Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síterep nyitás topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2009.11.21. 11:04
Ami még kimaradt az előzőből, hogy ezek a nyitások valószínűleg csak hétvégére szólnak, a teljes nyitás (állandó, hétközbeni nyitvatartással) a gleccserek és Schladming kivételével szerintem mindenhol dec. 4-5 lesz.
Még annyi, hogy a Tauernberg csákányos nyitva van már hétközben is Heiligenbluton mától, de nem nagyon ajánlom senkinek, mert ez max. 1 km-nyi pályát jelent, aminek a felét (széltében) elfoglalják a sícsapatok edzései, és elég nagy sebességgel tudnak lejönni. Ráadásul, ahol egyik nap kibuckásítják a pályát, az marad későbbiekben a nagyközönségnek, mert a kapukat átteszik a pálya másik felére:-( (Egy ilyen buckába beleakadva vesztette el a feleségem tavaly a térdszalagját)
Előzmény: (Brockey 74165)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2009.11.21. 10:55
Nem tudom, mennyire frissek a panorámakamerák és honlapok információi, de találtam jó pár helyet, amelyek nov. 27-re (péntekre) írják a nyitásukat: Hochkar, Heiligenblut (ez jó hír nekem), Saalbach, Ischgl, St.Anton am Arlberg, Lech Zürs. Sok hely nov. 28-ra (szombat) írja a nyitást, ezeket nem is írom le, mert tényleg sok, de Nassfeld is köztük van (a honlapjukon is és a panorámakamerának az alsó információs sávján is ki volt írva ma reggel). Megint sok hely van, ahová a dec. 4-5-i nyitás van megjelölve, ezek főleg alsó-ausztiai terepek jelenleg zöld sípályával, de vannak messzebbiek is köztük. Jövő hétre biztos, hogy jön a hó, csak az a kérdés, hogy hová és mennyi. Nassfelden a pályára 25 cm havat írnak és mivel elég délen van (úgy értem az Alpok szélén és 2000 m alatt. Inkább a közepén szokott a legtöbb hó esni), ha nem kap havat, szerintem akármit írnak, nem hiszem, hogy 28-án ki tudnának nyitni (a panorámakamera képe sem túl sok fehéret mutatott ma reggel), illetve ha ki is nyitnak, csak hétvégére (28-29), és 11.30-12.04 között nem.
Heiligenbluton ma is kinyitottak (meg már múlt hétvégén is), 50 cm hóvan fent (2600m) és a középső állomásig (1750m) lehet síelni. 3 pálya van nyitva, ez 14 km pályát jelent az 55 km-ből. A teljes hétközbeni nyitvatartást itt is csak dec 4-től írják.Kb. 10 cm havat írnak hétfő-keddre, szerintem a mostani körülmények hasonlóak lesznek a jövő hétvégén is, sőt én inkább attól tartok, hogy még cudarabb idő lesz és a rossz idő miatt nem lehet majd síelni. Jövő péntekre ugyanis 20 cm havat mondanak ide. Egyébként én ködben, rossz látási viszonyok között utálok a legjobban síelni, amikor még az orromig is alig látok el.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.