Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Oktatóval vagy anélkül - lássuk, mit mutat a gyakorlat... topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
vlad
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.11.04. 12:22
Megnéztem a linkelt honlapot, ez létezik, hogy az egész országban összesen csak 74db oktató van?

http://www.sioktatas.hu/index.php?option=com_dbquery&Itemid=60
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2012.10.31. 07:44
Szia!

Az igények olyan sokfélék lehetnek, hogy egy mindenkinek megfelelő megközelítést eltalálni lehetetlennek tűnik, (lásd Szilvásgombóc 142127 felvetései).

Az SMSZ –nek van egy olyan nyilvántartása, melyben az érvényes magyar licenccel rendelkező oktatók szerepelnek. Ez csak egy rövid bemutatkozásra alkalmat adó felsorolás, melyről elérhető az oktató egyéni weblapja, HA VAN NEKI OLYANJA. Hogy van, vagy nincs, az az ő érdeke, és felelőssége.

Csak itt a sihun hirdető síiskoláknak – síoktatóknak is vannak weblapjai, és nagyon sokan vannak, akik itt nem is hirdetnek, de aki keres, az meg tudja találni azokat, akik tesznek némi munkát abba, hogy megtalálhatók legyenek. Ez utóbbi elengedhetetlen, mert ha valaki nem található meg, akkor az NEM TALÁLHATÓ MEG!

„Ha valaki most cseppen oda, hogy szeretne oktatót keresni, annak tényleg nincs könnyű dolga.” Ezzel nagyon egyetértek, de nem biztos, hogy veled egyazon okból.

Részemről, (már máshol is többször leírtam), úgy vélem, hogy (mint ahogy minden egyéb területen), úgy ebben a szakmában is szükséges a pozicionálás, (célcsoport meghatározása) ahhoz, hogy a szolgáltatást kereső ki tudja választani azt, aki a legközelebb áll az ő elképzeléséhez, habitusához, LEHETŐSÉGEIHEZ.

Pl. Én ismerek olyan családfőt, aki a sok egyéni kísérletezést követően felfogadott síoktatót, de nem volt megelégedve. Aztán tovább keresett, és végül rátalált olyan szolgáltatásra, mellyel már meg lehetett elégedve, mert immár többször visszatért a családdal.

Ez most csak úgy általánosságban:
Hogy választ valaki síoktatót, vagy sem, az múlhat természetesen az illető (család) anyagi lehetőségein is, de nem elhanyagolható szempont az IGÉNYESSÉG ÉS HATÉKONYSÁG kérdése. Ha valakinek ez fontos, így vagy úgy, de meg fogja találni a lehetőségét annak, hogy kielégítse ebbéli igényeit.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.10.29. 17:52
:-)
Rövid hozzászólás, sok tartalom. Erre nem tudnék röviden reagálni, napi nyolc órámat tölti ki, amiről írsz.
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2012.10.29. 16:07
Kicsit extrém a példád, főleg a második, de szerintem teljesen valós problémát feszegetsz.

A síoktatásnak, mint szakma, ha azt akarja, hogy kikerülhetetlen része legyen a hazai síkultúrának, akkor magát is komolyan kell vennie.

Legalább egy használható weboldal, naprakész adatokkal, bemutatkozó oktatókkal, stb. Ha valaki most cseppen oda, hogy szeretne oktatót keresni, annak tényleg nincs könnyű dolga.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2012.10.29. 15:11
Neked leesett. Nekünk nyomorultaknak, meg csak bedobták a csalit az égiek. :P
Előzmény: (Stani 142132)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.10.29. 12:27
Vannak telepített oktatók, amúgy inkább mindenki síeljen, leesett a hó örüljünk neki, ne itt "marjátok" egymást ;)
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
2012.10.29. 10:27
Bennem felmerült még egy olyan gondolat is, hogy komoly előszervezést igényel magyar síoktató tudását igénybe venni.

Ilyenekre gondolok pl
- pénteken esik a hó szombatra jó idő néz ki és este eldöntjük h kiugrunk egy napra teszem azt Klippitzre, de jönne egy kezdő is. Hirtelen honnan akasztanánk le egy magyar oktatót?

- egy nagyobb síterepen fent nagy szél és köd, ezáltal a pálya nagy része használhatatlan. Ha már lőttek a napnak ebéd után esetleg de jó lenne lent egy oktatóval a technikát csiszolgatni... de honnan szerzek pont akkor magyar oktatót?

- egy hónapra előre lebeszélve egy több napos oktatás, egy nagyobb régióban működő oktató ennek függvényében osztotta be idejét, mondott le embereket, szervezte a szállását. De előtte egy-két nappal beüt valami: betegség, baleset, vagy esetleg a cég a megígérttel ellentétben mégsem ad szabit. Önhibáján kívül milyen kellemetlen helyzetbe kerül az ember ... szabadkozhatnák, de leégne a pofámról a bőr hogy a megbeszéltekkel ellentétben mégsem leszünk ott.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.