Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Heiligenblut topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.04.07. 14:29
Köszi a javítást, valóban a Tunnelbahn-ra gondoltam! :)
Jövőre egész biztosan visszamegyünk HB-be síelni, és semmi esetre sem fog kimaradni a Fleiss oldal...
Előzmény: (zsoci 115574)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2011.03.19. 18:06
Szerintem elég nagy baklövés volt nem átmenni a túloldalra!Mi két hete voltunk,de a napsütéses napokon a túlodal sokkal jobban tartotta magát sőt szerintem a legjobb pályák is ott vannak.
Egyébként a Fleissbahn az a túlodali négyűléses buborékos, az összekötő liftet Tunnelbahn-nak hívják.
Előzmény: (beee 115555)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.19. 13:11
Márc.13-15. között sikerült végre Heiligenblut-ban síelnünk.
Abszolút nem vagyok pártatlan, hiszen sokszor jártunk már itt nyáron túrázni, ill. egyszer télen hótalpazni, és már nagyon vártam, hogy egyszer síelhessek is a Schareck oldalában (csak először hozzá kellett fejlődni a piros lejtőkhöz).
Az időjárásból mi is kaptunk mindent, a vakködtől a napsütésig.

A fenti pályák tökéletesek, olyan pihepuha, tökéletesre kezelt pályával is találkoztunk, hogy az csak na! :)
Lefelé sajnos szépen fokozatosan lehet érezni a hőmérséklet emelkedését, és a köd káros hatását, a hó egyre vizesebb és délutánra buckásabb. A faluba vezető pálya legvége pedig egyenesen ijesztő volt így első alkalommal.

Hátul, a Panoramabahn tövében tökéletes táj, és egy nagyon kellemes kék pálya fogadott, plusz az élmény, hogy az ember a Glocknerstrasse-n síelhet.

A Fleissbahn-nal nem mentünk át a szomszéd hegyoldalra, így arról majd jövőre számolok be.

Tömeg nekünk abszolút nem volt, sőt, kellemesen üres pályákon csúszkáltunk, felvonónál a sorakozás elég minimálisan létezett (kb. kizárólag a Fallbichl-i csákányosnál sorakoztunk pár percet).

Nem tudom eldönteni, hogy a 2a-2, 5a-5 és az 1-es pályák közül melyiket szerettem jobban, mindegyik hatalmas élmény volt. De mondom, elfogult vagyok...

Kezdőknek valóban nem ajánlott a hely, hiszen kék pálya csak elvétve van, ill. pl. a 2-es és 5-ös kék pálya a 2a/5a piros pályán keresztül közelíthető meg. Talán pont ezért nincs tömeg.

Különösen tetszett, hogy itt kb. a legbénábbak közé tartoztam (jó, azért annyira nem...), és nagyon sokan voltak, akik irtó szépen síeltek, tudtam őket figyelni és tanulgatni szépen pár apróságot tőlük.

Ami nekem furcsa volt, az az, hogy a Bergfex-en "powder"-t hirdetnek, de ez azért eléggé jóindulattal mondható el így március közepén. Persze a legfelső részeken abszolút igaz, de lejjebb nagyon nem. Sőt, a köddel-jóidővel tarkított délutáni legalsó trutyis buckák miatt kicsit átverés-szagú az a nagy "powder" felirat.

Összeségében: fantasztikus kilátás, számomra pont tökéletes lejtésű-vonalvezetésű pályák, alapvetően (időjáráshoz és márciushoz képest) jó hóminőség, semmi tömeg, hatalmas élmény!

Jövőre ugyanitt, kicsit korábban, lehetőleg -10 fokban, végig porhóban és napsütésben. (igen, optimista vagyok)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.