Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Val di Fiemme topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
lanci
15 élménybeszámolót írt
15
12 éve tag
2013.02.27. 21:43
Sziasztok! Január 3. hetét töltöttük itt egy komolyabb 34fős csapattal. 6-7fős apartmanokban laktunk, közepes árfekvésérét, ezért cserébe minden nap 15-20percet kocsikáztunk egy terepig. 3+3-as bérletünk volt, 2nap Latemar, 1nap Cermis fért bele ezen a terepen (2Fassa, 1TreValli). Egy személyes tapasztalat, amivel talán másoknak is segíthetek: ha nincs közvetlen busz a szállás és a pályák között, akkor mindenképp az autót ajánlom, mert a buszos csatlakozások "olaszosak". Egész napos síelés után Predazzo fő terén 40percet kellett várni a csatlakozásra, full vizes cuccokkal. A buszba ráadásul nem szakaszon lehet veled a felszerelés, lent a "csomiban" pedig úgy dobálják, húzzák-vonják a léceket, mint egy hentesboltban a csontokat :-( A pályákra nincs panasz, szép szélesek és mindenhol adott a lehetőség "szűzhavazni"... A hütték drágácskák, de egy kávé-tea, nasi minden nap beleférhet, már csak a hangulat, az olasz ízek miatt is.
Jajj, olyan szívesen vissza mennék! nincs valakinél még szabad hely?!? :-D
Előzmény: (solti 156201)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2013.02.27. 14:33
Sziasztok
Február 16 és 22 között 5 napot töltöttünk Val di Fiemmében, pontosabban Predazzoban. A szállásunk a belvárosban volt, egy casa Nicoletta nevű apartman, bátran tudom ajánlani (múzeum mögött van), kényelmes, tágas, 4-5 főre kiváló. Ára picit borsos, 650 euro volt a hétre, de hát a környék sose volt olcsó...
Az időnk jó volt, hó rengeteg, a hőmérséklet is a kényelmes -5 környékén járt magasságtól függően, de az a tökéletes se nem fázós, se nem izzadós idő volt sok-sok napsütéssel.
Síelni a Latemarra és Alpe Lusiára jártunk, az utóbbi volt a kedvenc a többieknél. Hüttéből Alpe Lusián a (nem létező) malamutok melletti hüttét ajánlom, a teteje kellemes klasszikus hütte, alul meg egy nagyobb önkiszolgáló étterem van, Campo a neve. Tudom mindenkinek bátran ajánlani az Alpe Lusián levő ingyenes sebességmérőt meg a boardercross pályákat is, kezdő tudással is élmény menni rajtuk!
A Latemaron tervbe volt véve a szánkózás és a bobozás is, de sajna egyik sem jött össze, nem volt kedvünk lecsatolni, annyira jók voltak a viszonyok. Hüttéből a Ganischgeralmba jártunk, hangulatos, jól megközelíthető hely. Egy jó tanács kezdőknek: ha Predazzo fele mentek haza, akkor tartalékoljatok erőt a lejutáshoz is, mert a kabinos tetejéhez egy közepesen nehéz piros pályán lehet csak lejutni! (vagy a francia felvonón).
Érdekesség, hogy az alpesi sí vb ideje alatt voltunk félig, de sehol nem igazán tapasztaltunk tömeget, sőt talán kevesebben is voltak az elmúlt évekhez később, a sorba állás meglehetősen ritka dolog volt és akkor se tartott tovább 3 percnél.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.