Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Orcieres - Merlette
síterep infó oldal
ÜZENETEK (321)Időben csökkenő Időben csökkenő
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.24. 09:38
Üdv mindenkinek!!!

Szerencsésen megérkeztünk egy szuper sítúráról.

Az út odafele kb 14 óra volt Békéscsabáról, végig jól lehetett haladni, de a Francia rész visszavett a sebességünkből, mert szép szerpentinen kell végig haladni.

A díjak: Szlovén matrica: 30 Euro ( 1 hónapos)
Olasz pálya díj: kb.:80 euro (oda-vissza)

Szerencsésen megérkeztünk a szállásra ( Les Terasses de la Bergerie), amit pár kérdezés után hamar megtaláltunk.

A szállás szuper volt. Nagyon tiszta, nagyon új, nagyon zeg-zugos labirintus, de hamar ki lehetett ismerni a szinteket és a kijáratokat.

Kaucio: 300 euro lakásonként, garázs: 20 euro/ hét ( ami nagyon megéri, mert védett fedett garázsban van az autó, papucsban be lehet pakolni a szobába.

Az apartmanok nagyon tiszták és jól felszereltek, de tipikus francia kis alapterületű. Nekünk teljesen megfelelt. Az erkélíünk közvetlenül a pályára és a központra nézett egyszerűen mesés volt. ( még WC illatosító is volt a szálláson :) )

A szobából mindent el lehetett érni polóban és papucsban, mert úgy van kialakítva a szállás, csak egy kicsit át kell látni a rendsz szauna 6 euro/ fő, de senki nem ellenőrzi, hogy hányan mennek be.

A recepeción mindent meg lehet beszélni, tudnak angolul is nekünk pl.: hosszabító kellett, illetve hamarabb akartuk elhagyni az apartmant.

Ennyit a szállásról, következik a pálya rendszer.
Krizsi
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2010.01.21. 18:13
Szevasztok!!!

Csak érdeklődnék hogy van e valaki aki holnapi nap folyamán indul???

Csak mert én igen!
Ígérem hazaértem teszek fel képeket! Addig is a tavalyi képeim felkerültek.

Üdv:

Krizsi
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.13. 20:18
Nem is olyan rossz a statisztika :)

Remélem ha hazajöttök tesztek majd fel képeket is. Én is csinálok jókat majd. Majd mi is benézünk ebbe az internet kávézóba vagy kocsmába. És felpillantunk ide is.

ui.: Bepakoltunk teljesen :)))))))

Tényleg Szerintem Olaszországa magasságában elsuhanunk egymás mellett a pályán :) Majd gondolunk rátok.

mélyhavas üdvözlettel : cool :)
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2010.01.13. 19:13
A kéthetes túra eddigi eredményei: 1 húzódott combizom, két satnya térd, a zAsszony megy mint állat :), én meg fordítva tanulok, egészségesen elfáradtunk, már nem bírjuk végignyomni a napot, jókat, jó havat, kellemes csúszást, és irigylünk benneteket, hogy csak most kezdtek!
ui.: piacot megnézzük
Előzmény: (coolman 79939)
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.13. 18:56
Merci beaucoup monsieur Print at madame Print :DDDDD

Akkor úgy gondolom elleszünk ott mi is. Mosogató tablettát szoktunk vinni és általában azzal kezdjük, hogy veszünk felmosószert és egyéb ilyesmiket, ami nincs az apartmanban. Tök jókat írtatok, ami arra volt jó, hogy mostantól nem alszok az indulásig egy percet sem :DDDD

Jó kis turnétok volt azért puy és orcieres egymásután. Szuper lehetett egyszer én is kipróbálnék egy ilyet.

Holnap csütörtök állítólag király a piac! Nézzétek meg ha kíváncsiak vagytok rá.

Au revoir: cooleaou :DDDD
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2010.01.13. 18:41
Ha jól emlékszik Printné 14-20 óra szombaton, de nincs állandó recepció, ha van franciául tudó és késtek, telefonáljatok ide biztos segítenek.

0 kilométeres pálya több is akad, tán még olyan is amit nem is láttunk. A legkülönbözőbb -lassú- tárcsás felvonókkal lehet rajtuk közlekedni, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Találkozniis fogtok vele, és csúszni is fogtok rajta >>>debutants<<<

Majdnem lemaradt, be lehet csúszni, de nem kezdőnek való feladat, kis lejtőmászás reggel bemelegítésnek :)
Előzmény: (coolman 79930)
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2010.01.13. 18:34
Tényleg esett vagy 25 centi hó, a presszókávéfőzőn (kotyogó) kívül minden van, (mikró, főzőlap, nagy hűtő, vízforraló, teafőző, ágynemű, éles kés, dugóhúzó, borospohár, bögre) tényleg :), és lehet hinni a webcam-nek, kevesen vannak.
ui.: felespohár nincs, azt hozzatok, vagy kávéscsésze :)
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.13. 18:29
Köszi Print és Printné :)))))) aranyosak vagytok, hogy írtatok.

