Időjárás - előrejelzés

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző
laponként:
összesen 343
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  AgentFérfiProfi síelő
Dátum: 2007.01.09. 18:32
(Üzenetazonosító: 29045)
Agent Hozzászólások: 1631
Regisztrált: 2003.10.25.
52 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Pár szélsőséget én is megéltem.
pl. 1993 Februárjában a Magas-Tátra nulla volt, 1994 karácsony előtti hétvégén Mönichkirchenben nem lehetett sízni, Hirschenkogelen egy pálya volt nyitva az is köves volt, hóágyzták, természetes hó csak lepel volt. Ugyanekkor ünnepek között még durva olvadás volt, gyászosan néztek ki a pályák, Mönichkirchenben a latyakos fűben csúsztunk pár helyen. 1996-ban mindenhol lehetett sízni Alsó-Ausztriában november utolsó hétvégéjén. 1997 február közepén Donovalyban csak a Nova Hola volt használható, a Zahradistére még nem jutott hóágyú sem, ott kilátszott a fű mindenhol.
2000-ben ugyanekkor hatalmas hó volt ugyanitt. 2001-ben lemondtuk a Donovaly utat, (elbukva foglalót), mert február közepén 60cm hó olvadt el másfél hét alatt, amikor mentünk volna már zöld volt minden, pár hósávval, egy nyitvatartó felvonóval, következő héten három nap alatt esett majd' egy méter hó. Azóta gyakorlatilag jó szezonok voltak pár nehéz kezdéssel, de karácsony előtt mindig lehetett csúszni a közelben (most is, csak OT-ig kellett menni érte:)), ebből a szempontból példátlan a mostani szezon, nem a januári meleg és a hóhiány a meglepő, mert a január gyakran ilyen, hanem a decemberben elmaradt hómenyiség hiányzik, de nagyon a pályákról. Szerintem olyan 20-a felé gyökeresen változik majd a helyzet.
Feladó:  vargi
Dátum: 2007.01.09. 17:12
(Üzenetazonosító: 29037)
vargi Hozzászólások: 25
Regisztrált: 2004.01.28.
9 síterepet értékelt

Ilyen télre én nem emlékszek mióta síelek (kb. 8 éve). Ilyenkorra már szinte mindig volt olyan időszak, hogy itthon is lehetett síelni igazi havon is. Vagy legalábbis hidegek voltak. A környező országokban meg főleg volt már hó.

Egyébként nem hiszem, hogy a mostani télből általánosítani kéne és azt gondolni, hogy többé már nem is lesz hó. Egy év alatt nem változik ennyire az időjárás és főleg nem ilyen hírtelen. szélsőséges évek meg mindig előfordulhatnak.
Azt hogy évről-évre melegebb van-e nem tudom megmondani. Mert pl ha belegondolunk tavaly nagyon is hidegek voltak itthon is. Hogy unokáink fognak-e még síelni, nehéz kérdés. Szerintem igen. Legalábbis reménykedjünk benne. Meg abban is hogy azért még idén is megjön a hó, elvégre itthon is van még rá 1,5 hónapja hegyek között meg 2-2,5...
Feladó:  _ZoliFérfiHaladó síelő
Dátum: 2007.01.09. 16:40
(Üzenetazonosító: 29033)
_Zoli Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2006.12.26.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Üdv!

Az elmúlt években nem síeltem, ezért nem is figyeltem milyen volt az időjárás és a síelési lehetőségek a környező országokban. Most viszont befizettem egy sítáborra február elejére, ezért nagy érdeklődéssel figyelem a hóhelyzetet, elsősorban Chopokon -ugyanis oda fogok majd menni- de kíváncsiságból más országok hóhelyzetét is nézegetem. Nagyon elszomorítóak a tények. Ha nem akar messze menni az ember, akkor jelenleg nem sok jóra számíthat, és nem tudom, hogy téliesebbre fordul e még az idei tél.

A közelmúltben is ilyen siralmas volt a helyzet? Véleményetek szerint az elkövetkező években mi várható? Lehet majd itt a környező országokban (pl. Szlovákiában vagy Ausztriában) jót síelni? Síelhetnek még az unokáink is, vagy csak képeken mutogatjuk nekik havas hegyeket?
h i r d e t é s
elsőelőző
laponként:
összesen 343
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.