Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2011.02.26. 20:23
Ugye lesznek majd fényképek/videofelvételek?
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.26. 07:57
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ismételten tudtunk hóágyúzni az éjszaka, most már a felvonó nyomvonalat és az egész pályafelületet friss hó borítja, így kiváló körülményekkel fogadjuk ezen a szép napos hétvégén a hozzánk látogatókat. Nem fog csalódni aki kilátogat hozzánk.

Ráadásul ma este farsangi hütte parti lesz nálunk a Rádió 6-al együttműködve, Dj Gem-B vezényletével, aki a megszokott fergeteges (Előszilveszter) hangulatot garantálja.
21-től lesz a parti hajnali kettőig 3000 Ft a korlátlan felvonó használat 1 itallal, ill. a jelmezben érkezők és síelők 500 Ft kedvezményt kapnak. Az esti sízés a megszokott módon 17-22 óráig tart rendes jegyárakkal (3000/2500 Ft). Aki az esti sízésen és a partin is részt akar venni, az 17-től válthat 4000 Ft-os kedvezményes jegyet, ill. jelmezben kap szintén 500 Ft kedvezményt. A 3 legtöbb szavazatot kapott jelmezes visszakapja a belépő árát, rájuk a felvonósoknál lehet szavazni a bérlet sorszámuk alapján. Eredmény hirdetés éjfélkor lesz.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2011.02.25. 23:24
Ma este kinéztem, tőlem szokatlan módon két különálló csúszóeszközön. Hmm, meglepődtem, nagyon jó a hó, nagyon jó a pálya. Nagy vállveregetés Visegrád kis csapatának!
Holnap megnézzük MSZI-t is.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.24. 14:21
Kedves sí és snowboardos barátaink!

A nagy hideget kihasználva folyamatosan hóágyúzzuk a pályákat, hogy a szezon hátralévő részében is kiváló körülmények között lehessen nálunk síelni. Az előrejelzések a jövő hétre is hideget mondanak, éjszakánként még akkor is fagyni fog, így jövő hétvégéig biztosan működni fogunk. A kiváló és vastag hóalap, amennyiben nagyon nagy meleg nem érkezik, talán még március 15-ig is ki fog tartani, akkora tervezzük a szezonzárást. Tavaly is működtünk még március 15-én, igaz akkor a frissen esett hó teremtette meg a lehetőséget.

Idén a hóágyúké a fő szerep, ebben a szezonban, kivéve a november végi december eleji havazást, szinte alig esett természetes hó. Szerencsére hideg volt elegendő (végre idén Karácsonykor is), így a hóágyús fejlesztésnek köszönhetően már a 61. üzemnapot kezdjük meg Visegrádon 240 m-rel a tengerszint felett. Ha minden jól megy idén megdöntjük eddigi nyitvatartási rekordunkat. Sajnos a látogatottsággal már nem ez a helyzet, főleg a hétközi forgalmunk csökkent jelentősen, abból is az esti sízéseké. Igaz itt volt egyedül minimális áremelésünk, de a 10 alkalmas bérlettel még a tavalyinál is kedvezőbb áron lehet nálunk este síelni. A gyerek és senior árainkat mind hétvégén, mind hét közben jelentősen csökkentettük, hogy még több család síelhessen nálunk kedvező áron. A síkölcsönzőben és a síiskolában sem emelkedtek az árak és bevezettük a 6 órás oktatási csomagot 20 % kedvezménnyel, ami a bérlésre is vonatkozik. Kedvező árú büfénkbe is csak minimális áremelésre került sor. Tudtuk, hogy az embereknek ebben a szezonban kevesebb lehetőségük lesz a télre költeni, és szerettük volna hogy még megfizethető legyen számukra is ez a nagyon fontos téli mozgási lehetőség.

