Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Brockey által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (205)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2007.12.03. 09:26
Szombat-vasárnap reggel én nem láttam az ORF2-n.:-(
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2007.11.08. 09:14
Én mindig rendelek pályatérképet, várostérképet, meg szálláskatalógust a kinézett pályához (régebben még többhöz, de a nejemnek elege lett a rengeteg síkatalógustól, meg prospektusból és a régieket ki kellett dobni). Ezekből elég sokminden kiderül, nameg innen választok szállást (eddig mindig sikerült 60 Euro környéki 4ágyas apartmant találni). Térkép alapján csak a domborzati viszonyok módosíthatnak az elképzelésemen. (PL. tavaly Saalbachban úgy gondoltam, hogy a kék pályáról be lehet csúszni a szálláshoz, de ott volt egy kerítés, a kék pálya meg piros volt szerintem, úgyhogy gyerekekkel felejtős volt, így körbe kellett jönni)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2007.11.03. 21:49
Ymibá!

Köszönöm a választ és előre is köszönet a dec-i síelésed utáni tájékoztatásért. Egyébként a térkép alapján én is úgy gondoltam, hogy a felső útnál lecsatolok, átmegyek az úton és onnan tudnék az apartmanhoz siklani. És tényleg, most hogy mondod, valami tavalyi vagy régebbi térképről nekem is ismerősnek tűnik, hogy egy kis babyfelvonót jelzett erre a területre. Tavaly Saalbachban mit nem adtam volna egy ilyenért:-)
A pályatérkép szerint a szánkópálya a csákányos felvonó (Kälberhaltlift) pályája mellett (az egész pályarendszer jobb oldalán) jön le. Viszont a http://www.tiscover.at/at/guide/
32336sy,de,SCH1/objectId,ACC934900at,curr,EUR,season,at2,selectedEntry,home/home.html
/ kérlek ne tegyetek be olyan hosszú linket ami kitolja a fórumot, köszönettel - a szerk.) / oldal a ház mögött említ egy korcsolya- és egy szánkópályát. Ez utóbbi akkor egy másik szánkópálya?
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2007.11.02. 00:31
Ymibá!

Köszönöm a választ.

Nem hiszem, hogy ez korábban ... (Gasthof vagy valami ilyesmi) zur Post lett volna. A honlapjuk szerint (http://www.wolfs-revier.at/Index.htm ) ez tavaly még a posta épülete volt. A Lackenhofos katalógus szerint a sílifttől 40, a pályától 50 m-re van, de a kapcsolattartó hölgy (Veronika Haberfellner, akivel e-mailt váltva lefoglaltam) szerint 150 m.
A ház mögött valami szánkópálya meg Eiskletterturm (jégcsúszótorony?) van. Ezért gondoltam, hogy akkor sível is ide lehet csúszni. Ha ez a kék pálya tényleg kék, akkor OK a bemelegítés párszáz m, de Saalbachban vadászni kellett a kezdőpályát és kocsival oda-vissza de-du., elég macerás volt. Arról nem is beszélve, hogy egy kezdő 4-5 éves kisgyereknek sícipőben a közlekedés nem egyszerű, ilyenkor nekem kell vinnem a gyerekek léceit botjait is a sajátaimon kívül, és nem mondom, hogy hol csöpögött az izzadság. Bár idén remélem nem lesz ilyen szenvedés.
Azért megérte ez a szenvedés, amikor utolsó napon a kisfiam (4,5 évesen) a tárcsás felvonóval teljesen egyedül majdnem felért, a 3/4-énél esett ki a kb 100-150m hosszú tanulópályán. A kislányom (7 évesen) teljesen egyedül közlekedett ugyanezen a pályán.
De azért ha nem muszáj, inkább a kényelmesebb megközelítési módját választanám egy sípályának:-)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2007.11.01. 13:42
Sziasztok!

Már tavaly is Lackenhofba szerettem volna menni síelni a családdal (2 szülő, egy 7 éves és egy 4 és fél éves gyermekkel), de nem foglaltam előre szállást (anyagi okokból) és a rossz hóhelyzet miatt végül Saalbachba mentünk márc. 20 körül (amikor a gyerekeknek már ingyenes). Idén viszont már le is foglaltam a szállásunkat febr. 24-márc. 2 között a Wolf's Revier-ben. Ez tavaly még a posta épülete volt, a Wolf család megvette, átalakította és 3 apartmant létesített benne. Kaffebiclerstasse 10. alatt található, a Leckenhof térképen 27. számú, az Eibenkogellift alsó állomásától állítólag 150 méterre. Azért ezt választottam, mert minél közelebb szerettem volna lenni a lifthez-pályákhoz, méghozzá a 2 gyerek (tanuló-kezdő) miatt a kék pályához és ülőlifthez. Nézegettem a képeket meg a webkamerát (ami most az Eibenkogellift alsó állomásánál mutat valamilyen képet, egyébként a felső állomásánál szokott lenni) és nem igazából tudom eldönteni azt a kérdést, hogy a pályáról oda lehet-e csúszni valahogy az apartmanhoz.
Az lenne a kérésem, hogy aki még februárig jár arra, netán képeket is csinál és lehetősége van erről a részről képet csinálni, legyen szíves feltenni egypárat ide belőle. Esetleg aki kapásból tudja, hogy ezen a részen milyen helyzet van, megköszönném, ha megosztaná velem. Egy normális képet találtam egyébként (http://www.oetscher.at/winter/de/654821/det_ungarisch.html ), ha ezt segítene valaki belőni, hogy hol van, akkor is hálás lennék (én arra gyanakszom, hogy ez a Kälberhaltlift alja, és ettől jobbra van a jelenlegi webkamera által mutatott kép, de ebben sem vagyok biztos).
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a 4 kék pálya (6-7-8-9) mennyire pirosas, melyik a legalkalmasabb kezdő 5 és fél éves sízőnek a gyakorlásra? Csak mert a képek, amiket láttam a sípályatérképen meg a katalógusban, elbizonytalanítottak egy kicsit.
Mivel 10 éves korig ingyenes a gyerekeknek a síbérlet, én úgy gondolom, hogy 2-3 alkalommal még ide szeretnénk menni síelni. Elég sokan azt írták itt is korábban, hogy ez gyerekes családoknak ideális, remélem én is így fogom gondolni március elején is. Majd felfogjuk térképezni a települést meg a szálláslehetőségeket, csak már nagyon kifúrja az oldalamat a kíváncsiság.

Köszönöm előre is a segítségeteket:

Brockey
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.