Kinyomtatjuk és visszük magunkkal. Az lenne még a kérdés, hogy ha jelentkeztek még, hogy be lehet-e csúszni a szálláshoz és van-e a közelében tanuló vagy teljesen kezdő pálya a 0 kilométereseknek :)

Már izgalomban vagyunk és pakolászunk. Tényleg tök jó, hogy írtatok, úgy vártuk mint a messiást :))))))

Meddig lehet megérkezni van állandó recepció?

Üdv és további nagyon kellemes síelést-boardozást-kékülést-zöldülést:)) Mi meg itthon sárgulunk:)))

ui.: Szerencsére van köztünk francia tudó ( és nem csak sexuálisan:))) )

ui2.: mégegyszer köszi:)

ui.:3 még írhattok!

cool csapat!!!
bacardiendre
47 élménybeszámolót írt
47
16 éve tag
2010.01.13. 18:17
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ köszi , faszaának tűnik alig várom már !
bacardiendre
47 élménybeszámolót írt
47
16 éve tag
2010.01.13. 18:12
Cső Print jó, hogy jelentkeztél, infókat még még !!!!!!!!!!4
Szállás rendben van ???? jól felszerelt??? mit vigyünk ami fontos, hasznos lehet, és nincs benne? Ma esett vagy 20 30 cm friss, ha nem hazudik jelentés???? tömeg gondolom nincs még soha nem láttam webcameken sorokat????!!!! hogyan van neted, van wifi a szállón??????

Halljuk halljuk?????? !!előre is köszi!
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2010.01.13. 18:07
Coolman Csapat!

Ez meg a személyes beszámoló lesz.
Itt fent mindjárt átszinezem kékre magam, mert szerdára a bal térdem teljesen kikészült, át kellett állnom goofyba így meg csak kék vagyok. Ezért aztán sok meghódítandó piros pálya most bizony kimarad (vagy majd meglátjuk, még van két napom), igazán csak pofára tudok véleményt mondani róluk. Egypár azért még megvolt :)
Ha jól emlékszem ti is a Les Terasses de la Bergerie-be lesztek elszállásolva, ebből a szempontból írok.
Az apartmanház uszodástól, szaunástól elkészült, tényleg jól felszerelt és tágas, nem utolsó sorban tiszta. Mosogatógépbe hozzatok tablettát, öblítő és só sem volt a miénkben (elég macerás kilegózni a boltban, hogy mi is kellene bele). Azért észrevehető, hogy kapkodás volt a végén, de csak apró részletekben (pl.: hiányzik a szobatétellista által felsorolt: felmosórongy, olló ..., nincs a sítároló kifestve)
Amiben nem szabad hinni az Intersí (bocs, javítsátok) leírásának:
A recepció szombaton 2-kor nyit, mi Gap-ban mulattuk az időt (Puy-ból jöttünk), próbáltam kötést venni - sikertelenül, végül a pálya mellett sikerült, egyben vaxoltattam is 7 euroért -, 5 órára mi be is voltunk pakolva.
A fedett garázs 1 hétre 20 EUR, nem 70!
Az itinerben vannak betűhibák, de érdemes követni (csak nem Gap után kell Grenobli felé fordulni, hanem bent), a többi stimmel.
Rögtön a P5 PUYANT parkolót célozzátok meg, ki van táblázva, a ház recepcióján kaptok kulcsot, ha elkészült a bérletetek szintén. Vigyázz ez fizetős parkoló, vagy le kell vinni a kocsit ingyenes -sárga- parkolókba, vagy beállni a garázsba.
Legközelebbi boltok a Sherpa (a garázs (A épület) -4. szintjén a jobb sarokban ki, és le a szomszéd épület lépcsőházán), ill. a Cocci market, kicsit távolabb még kettőt találtunk.
Internet szó szerint csak a recepción van, tehát oda kell menni a géppel: 5 eur/óra, viszont úgy gondoljuk találtunk a közelben egy kellemes helyet ahol a kedves vendégek, amíg fogyasztanak ingyen internetezhetnek. >>> La Chouette Gourmande<<<, szintén a szomszéd épület lépcsőházán keresztül közelíthető meg, rögtön balra, itt frissen sütött bagettet is lehet mindig venni. Az InterSport-os szervizes/eladó srácok beszélnek angolul és segítőkészek, meg egyáltalán mindenki. Rajtunk kívül egy angol családdal találkoztunk eddig, mindenki más francia és nem is feltételezik, hogy te más lennél, úgyhogy tessék begyakorolni az a mondatot, hogy: Je ne parle pas frances (Zsö nö parl pa franszé), => nem beszélek franciául :) (Lehet ám, hogy rosszul van leírva, 10+ éve jártam franciaórára :))

