Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Autóval megyünk - Autóval kapcsolatos kérdések/észrevételek topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.10.27. 20:37
Teljesen egyetértek a "nyolcan egy kisbusszal" elmélettel, csak legyen kisbusz :)) (nálunk eddig kétszer is ez volt a buktatója ennek a verziónak, mert bérelni viszont már nem éri meg).

Egyébként azzal se lehet vitatkozni, amit a többség a beszélgetés során megállapított, tehát autóval drágább, ha 4 fő megy egy kocsival, akkor (persze fogyasztástól is függ, stb.) fejenként kb. 10-15e Ft-tal kerül többe a francia síút.

DE egy 1300-1400 km-es úton jelentős kényelmi különbség van.
Csak egy példa: a tavaly előtti szezonban Val Cenis-be utaztunk(kb. 1300 km). Indulás előtt pénteken még dolgoztunk, délután lefeküdtünk aludni, este 10-kor felkeltünk, megjöttek az útitársak, együtt megvacsiztunk, éjfélkor indultunk Bp-ről. Másnap du. 2-kor átvettük az apartman kulcsát. Száguldani nem kellett, az út éjszakai részén semmilyen forgalom nem volt, és akkor álltunk meg, amikor akartunk.
ÉS AMI TALÁN MÉG FONTOSABB: a friss pékáru kivételével, a teljes heti kaját/piát itthonról vittük. Az ottani szupermarketben (az éttermekről nem is beszélve) nézegetve az árakat, minden nap komoly pénzeket spóroltunk.
És annyi kaját ki tudtunk vinni (hűtőtáskák és tetőbox segítségével), hogy minden nap frissen készített meleg vacsit ettünk (sült tarjától a paprikás krumpliig, de még nutellás palacsinta és reggeli tojásrántotta is volt:))

Később Val Cenisben - a szaunában ülve:) - találkoztunk olyan magyarokkal, akik az utazási iroda buszával kerek 24 óra alatt értek ki, amiben szerepet játszott az is, hogy minden hegyet meg kellett mászniuk a busszal, mert az adott régióban szét kellett szórni a különböző településekre, síterepekre érkezőket (mindenhol kipakolás, puszi-puszi), és sajnos pont ők maradtak a legvégére.

A busz akkor kb. 22-24e Ft/fő volt, mi fejenként 34e Ft-ból hoztuk ki a kocsit.
Az amortizációnak is nyílván van költsége, de úgy gondolom, hogy évi 2.600km nem terhel meg számottevően egy olyan átlagos kocsit, amivel az ember el mer indulni Franciaországba télen. (Ha valaki egyébként évente 4.000km-t megy összesen, akkor persze ez jelentős többlet.)

Nekem - és úgy láttam, ezzel nem vagyok egyedül - ez megér ennyi pénzt, bár a kivitt kaján megspórolt pénz alapján, lehet, hogy még összességében mi költöttünk kevesebbet.

Ha 800-1.000 Ft lesz egy liter üzemanyag (és nem triplázódik a fizetésem), akkor lehet, hogy változni fog a véleményem, de akkor valószínűleg (sajnos) a buszos utat sem tudom majd kifizetni.
Előzmény: (coolman 141905)
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2012.10.27. 13:30
Eldöntöm a vitát!!!

A legjobb egy 9 személyes kisbusszal menni 8-an két síbox-szal. Így pont egy 8 ágyas apartmanba lehet menni és 8 felé megy az útiköltség. Mi tavaly így mentünk...

Kényelmes, gyors, praktikus...

üdv: cool:)))
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.