Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2458)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3286 élménybeszámolót írt
3286
20 éve tag
2011.12.22. 13:30
Már nagyon várjuk, hogy mehessünk edzegetni!

Sok sikert a munkához, és boldog karácsonyt!
Visegrád - Nagyvillám
893 élménybeszámolót írt
893
15 éve tag
2011.12.21. 09:47
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap estétől elkezdtük a pályák hóágyúzását, és sikeres éjszakán vagyunk túl.

Bár lehetne egy kicsit hidegebb is, de azért haladunk a 2/A pálya behavazásával. Ezt a pályát úgy néz ki még Karácsony előtt ki tudjuk nyitni, bővebb információ holnap reggel várható. Akinek van ideje és kedve, kilátogathat hozzánk, vagy figyelemmel kísérheti a kamerákon éjszaka is a történéseket.

Gőzerővel dolgozunk és mindent megteszünk a mihamarabbi pályanyitást illetően, reméljük ebben az égiek is segítségünkre lesznek.

Mindenkinek jó karácsonyi készülődést!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
18 éve tag
2011.12.20. 21:48
Visegrádon is mennek már a hóágyúk!

http://www.visegradsipalya.hu/webcam/index2.html
Visegrád - Nagyvillám
893 élménybeszámolót írt
893
15 éve tag
2011.12.16. 15:19

Szerettünk volna hírt adni már november végén arról, hogy megnyitottunk, de idén eddig nem volt kegyes hozzánk az időjárás. Novemberben ugyan voltak már fagyos éjszakák, de nálunk a völgyhatás hiányában (a hideg levegő megreked a völgyben, mint Eplényben a pályák alsó szakszán) még nem volt alkalmas az idő még hóágyúzásra sem. A csapadék tekintetében azért bíztatóak a jelek, tavaly ugyanis a november végi december eleji havazás után szinte alig volt természetes hótakaró az egész szezonban. Idén ez a tendencia változni látszik, a szárazság után csapadékosra fordult időjárásunk. Reméljük ez a tél folyamán is kitart és kellő hideggel párosulva jelentős hóvastagság rakódik össze a pályákon is. Persze hóágyúzásra idén is szükségünk lesz, ez már hazánkban is velejárója egy korszerű sípályának, de a télimádók kedvét igazán a pályák környezetében is meglévő hótakaró hozza meg igazán.

Végre jó hírekkel szolgálhatok a várható időjárás tekintetében, ma még meglepően meleg van és eső fogja még áztatni a pályákat, de a hétvégével itt az igazi téli idő. Egy kis havazás is várható, de ebből még pályanyitás nem lesz, így ismét a hóágyúké lesz a fő szerep. A felvonók és a hóágyúk startra készen várják a bevetést, a büfé, melegedő és a kölcsönző feltöltés alatt van, hamarosan mindenki megtapasztalhatja azt a finom fahéjas illatot, ami körüllengi ilyenkor a méltán híres teraszunkat. A nyitást illetően pontos időpontot még nem tudok mondani, de még Karácsony előtt szeretnénk megnyitni annyi pályát, amennyit lehet.

1.) Talán már sokan észrevettétek, hogy változott a pályatérképünk. Jelentős változások indultak el a pálya és felvonófejlesztés tekintetében. Ugyan még erre a szezonra nem tudunk minden tervezett fejlesztésünkre pontot tenni, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy már idén is minél több kedvező változást lehessen észrevenni az elmúlt szezonhoz képest.
Terveink szerint egy igazán korszerű, és kényelmes Doppelmayer tányéros liftre (első lesz Mo-on) cseréljük le az eddig a snowparkot kiszolgáló liftünket. Ez a lift kétszer olyan hosszú lesz, mint az eddigi tolókaros felvonó, és egy új, eddig csak természetes hónál besízhető pálya alakul ki, ami a leghosszabb lesz az eddig hóágyúzottak között (az új térképen 3/A és 3/B). A snowparkot eddig kiszolgáló tolókaros lift az eddigi szánkópályán kerül felállításra, így a két egymáshoz kapcsolódó felvonó használatával besízhető lesz a teljes 3-as pályánk. Reményeink szerint ezzel jelentősen csökken az 1/A pályánk esetenkénti zsúfoltsága is. Korábbi terveinknek megfelelően ezen a szakaszon is kiépültek már a hóágyús állások és természetesen, a már méltán híres, pályavilágításunk is. A szánkósoknak egy kicsit keskenyebb hely áll így rendelkezésre, de a szánkópálya hossza változatlanul megmarad. Szerencsére az eddig használt szakasz elég széles egy sípálya és egy szánkópálya üzemeltetéséhez is, egyébként korábbi pályatérképünkön is így volt ez már jelezve. A szánkósoknak az mindenképen előny lesz, hogy az új lámpák a szánkópályát is jobban bevilágítják, mint eddig.

2.) A 2/A pályán eltávolítottuk az oktatást jelentősen akadályozó ugratót (mely egy igen nagy betontömböt rejtett eddig), ezzel jelentősen javult a pálya használata.

3.) A baby pályánk egy kis indító dombot kapott, mellyel szintén javult az első lépések oktatásának lehetősége.

4.) A snowtubing pályánk kanyarjainak biztonságát tovább növeltük és a hozzá kapcsolódó felvonó kiszálló helyét is átalakítottuk, így már jobban lehet majd a sízőknek és boardosoknak
is csúcsidőben használni.

5.) A dupla tolókaros felvonónk eddig kicsit zajos liftje új és erősebb hatóművet kapott, természetesen korszerű frekvenciaváltós indítással és sebesség szabályozással.

6.) Kölcsönzőnkben várhatóan új Blizzard felnőtt lécek is bérelhetők lesznek a már megszokott Nordica lécek mellett.

7.) A WC blokkban a kért meleg vizet ugyan nem tudtuk biztosítani, de újdonságként kézszárítóval lehet majd a hideg vízben áztatott kezünket felmelegíteni.

8.) Egy eddig nem üzemelt aszfaltos parkoló részt is felújítottunk (kis hátránya hogy lejtős) és az eddigieknél nagyobb gondot fogunk fordítani a szerpentin utunk síkosság mentesítésére is, előre betárazott apró szemű zúzalékkal.

9.) Jegyáraink, a kedvezőtlen változások ellenére sem fognak változni, sőt meglepetés kedvezményekkel fogjuk várni elsősorban az esténként hozzánk látogatókat.

Remélem jó téli szezon áll előttünk, és minél több látogató részvételével és hozzájárulásával folytatni tudjuk további terveink megvalósítását. Mindenkinek jó Karácsonyi készülődést, és reméljük mielőbb tudunk találkozni a behavazott lejtőkön.

Szali
219 élménybeszámolót írt
219
20 éve tag
2011.11.27. 16:26
Ma jártunk Visegrádon és szép új dolgokat láttunk!!!

Rezső és csapata megint becsülettel készül a télre. Sőt vannak, lesznek új dolgok is. Többek között egy új lift nyomait láttuk, már a lift is megvan ,csak ahogy a sípálya saját forumán láttam megint a bürokrácia lassítja, akadályozza az építését. Ha jól láttam a 2 "hosszú" tolókaros egyikének új motorja van , így van +1 tartalék ,ha jól sejtem. Addig is pár friss kép a pályáról.
Ja és természetesen ma is üzemelt a kis műanyag pálya és csúszkáltak rajta emberek.
Hajrá Visegrád, Hajrá Rezső és Csapata!!! :)
Oktatás a műanyag pályán (Fotó: Szali olvasnónk)
IMG209.jpg
IMG211.jpg
IMG214.jpg
IMG215.jpg
IMG216.jpg
Készül a felvonó (Fotó: Szali olvasnónk)
Visegrád - Nagyvillám
893 élménybeszámolót írt
893
15 éve tag
2011.10.01. 02:59

Itt az ősz és indul a gyepsí szezon, valamint a síiskola műanyag pályája. A téli szezonra már megkezdtük a felkészülést, teljes felújításon és bővítésen esett át a hóágyús rendszerünk, már csak a helyi vízmű problémás csőszakaszának cseréjén múlik, hogy ettől az évtől üzembiztosabban és nagyobb kapacitással tudjunk hóágyúzni. A földmunkák kapcsán tovább javítottuk a snowtubing pályánk biztonságát, lefaragtuk a 2/A (kis)pályán található ugratónkat (az oktatást nagyon zavarta), valamint a bébi pálya indító dombot kapott. További terveink a helyi vízmű csőcseréjén múlnak, remélem hamarosan megkezdik a munkálatokat.

Sajnos a munkálatok miatt idén csúszott a gyepsí szezonkezdet, de az időjárás sem kedvezett eddig a gyepsínek. Ezen a hétvégén (okt. 1. szombat és 2. vasárnap) gyepsí és műanyag pályás szezonnyitó lesz a sípályán. Mindkét nap 10-18 óráig lehet jönni kipróbálni a gyepsít és a műanyag pályát. A felvonó használat ingyenes lesz, a gyepsíért, sílécért 500 Ft-ot kell fizetni alkalmanként. Aki nem tud hozni cipőt botot és egyéb védőfelszerelést, további 500 Ft-ért bérelhet azt is nálunk.

