Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hogyan viselkedünk? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.02.05. 22:00
Én meg igenis annak tekintem ! Tudod Lajos mit viaskodok én ezzel a problémával nap mint nap a Mátrában ? Sokat,nagyon sokat ! A legnagyobb baj az az, hogy ezt a liftkezelőknek is gyakran el kell mondanom, nem csak ez egyszerű mezei sízőnek. Van mikor a liftkezelő erre széttárja a kezét és azt mondja hogy én már szóltam nekik. De könyörgöm ,hát ki terelgesse a síelőket ha nem ők ?? Én szinte minden csúszás alkalmával megkérdem a mellettem,előttem lévőt hogy mehetünk -e együtt. Sokszor az a válasz ,hogy én egyedül szeretek. Én erre általában megkérdem :sorban állni is szeret ? Mert miért álljak sorban 5 percet ha 2-őt is elégséges. A két nem közül a több probléma a nőkkel van. Őket rendkívül nehéz meggyőzni arról hogy így jobban halad a sor és legközelebb neki is kevesebbet kell várakoznia. + arról, hogy kettőnk alatt sokkal stabilabb a csákány és nem fordul ki oldalra. Elmondom azt is hogy nem ismerkedni szeretnék,csak haladni. A nők után a boardosok következnek. Tőlük még valamivel jobban elnézi az ember a szólózást de ők is fejlődhetnének többet. Volt egy eset amire büszke vagyok. Kb 1 hónappal ezelőtt addig -addig győzködtem egy boardost míg végül feljött velem. A következő körben már ő kérte hogy együtt mehessünk. Aztán mikor szétváltunk csak azt láttam hogy más síelőket is megkér az együtt utazásra. A mai nap folyamán szintén egy boardossal mentem -nem volt más választása mert beugrottam mellé- és a kiszálláskor megköszönte mert elmondta ,hogy sokkal stabilabb volt a deszka alatta így. Én ezeket az előnyöket felsorolom mindenkinek akivel együtt felvonózok de sajnos aki kapásból elutasítja a közös felvonózást azzal nehéz előre jutni. Ami miatt nem nagyon bízom abban hogy ennek a topiknak lesz értelme az az ,hogy a pályán látott emberekből ezt vajmi kevesen olvassák,sajnos !
Előzmény: (minerel 108177)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.05. 18:45
Én a csákányos felvonón való szólózást nem tekintem problémának. Ami Mszi-n történik néha az kiküszöbölhető lenne a máshol is alkalmazott surranó sávval. Az ülősnél tök mindegy ki ül a másik mellé a csákányoson viszont sokszor nem mert a magasság, tudás stb. miatt jobb néha egyedül.
Előzmény: (kócos 108174)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2011.02.05. 18:25
Az egyik hazai sípályánál a sokadik hozzászóló ír arról, hogy a felvonóból való kiszállás után 2-3 m.-re a társaságok bevárják egymást, megbeszélik a programot ...stb. Ezzel akadályozzák, néha balesetveszélyesen, mások mozgását.Ehhez hasonló a pályán való tanyázás. Nem ilyen , de bosszuságot okoz a csákányos felvonón való szólózás, a sorok kikerülése,a hirtelen megállás.
Talán ha kibeszéljük kevesebb gombocot hoz létre. Azt nem gondolom, hogy csökken az esetek száma, de a tisztulást segítheti.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.