Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kacsa, avagy nem kacsa topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2014.01.02. 08:12
A teljesen kacsa visszahúzza a súlypontod a két láb közé, ami alapvetően nem baj. Innen kell kimozdítani csúszás közben az első lábra, ami lehet picit kényelmetlen is. Én plusz-minusz 15fokkal megyek, mióta "elkezdtem" bejárni parkba is, de nem nagyon érzem a hátrányát ennek a kötésszögnek pályán, vagy szűzhóban sem. Az egyik nagy előnye a kacsának, hogy mindenki bátrabban megy vele switchben, meg nem tekeredik a lábad térdelés/ülés közben.

A snowboardban (pláne free-ben) csak iránymutatásként vannak leírva a paraméterek, a kötésszögek és a terpesz mind olyan dolog, amin lehet/kell változtatni. A lényeg, hogy neked megfelelő, kényelmes legyen.
Előzmény: (fulben 165649)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2014.01.02. 08:00
Az én véleménye:
Azért kell megtanulni helyes stílusban sielni, snowboardizni! , hogy könnyedén, élvezettel,ne erölködve csusszunk! A kacsa nem kacsa nem ebbe a kategóriába tartozik! Tehát teljesen mindegy , hogyan állsz a deszkán, nem befolyásolja a tehermentesítést, a fordulást, a stílust (természetesen alpin technika kizárva!) Tehát úgy csúszól, ahogy jólesik! De ez szigorúan az én véleményem!!!!!

Én is kacsában állok a deszkán az első kötésem 15 a hátsó -5 fok. Azért így, mert nekem így kényelmes, és ha leülök nem csavarodik ki a lábam!
Előzmény: (fulben 165649)
fulben
15 élménybeszámolót írt
15
12 éve tag
2014.01.02. 01:57
A következő kérdésem lenne.Mint már az eltelt 3 évben,úgy idén is Gerlitzenre megyek boardozni.Iskolai sítábor.A 100 főből akik úgy megyünk általában,kb 20-an boardoznak,és 80-an sílenek,nagyjából ez az arány általában.Viszont a 20 boardosból,szinte egyedül vagyok aki kacsában boardozik.Rengeteg síző,boardos,oktató piszkál,hogy fordítsam el a kötéseimet,de még a snowboard karrierem elejéről fűződik hozzá egy délutánom,ami nagyon nem volt jó,azthittem kitörik a bokám.Viszont ha érveket mondanátok a kacsa mellett/ellen,vagy hogy miért fordítsam el a kötést,azt megköszönném.Elgondolkodtam az ideális kötészögeken,és hogy biztos szerencsés-e,ha kacsában veretek.Egyelőre nem tervezek parkozni,pályán használom ezt az állást.Szerintetek előnyös a kacsa?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.