Ui: Ne kövessétek el azt a hibát mint mi, hogy a teljes pálinkakészletünket otthon felejtettük :(, ami bejött az a helyi Liqueur de Génépi, valami helyi pálinkaféle, leginkább a Becherovkához hasonlít. Emiatt az ajcsi pia elmarad, sorry.

Ui2: Mielőtt bepakoltok járjátok körbe a házat, vagy 4 helyről lehet csinálni, hogy honnan érdemes azt az dönti el hol vagytok.

Ui3: Legalább akkora (szószerint: tökig érő friss) porhavat, mint nekünk volt Puy-ban!

Üdv, PrintScreen, PrintScreenné
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2010.01.13. 17:58
Sziasztok!

Először is, ne rémüljetek meg amikor jöttök fel és a többség 1 centis havon rakja fel a hóláncot, rengeteg francia nyári gumival és hóláncal küzdi fel magát ide. De téli gumitok legyen, meg hólánc is készenlétben, mert kellhet! A GPS-nek nem szabad hinni (állandóan fel akar vinni a hegyre), be kell jönni Gap-ba (rögtön balra bevásárlóközpont, aki akar), és bent a városban kell egy körforgalomban az RN85-ös útra fordulni. Ha 200 méteren belül van egy vasúti átjáró, sínen vagytok, innen lehet hinni a tábláknak és a GPS-nek is. (Ha jól emlékszem az út mellett D85 volt kiírva, nem N85)
Az üdülőfalu kellemes magasságban van, egy rövid sétával kb minden elérhető. A bárok/éttermek a pálya alján síelés közben elég nehézkesen megközelíthetőek, nem ezek lesznek a kedvenc ücsörgős helyeitek. A Drouvet 1 telemix tetején lévő hütte, a régi kabinos felvonó felső állomása, szintén hegymászással érhető el. A Roshe Rousse-n lévő hütte viszont kellemes.
Legjobbak a "hátsó" piros pályák. A Charpenet (kék), ill. a La Bergerie-ről jövő kék pályák is jók. A Chardonnets viszont - különösen snowboarddal - felejtős, szűk és lapos, az első 200 méter séta. Ha fúj a szél, a gerincekről hamar elkopik a hó,
ha havazik rengeteg lehetőség adódik szűzhavazásra :), ahogy ma is:), ámbár fák híján, köd esetén elég nehéz tájékozódni, igazán eltévedni nem lehet.
Családosok inkább válasszák Puy-t, vagy más hasonló kompakt síterepet, aki viszont sokat akar sielni annak jó választás lehet. (mindjárt kifejtem miért, lehet).
Összességében kap egy hármast (főleg a nem tudok csak megállni, gyorsan inni egy forralt bort-ért, nem négyet).
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.09. 09:08
Mához egy hétre már nem leszek itt lááálálálláláálál...
bacardiendre
47 élménybeszámolót írt
47
16 éve tag
2010.01.08. 21:38
már csak egy hét ááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.08. 16:37
na mi van sehol senki?
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.01. 11:27
BÚÚÚÉKKKK!!!

Mindjárt induláááás.
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2009.12.30. 23:35
És következő héten is várható 50+, meg szerte a francia alpokban :), ha addig nem jelentkeznék, megpróbálok írni.
Előzmény: (coolman 77571)
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2009.12.26. 15:39
85 cm friss hóóóóóóóóó
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2009.12.20. 07:53
Megnéztem. Nem hiszem, hogy az időjárással gond lenne. Megnéztem a webcamokat és most nagyon szép a táj. Már alig várom, hogy ott legyünk.

Rég jártál erre Printscreen.

cool
PrintScreen
71 élménybeszámolót írt
71
15 éve tag
2009.12.19. 19:35
Találtam néhány igazi képet itt: http://www.habitat-foncier.fr/?p=101
Az időjáráselőrejelzés ott sem kecsegtet sok jóval :(
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.