A válság ellenére további fejlesztéseket hajtottunk végre, ami elsősorban a nagy hétvégi forgalmunk zökkenőmentesebb lebonyolítását teszi lehetővé. Felújítottuk és bővítettük a népszerű teraszunkat, új pad asztal garnitúrákat csináltattunk, bővítettük a kölcsönzőnket, a síiskola új helyiséget kapott és már 2 profi pénztárban adjuk ki a jegyeket sorállás mentesen. A kevésbé kihasznált aszfaltos parkolóinkat felújítottuk, így már látni lehet a parkoló autókat is a pályáról, ezért azok este is használhatók, mert a pálya fényei azokat is bevilágítják. A dugók elkerülésére viszont a pálya oldalán már nem lehet megállni az út mellett, viszont a nagy aszfaltos parkolóinkban mindig szokott még hely lenni, igaz így kb 50 m-rel többet kell gyalogolni. Az összes tolókaros liftünk már gumicsöves védelmet kapott a könnyebb megfogás és a ruhák védelme miatt. Működik már a 4. webkameránk, melyen a bébi pályánk és az új teraszunk látható és ha már a külsőségeknél tartunk a Visegrád Sí és Snowboard Iskola oktatói új egyenruhát kaptak.

Tehát kedves barátaink Visegrádon még igazi tél van és lesz is még egy darabig, várunk mindenkit továbbra is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.21. 18:14
Kedves sí és snowboardos barátaink!

A mai nap is ratrakolt, de még kemény felületű pályákkal várunk mindenkit, viszont már a kedvező hétköznapi áraink lesznek érvényben. Napközben enyhén pozitív hőmérséklet lesz, ami olvadást nem jelent, csak pont a felületi keménységet tudja csak megszüntetni, így a nap előrehaladtával egyre jobb lesz a pálya minősége is.

Kemény téli hét áll előttünk, végre megérkezett a hideg hozzánk, és bár sokan már a tavaszt várták, higgyék el így van ez jól. Ugyanis még februárt írunk, és gondolom senki nem örülne egy áprilisi fagynak, ami a mostani hideg hiányában biztosan bekövetkezne. Télen legyen tél! Sajnos viszont jelentősebb csapadékkal ismét nem jár a hideg, így a várva várt jelentősebb vastagságú természetes hó ismételten késik. Szerencsére rendelkezésre állnak a hóágyúk és ezen az éjszakán már kellően hideg is lesz a pályák felületének felfrissítéséhez. A pályákon most is elegendő hó van, de egyesek a puhább pályafelületet szeretik, ezért javítunk folyamatosan a körülményeken.

Reméljük erőfeszítéseinket a síző és boardosok nagyobb számú látogatásukkal jutalmazzák majd, mindenkit arra bíztatok használják ki február utolsó hetének rendkívüli lehetőségét, jelenleg is esik a hó, de lesz még a héten elegendő napsütés is. Akik a munka utáni csúszást választják azok már biztosan tudják, hogy hozzánk minden estet nyugodtan el lehet indulni, este 10-ig nyitva vagyunk egész héten. Sőt mintegy a tél megkoronázásaként, és halkan mondom képletes szezonzárásként, hatalmas farsangi bulit tartunk szombat este hajnali kettőig a pálya régi és új ismerőseinek ahol a várhatóan nagyobb látogatottságra tekintettel az összes felvonónkat hadrendbe állítjuk.

Addig is a hóágyúké a fő szerep, hétvégére az egész Nagy-Villám hegy északi oldalát friss fehér hószőnyeggel fogjuk beborítani, így már a tél élmény is garantált.

Friss hír, hogy egész nap tudtuk hóágyúzni a baby pályánkat és a többi pálya alsó szakaszát, valamint esett 2 cm természetes hó is, így igazi tél vár már a hozzánk látogatókra.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.02.21. 08:28
Tegnap este megint kiváló pályán róttuk a köröket, sajnos ismét csak nagyon kevesen.
Higyjétek el, nem bánja meg, aki kiugrik Visegrádra. Gyertek, mert lassan tényleg vége lesz a télnek, és akkor már késő bánat eb gondolat...
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.20. 08:30
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szerencsére az éjszaka megérkezett a várva várt hideg, a pályák hóágyúzott részei a vastag hórétegnek köszönhetően jól átvészelték az enyheséget, úgyhogy ratrakolt, kifagyott pályákkal várunk mindenkit.

A kamrákon látható leolvadt részek nem a sípálya részei, a pályák és felvonó nyomvonalak teljes hosszban használhatók, nyugodtan el lehet hozzánk indulni síelni ill. boardozni. A reális képet egyébként a 3. kamera mutatja.

Működik tehát a teljes hóágyúzott pályarendszer este 10-ig, természetesen a síiskola, kölcsönző, büfé is, ma még a bővített teraszokon, az új pad asztal garnitúrákon napozni is lehet egyet.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.18. 10:59
Szia Laci!

