Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2012.01.04. 21:13
Persze, még az sem utolsó szempont, hogy sokkal több (alacsonyabban fekvő, de megfelelő meredekségű, domborzati viszonyokkal rendelkező) helyszínekre lehetne így telepíteni pályát még hazánkban is.

Továbbá ezeket a pályákat nem is kellene olyan intenzitással, energia igénybevételével kezelni, mint a mostani (mű)havas pályákat, amely szintén nem utolsó szempont, bár az anyagok elhasználódása miatt rekonstrukcióra azért folyamatosan áldozni kellene.

A következő lépcsőfok pedig már a liftek üzemeltetésének zöldebbé tétele lehetne megújuló természeti erőforrások igénybevételével.
Előzmény: (Kis Kovi 129486)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2012.01.04. 21:06
Sajnos egyre gyengébb telek várhatóak összességében, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy-egy évben azért ne legyen még komolyabb téli periódus, de átlagban a havas napok száma tovább fog csökkeni, a hóhatár tovább fog emelkedni a magasabb hegységekben is.
Bár még (sajnos) az sem kizárt a következő évtizedekben, hogy drasztikus olvadás esetén, a Golf-áramlat gyengülése/eltérülése folytán Európa a globális felmelegedés ellenére akár hűljön (ez nem Hollywood kizárólagos agyszüleménye:) is egy darabig a többi térséghez képest (mondjuk egy yellowstone-i szupervulkán kitörés estén a forgatóköny jelentősen átíródna, törölve az ilyen problémákat, hogy hol síeljünk:).

Szerintem a fentiekből adódóan a következő évtizedekben - mint az élet számos más területén - a "mű (szintetikus) anyagok" irányába tolódunk, azaz a mai műanyag pályák egyre "hóközelebbi" élményének, illúziójának megteremtése lesz a fő csapás irány. Szerintem ez már csak azért is reális alternatíva, mert a használat (síelés) nem szezonfüggővé válik és ez által gazdaságosabbá tehető a működés. Amennyiben az élet úgy hozza, hogy természetes hó is kerül a pályára, az tényleg már csak hab lesz a tortán:)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.