Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Esés tanítása - kell vagy nem? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.02.29. 20:59
Igen náluk egy általános sportképzés része ez esés tanulása. Mint ahogy a röplabdás is megtanul vetődni és gurulni, de nem egy háromnapos tanfolyamon. Az OSC is rendszeres sporttevékenység keretében oktatott síelést, így nagyon helyesen tanították ezt is a fizikai felkészüléssel együtt.
Előzmény: (Szab 135991)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2012.02.29. 12:46
A sítanulás bizonyos szintjein igen is tanítják a helyes testtartást esés után. Verseny technikában hasznos, mert bármi előfordulhat. Akár 1 léccel is meg kell tudni állni 60-130 km/h sebességről. Verseny előtt annyira erősre fel vannak húzva a kötések, hogy ha nem oldott le azonnal komoly sérüléseket, nyílt törést is okozhat a léc. Mondjuk, ha pörögve esik a versenyző. Azt is tanítják, hogy egy komoly esés után tilos felállni azonnal. Ha, ugyanis ficam, húzódás vagy szalag szakadás történt, meg kell várni amíg a testünk közvetíti a fájdalmat, érzékelhetjük, hogy az adott területet védendően, bedagad a testrészünk. Több eset is volt, hogy akkor szakadt szét a térdszalag amikor ráterhelt, felállás után a síelő.
Kezdőknél az esést, 34 évvel ez előtt tanították az OSC-ben. A esés utáni felállást viszont most is tanítják.
Azonban osztom Ozsi véleményét(aki nem tudja, Ő az az ember aki évekig vizsgáztatta az oktatókat, főtitkára volt a Síszövetségnek stb.), alapvető cél a sítudás elsajátítása. Ha, alapos az oktatás, három nap után meg kell tudni állni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.