Tényleg jót csapattunk tegnap este, már megint az oktatás állított lécre. Ilyenkor jut eszembe mindig, hogy mennyire hiányzik az oktatás és a sízés, pedig milyen közel vagyok mindkettőhöz.

Kedves sí és snowboardos barátaink!

A rövid szerpentin úton elhárult minden akadály, a tegnapi 2 szórás és a ma reggeli kis enyheség megoldott mindent. Persze a pályákon vastag hó van, így ott a + 1 fok nem okoz gondot, csak a felület kásásodik enyhén.

Azért azon elgondolkodtam, hogy a fagy-olvadás határán egyeseknek a sorsa múlik azon, melyik oldalra esnek éppen. Gondoljunk bele pl. Oroszországban a Tajgában sík vidéken fagyban minden járható, de olvadásban azonnal sártenger lesz minden.
Nálunk kicsiben megvan ugyanez, a pályán még vastag hó van és a környezetben elolvad a természetes hó el kell keríteni a pályák alsó részét és akkor egyedül a fasorompónál levő főbejáraton lehet minket megközelíteni, mert egyébként felhordják a sízők a bakancsukkal a sarat a pályára, amit léccel aztán szétkennek és máris kávébarna a hó. Aztán jön a napocska és a barnaság a pályák aljában máris intenzíven olvadni kezd. Tehát kérjük kedves vendégeinket, hogy ez esetben vegyék figyelembe tereléseinket és ne a köveknél levő ideiglenes parkolónkat használják, hanem a kicsit lejjebb lévő aszfaltosakat, hiszen ez az Önök érdeke is.

Hamarosan felkerül jövő szombati farsangi bulink plakátja is a honlapra, tehát február 26-án szombaton este hajnali kettőig farsangi bulit tartunk a sípályán, ahol a fergeteges hangulatról most is Dj Gem-B gondoskodik, aki egyébként kiválóan snowboardozik is. A jelmezesek külön kedvezményt is kapnak és lehet szavazni a legjobban sikerült kollekciókra.

Addig is várunk ezen a hétvégén is kiváló körülményekkel mindenkit, holnaptól újra hideg lesz és még jövő héten is biztosan tél lesz Visegrádon.

Még mindig működik a mini gleccser Visegrádon, aki nem hiszi járjon utána.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.02.18. 08:35
A helyzet érzékeltetéséhez elvileg elég lenne 3 szó:
VISEGRÁDON TÉL VAN!!!
Tegnap este nagyon-nagyon jó volt a hó.
Külön élmény volt, hogy mehettem egyet "formációban" a nagyokkal... :-)
És végre kicsit többen voltunk a pályán - de azért sorban állás nem volt.
Szóval aki teheti jöjjön, érdemes!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.17. 13:10
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Jó hír, hogy reggel meg tudtuk szóratni a rövidebb szerpentin utat, így már biztonságosan fel lehet jutni alulról is a pályákig. Amennyire jó a pályáknak a friss hó, annyira okoz gondot viszont a feljutásnál. A hókotrást minden esetben megcsináljuk, de ez nem teljes megoldás. A jó megoldás a só lenne, de azt nem engedik a természetvédők. A szilárd anyaggal szórás egy olvadásnál elmerül és az ismételt fagyásnál már nincs hatása, szóval nem egyszerű a megoldás. Ráadásul a szerpentin út tisztításának teljes költsége a sípályát terheli, ezt is az Önök által megvett jegyekből finanszírozzuk.

A tegnap estére kialakult állapot tényleg kritikus volt, így mindenképpen lépnünk kellett. Mi egyébként minden esetben tudunk csak téli gumival közlekedni, de nem mindenki elég tapasztalt a téli közlekedésben ezt tudjuk. Arra kérek ezért mindenkit, hogy elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a viszonyokról (a honlapon mindig friss infók vannak ill. hívhatnak mobilon is), ha bizonytalanok a feljutásban, akkor inkább a hosszabb fellegvár felé vezető szerpentin utat válasszák, ott szórják sóval a felfelé vezető szakaszt és a havas csúszósabb részen csak lefelé kell haladni. Nagyon kellemetlen ha felfelé valaki kellő tapasztalat hiányában elakad (elpörög) és 10-15 másik autó feljutását akadályozza ezzel meg (ugyanis már azok sem tudnak akkor elindulni).

