pályaüzemeltetők lelkesedése a nagy vízhiány (2022) után megtört. Előtte lehetett érezni, hogy próbálnak megnyitni minél több pályát, stb. Most én ezt nem érzem.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE