Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - 6 napos tavaszi feltöltődés Raurisban
ÜZENETEK (2352)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2005.10.26. 16:23
Jó utat meg jó havat nektek!
bvonh
36 élménybeszámolót írt
36
19 éve tag
2005.10.25. 20:42
Sziasztok!

A legfrissebb adatokat és az előrejelzéseket itt láthatjátok. http://www.kitzsteinhorn.at/en/
Pénteken én is megyek, de megmondom nem sok jóra, csak egy kis napozásra számítok. holnaputánra 3000-en +6 fokot írnak. A leesett 5 cm ho mar elolvad. Ha az Alpincenterig lécen akarunk lejönni a hétvégén, akkor azt hiszem dolgozhatnak a hóágyúk! :-) Síruha helyett elég lesz a széldzseki! :-)
artur
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.10.25. 19:34
hétvégén indulunk 4 naposra mit tudtok:idő, ho felvonók?
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2005.10.25. 08:03
Viszonylag naparakész hójelentést és nyitott pályakilométereket találsz ezen a lapon:
http://www.skiresort.de/schneeberichte/schneewinter/schneegletscher.htm
Valahogy Kaprun honlapján nem találom, melyik pálya van nyitva.

Rossi
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2005.10.24. 19:01
Historikus adatokat itt találsz: http://www.skiclub.co.uk/skiclub/reports/historical/default.asp November utolsó hetére 122/21 cm hóvastagságot ír. A webkamerán úgy látom, hogy az Alpincenterig már most behóágyúzták, és a hétvégén esett 5 cm friss hó.

Mi tavaly december 2-5. között voltunk, és akkor már nem csak a Kitzsteinhorn legaljáig (Langwied) lehetett lesielni, hanem még a Schmittenhöhe felső részén is tudtunk sielni.
bvonh
36 élménybeszámolót írt
36
19 éve tag
2005.10.24. 13:13
Azért ilyenkor általában már végig lehet síelni. Tavaly november végén már nagyon jók voltak a hóviszonyok. Most esett pár cm. hó, de nagyon meleg van. A webkamerák képéből úgy látszik, hogy addig hóágyúztak, hogy az Alpincenterig talán le lehet csúszni. Pénteken megyünk, de sok jóra addig már nem nagyon számítok. A gleccseren 80 cm hó van. De az előrejelzés szerint 3000-en is pozitívba megy a hőmérő higanyszála az elkövetkező napokban.
annatska
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.10.24. 09:51
Ki volt már november végén Kaprunban síelni a Kitzsteinhorn gleccseren? November 23-tól megyünk és azt szeretnénk tudni, hogy akkor meddig lehet majd lesíelni. A Langwied-ig vagy csak az Alpinzenterig? És hol találok a neten múlt évi hójelentéseket? Köszi Anna
bronco
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.04.03. 19:11
Üdv Brigantin
Oktatással kapcsolatban nem tudok tanácsot adni,én boardozok (ráadásul alpin)és azt is magam tanultam.A lényeg szerintem, hogy belevágj a többi jön magától.Segítséget még kérhetsz később is (oktatás szinte minden pályán van legfeljebb nem magyarul). Egy biztos senki nem fog kigúnyolni ha eleinte ügyetlenkedsz(csak ne a legdúrvább pályán kezd és soha ne a pálya közepén)
Ami a helyet illeti.Ilyenkor kezdeni csak azért gond, mert jó havat már tényleg csak a gleccser pályákon találsz(bár lehet,hogy idén a sok februári hó miatt van máshol is, de a kisebb pályák legtöbbször fix időpontban bezárnak)
Az én tippem Kaprun. Viszonylag közel van,jó a közlekedés, tavasszal többnyire jó az idő(sok nap és hó, kevés köd és hóesés), és ami a lényeg rengeteg pálya mindenféle tudásszintre, a ratrakok pedig szinte folyamatosan rendben tartják a pályákat nem csak naponta egyszer ahogy sok helyen szokás.
Az árak.Ha tényleg annyi időt akarsz pályán tölteni amennyit írtál a legjobb szezon bérletet venni.Több fajta is van, nekem a Salzburger SuperSki Card(remélem jól írtam) tetszett a legjobban, mert ott a környéken annyi jó pályára érvényes, hogy egy szezon kevés is mindre(Kaprun,Zell am Zee,Saalbach,Leogang,Maria Alm,Mühlbach,Flachau,Bad Gastein,hogy csak az ismertebbeket említsem).Áprilisban már nem éri meg mert csak nov. elejétől május 1-ig érvényes, de a jövő szezonra mindenképp ajánlom.Ilyenkor érdemesebb 5 a 7-ben vagy 10 a 14-ben bérletet venni.A pontos árakat a https://www.Zellkaprun.at oldalon találod ha jól emlékszem a címre.
Vágj bele, rengeteg élmény vár!Ja és én soha nem mentem utazási irodával.Egyénileg rugalmasabb(nem csak szombattól szombatig lehet menni) és olcsóbb is.Nem csak szállodák meg panziók vannak hanem rengeteg magán apartman is.Sokszor nívósabbak mint a szállodák és legtöbbször kényelmesebbek is (nem 20 négyzetméter 2 főre), igaz a kaja a Te gondod de ez sokszor inkább előny.
üdv Bronco
brigantin
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.03.30. 18:23
Szervusztok
Kezdőként szeretnék egy kis segítséget kérni,mielőtt 30 utazási irodát felhívnék(és az anyagi lehúzásom megkezdődne).Úgy alakultak az anyagi körülményeim, a szabadidőmmel párhuzamosan,hogy mától,úgy másfél két havonta tudnék menni síelni tanulni,nem csak hosszú hétvégére, hanem akár egy két hétre is.Ugye március végét írjuk,a hó elolvad a hóhatár alatti pályákon inkább előbb,mint utóbb,a szezonnak vége gondolom én.De azt is tudom,hogy Ausztriában,Svájcban,Olaszországban vannak "365 napos pályák"Száz szónak is egy a vége.Saját élményeken alapuló konkrét tapasztalatokról szeretnék információt kapni.Ezek közül a 365 napos pályák közül,hol van (kezdő)oktatás,milyen feltételekkel, hova érdemes menni?Tudom,hogy nem olcsó mulatság,de ha kifizetek egy kosár pénzt,azt nem a vakvilágba szeretném, nem beszélve arról,hogy tanulni,gyakorolni szeretnék "jó szájízzel", nem pedig úgy visszajönni a hosszasan leszervezett "garantált minőségű"útról,hogy egyszerűbb lett volna,minden szervezés nélkül gépkocsiba ülni és az első Ausztriai síiskolába beiratkozni.

Minden információt,tanácsot örömmel fogadok.Azt nem szívesen olvasnám,hogy maradjak nyugton decemberig.:-)

Köszönettel:

Brig
Baloghb
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.17. 09:24
Üdv. Mindenkinek!
Tud valaki magyar síoktatót Kaprunban?
klacika
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2005.01.13. 18:13
Szevasztok.
E-ho 22-én megyek Kaprunba. Ha valaki tud friss hírekkel szolgálni annak nagyon örülnék. Főleg a hó helyzet. Milyenek a pályák? Zell am See-ről
is jöhet egy pár információ.
Előre is köszönöm. klaci
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2004.12.06. 10:56
Tegnap este jöttünk vissza Kaprunból, fantasztikus volt. Csütörtökön fél napot sieltünk a Schmittenhöhe tetején, aztán két és fél napot a gleccseren. Végig ragyogó napsütés, nagyon jó hó, habár egy-két helyen kicsit jeges volt. A sorok sem voltak vészesek délelőtt a legalsó pályán alig voltak, délután meg feljebb voltak kevesebben. Végig le lehetett sielni.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.12.05. 09:18
Gutschein, jóváírás, szerintem tutira egy ingyen napijegyre lehet váltani.
werisch
40 élménybeszámolót írt
40
19 éve tag
2004.12.05. 09:15
Hi bvonh!

Mi néhány nappal elötted voltunk ott 3 napig.
Első nap volt csak ilyen hasonló idő, mint a képeken. Aztán pénteken és szombaton hóvihar.
Nem volt élvezetes a sielés, olyanannyira nem , hogy pénteken nem is inditottak be egy felvonót sem.

Hát mi igy jártunk. A 3 napos bérlet leadásakor adtak egy bónust. Azt hiszem ez azt jelenti, hogy 1 éven belül ha bemutatom akkor egy napot nem kell fizetnem (Sajnos ez nincs ráirva).(Gutshein a neve ha jól irtam!).
Ha netán valaki tudja pontosan hogy mi ez, akkor irja meg. Előre is köszi

werisch
bvonh
36 élménybeszámolót írt
36
19 éve tag
2004.11.30. 16:55
A legfrisebb fotók Kitzsteinhornról. A hétvégén készültek.
kaprun-03.jpg
kaprun-04.jpg
kaprun-01.jpg
kaprun-02.jpg
dexike
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2004.11.17. 15:26
Eddig kétszer voltunk Kaprunban, mindkétszer januárban, egy-egy hétre. Eddigi legjobb síélményeimet köszönhetem a helynek.
Legtöbbször a Schmittenhöchén nyomultunk, mivel a gleccseren néha elég rossz körülmények voltak(köd, szél, hideg), de amikor szebb idő volt, akkor azonnal a Kitz.-re mentünk fel. Tavaly irgalmatlanul sok hó volt, és hideg idő, nem vol latyak, és mivel nem kellett hóágyúzni a schmittén, így jég sem nagyon volt. Minden pályát besíeltünk. Ami egy kicsit nem tetszett, az a reggeli sorbanállás a felvonónál a nagy parkolónál Zell am Seeben.
Egyébként minden a helyén volt. Télen mindenkinek tudom ajánlani.
akcia
4 élménybeszámolót írt
4
20 éve tag
2004.11.10. 20:20
November 7 - 8, két napot síztünk szakadó hóesésben. Látótávolság néha csak 4 - 5 méter volt, de legtöbbször jól lehetett látni. A hó olyan gyorsan esett, hogy 3 ratrak járt állandóan, de a pályák bizony mégsem voltak símák. No, ez nem siránkozás, ezt a fajta havat is meg kell és lehet síelni megfelelo technikával. Az alpincenterhez vezeto úton éjjel-nappal mennek a hóágyúk, ha marad a mínusz 10 - 12 fok, egy hét múlva már le lehet sízni a centerhez. Lefelé sikerült két jó fotót készíteni a kabinból.
Meg lehet nézni https://www.kanyarsiklub.hu haladó tudomány cikk fotói között.
Síelos üdvözlet, Repárszky Laci Kanyarsí Klub.
lyrics
30 élménybeszámolót írt
30
20 éve tag
2004.11.09. 09:38
Kaprun kipipálva. Vegyes benyomásom van mint Schuht-nak. Az első napon ragyogó napsütésben vágtunk neki a hegynek. Sajna a felső csákányos 7 felvonók közül csak három ment nem számítva a tanulók felvonóját. A többi 4 aljából hiányzott
50-100 méter hó. Aztán délutánra a pályak alsó szakasza meglatyakosodott, vízisiben mentünk át. Második nap megjött a hideg a latyakos alsó pályák megfagytak a göcsörtös jeget csak itt ott szakitotta meg egy két havas folt. Sielésre teljesen alkalmatlan volt,a pálya szélén volt egy 50 méteres csik ami előző nap nem olvadt megteljesen és az éjszaka technikáztak rajta a ratrakok, na itt egerészett le mindenki. Ez kínlódás délig tartott mivel bejött egy nagy felhő a látási viszonyok lecsökkentek 10-15 méterre, ezért levonultunk az Alpincenterbe és mulattuk az időt egy két sör és forralt bort szorongatva. Harmadik nap végre csoda törtönt az éjszaka lesett 10 cm hó. Nem gyöztünk pörögni,
szét sieltük magunkat. Utána mondtuk -ezért napért jöttünk.

A pályákról egy pár szót, a felső pályák felső része libalegelő, az alsó végén van egy enyhe letörés. Igazán nincs kihívás benne mindenkinek ajánlom. Az alsó pályákat csak láttuk tetszet volna ha lett volna rajta hó.

Az viszont nem tetszet, hogy felső pályáknál nincsen vendéglátás, nincs Wc, leszámitva a kilátónál lévő éttermet. Ezt nem sokan választották mivel ide felfelé kell gyalogolni és még utána igénybe kell venni a ferde vasutat. Ezért a magyarok lefele mentek :)
Az alpincenterbe nagyon jó ötlet, hogy a mennyezeten monitorok vannak és pályákon lévő webkamerákat látod, így eldöntheted érdemes visszmenned vagy csak nézegeted a nagy ködött.

A Milán panzióról teljesen vegyes benyomásaik voltak, nem szép, de csendes helyen van, a kaja bőséges, nekem ízlet kivéve a tészta, bár ezt itthon sem kultiválom.

Van itt olyan topik amiben leszolták a francia síterpeket, halkan megjegyezném én már sokat mentem az osztrákoknál és franciáknál is ....
nálam a Francia síterepek vannak a toppon.
Csak oda eljutni........
SLskier
66 élménybeszámolót írt
66
19 éve tag
2004.11.08. 12:38
Igen.
bvonh
36 élménybeszámolót írt
36
19 éve tag
2004.11.05. 18:16
Én tavaly március legvégén jártam erre és szuper volt. Ragyogó napsütés és minden lift nyitva. Azért 2000 felett a szél nem túl kellemes. Ennek ellenére nekem sokkal inkább bejöttek Zell am See - Schmitenhöhe pályái, mint Kitzsteinhorn. Változatosabbak, és jóval kevesebben vannak. Persze ez a rész csak szezonban síelhető.
Kitzsteinhorn2.jpg
Kitzsteinhorn1.jpg
schmittenhohe2.jpg
schmittenhohe3.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.