Jelenleg is havazik, folyamatosan 0 fok alatt van a hőmérséklet, és még további havazás várható. A pályák az éjszakai ratrakolás után kiváló állapotban vannak, igazi téli körülményekkel várunk minden kedves vendégünket a gyönyörű Visegrádon.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
14 éve tag
2011.02.16. 00:21
Kemény, de nem jeges hó fogadott, páran voltunk, egyfolytában lehet sielni, egy felvonó működik, elégedett voltam ismét. Lenti beszálló kicsit jeges, de nem zavaró. Nem ragozom, olcsó, közel, van korrekt. Szuper volt, kellemesen elfáradtunk.
totnes
14 élménybeszámolót írt
14
13 éve tag
2011.02.15. 22:22
Köszönöm, majd figyelem jövőre, remélhetőleg akkor is nálatok lesz az oktatás.
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
14 éve tag
2011.02.15. 10:24
Én elhiszem. Ezért ma a gyerekkel fel is megyünk estére.
Előzmény: (klaci 110150)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.02.15. 08:24
Tegnap este kint voltam, a pálya újra szuper. Már csak a felvonó nyomvonala jeges, de ez legyen a legnagyobb gond.
Köszönet és tisztelet a CSAPATNAK! Kár, hogy az emberek nem hiszik el, hogy itt még tényleg tél van...
Gutbrod András
131 élménybeszámolót írt
131
21 éve tag
2011.02.13. 23:39
Replaci topikja:
Fórum - Sítanulás, oktatás, technikák - Kanyarsí programok

--
Gutbrod András
Előzmény: (totnes 109927)
totnes
14 élménybeszámolót írt
14
13 éve tag
2011.02.13. 22:18
Sziasztok,
eső után köpönyeg. Melyik topicban szerveztétek ezt a nyílt napot? Csak hogy tudjam, jövőre melyik tartsam majd vigyázó szemeim.
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2011.02.13. 10:22
MGY !
Holnap nem megyünk ki?
PEDRO
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.13. 08:02
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Jó hírrel szolgálhatok!

Az 50. üzemnapunk tiszteletére éjszaka teljes erőbedobással dolgoztunk az 1/A pálya felújításán. Az összes hótartalék felhasználásával, teljes ratrakolással és természetesen hóágyúzással felfrissítettük az amúgy jeges foltos felületet.
Sajnos a felvonó nyomvonalra csak kevés havat tudtunk tenni, ott jelenleg egy nyom használható és jeges a felülete, de használható.

A pálya felülete jó állapotban van, vannak rajta a régi kemény felületből darált részek, a meredek nagy ugratóból szétterített jobb minőségű szakaszok és frissen hóágyúzott kiváló felületek.

Tekintettel a körülményekre és a működő felvonók számára ma hétköznapi árakon lehet síelni nálunk és természetesen lesz esti sízés is.

Emberek ébresztő, az éjszaka visszakormányoztuk a telet Visegrádra! Hétköznapi árakon várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.12. 10:27
Kedves sí és snowboardos barátaink!

A pálya egészen jól átvészelte a hetet, csak ez a tegnapi eső nem hiányzott. A meleg ellenére a felület kifejezetten kemény volt, gyér látogatottsággal, de működtünk a tegnapi napig.

A mai hidegfront végre nappal is elfogadható hőmérsékletet hoz, így a frissen kilőtt hó már meg fog maradni, éjszaka indulnak a hóágyúk és mindent megteszünk, hogy holnap felfrissített pályával lehessen nyitni.

Holnap reggel friss hírekkel jelentkezek és küldök még értesítést hírlevélen keresztül is.

Bízunk benne, hogy a február még tartogat egy kis természetes havat is, és meg tudjuk extraként a felső pályákat is nyitni.

Jó készülődést mindenkinek, aki esetleg nem tudna aludni az nézze immáron 4 kamerán keresztül az eseményeket.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2011.02.12. 10:26
Kedves fórumosok!

Örömömre szolgál, hogy személyesen is megismerhettelek benneteket és ilyen nagy népszerűségnek örvendett, a webkamera kép ellenére a "visegrádi gleccser". Most azt hiszem rászolgált a nevére. Örömmel látlak benneteket máskor is, ígérem akkor a megszokott kiváló minőségű hóval találkozhattok majd.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.