Mindenkit várunk szeretettel!

Mil
811 élménybeszámolót írt
811
18 éve tag
2011.07.23. 10:42
Pár képet a telefonomról, amiket egy gyönyörű szombati nap készítettem Visegrádon, március 5-én.

Inverzió :) Meglepődtünk mikor a hídeg nyirkos Duna völgyből felértünk 250 méterre és gyönyörű napsütés fogadott, ha nem is felhők, de köd fölötti panorámával. Tömeg nem volt, a hó viszont szuper!

Máris hiányzik a "szokásos" karácsony előtti visegrádi besízés :)
IMG00003-20110305-0956.jpg
IMG00004-20110305-0956.jpg
IMG00005-20110305-0956.jpg
IMG00006-20110305-0956.jpg
IMG00007-20110305-0957.jpg
IMG00008-20110305-0958.jpg
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
17 éve tag
2011.06.16. 08:45
Áthozok 3 linket a visegrádi honlapról, hogy lássátok, hogy zajlik ott az élet, ha nincs hó. Hátha páran kedvet kaptok... Egyiken sem vagyok rajta, nem önreklám... :-)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
15 éve tag
2011.06.15. 11:09
Előbb-utóbb csak összejön!
Előzmény: (klaci 119890)
klaci
2873
17 éve tag
2011.06.15. 08:46
Sajnos az idény eddig számomra nem úgy alakul, ahogy szeretném. Festés volt nálunk, és vasárnap gyepsí helyett még a helyreállítás volt soron...
Most hétvégén meg nem leszünk itthon...
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
15 éve tag
2011.06.10. 12:53
Vasárnap Anya 13-ig dolgozik, nem biztos menetel...
Előzmény: (klaci 119836)
WéberF
2067 élménybeszámolót írt
2067
18 éve tag
2011.06.10. 12:44
Sorry! Vasárnap Vörösberényben van jelenésem.
WFeri
Előzmény: (klaci 119785)
klaci
2873
17 éve tag
2011.06.10. 07:44
Részemről o.k.!
Én amúgy is igyekszem térítgetni a sporttársakat, és bírok is már néhány ígérettel, "de nekem több kell"!
Előzmény: (pokmalac1 119802)
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
15 éve tag
2011.06.07. 21:33
Spontán talpon gurulós party?
Előzmény: (klaci 119785)
klaci
2873
17 éve tag
2011.06.07. 14:50
Remélem, most vasárnap ki tudok menni. Ha neked is jó, találkozhatunk...
Előzmény: (WéberF 119782)
WéberF
2067 élménybeszámolót írt
2067
18 éve tag
2011.06.07. 14:24
Lehet, hogy újra nekifutok, egyszer már kipróbáltam a gyepsízést, nem sikertelenül. Nem is olyan vészes, csak a koromhoz képest valamivel több kondi kellene hozzá. Kondíció + technikai tudás (ráérzés!) és gyerünk gyepsíelni!
WFeri
Előzmény: (klaci 119756)
klaci
2873
17 éve tag
2011.06.06. 14:49
Kerülgetjük egymást (most én nem tudtam menni), de ami késik, nem múlik, előbb-utóbb összefutunk...
Előzmény: (pokmalac1 119752)
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
15 éve tag
2011.06.06. 09:07
Kösz a bíztatást. Az jobb hüvelykujjam is gyógyulgat már, de még nem az igazi...:-)
Előzmény: (vasssy 119753)
vasssy
1785 élménybeszámolót írt
1785
19 éve tag
2011.06.05. 22:40
Hát, igen, az első alkalom gyepsíben is emlékezetes. Én a frissen épült ugratók oldalirányú stabilitását vizsgáltam meg annak idején, erről Pedro bánatára és az én örömömre videofelvétel nem készült. :-) Azóta sajnos csak 2x jutottam el gyepsízni, de szerintem bele lehet ebbe is jönni. Menjetek minél többet, jó kis sport ez is!
Előzmény: (pokmalac1 119752)
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
15 éve tag
2011.06.05. 21:41
"Végre valahára kijutottam, úgyhogy most összefuthattunk volna... " avagy, mi is átestünk a tűzkeresztségen, mint Maci-Laci az inline skate-tel. Bár kicsit későn értünk és csatoltunk fel, de bátor és kitartó kezdőként 6-ig "gyepsíztünk". Azért az idézőjel, mert inkább a védőfelszerelést teszteltem, hiába próbálta a házigazda elmagyarázni (külön köszönet érte!), hogy is kell ezt csinálni. Majd legközelebb jobban megy... remélem.
Előzmény: (klaci 119513)
elsőelőzőkövetkezőutolsó