Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Flachau - Wagrain - Alpendorf topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2014.12.23. 13:00
Szia Stani!

Erdeklodni szeretnek, hogy nem tudnal e esetleg szabad szallast 4 fore dec 30-tol jan 2.-ig? Valahol a kornyeken. Mar rengeteg helyre irtunk, de ugy erzem eselytelen.

Valaszod koszonom elore is.

Udv. David
Előzmény: (Stani 176030)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2014.12.23. 07:28
Wagrain (december 22)

A pályák a középállomásig vannak nyitva, de az felett sem megy minden. Hó rettentően kevés, a természetes hó, még a csúcsokon is 5-15 cm közt mozog, a pályák sok helyütt csak fél szélességgel mentek, értsd annyit sikerült behóágyúzni. Az eddigi decembert és a jelenlegi időjárási viszonyokat figyelembe véve már ez is egy kisebb fajta csoda, amit az osztrákok végeznek, azaz lehet síelni.

A síelés egyelőre Wagrainban erősen kompromisszumos az optimális alatti hóviszonyok miatt.
Új léccel csak óvatosan, különösen a Grafenberg Express hatüléses melletti pályán (bár a felső része egész jól síelhető)

Tegnap ugyan a Grafenbergen 7 fokot mutatott a hőmérő, ennek ellenére jelentősebb olvadás nem volt tapasztalható a sípályákon.

A pályák több helyütt glattak, kemények , jegesek , különösen déltől és sok helyen üt át a gyep, jórészt fűcsomók, fagyott földdarabkák, itt-ott apró kavicsok.

A sípályáknak 3-4 nap tartós hideggel egybekötött éjjel-nappali hóágyúzás kellene és "némi" friss hó, hogy olyan szintre kerüljenek, amit eddigi síelésünk során megszoktunk itt.

Hozzáteszem, a környéken Wagrain még kínálatával viszonylag jónak számít, mivel a Gasteini völgyben ennél is cudarabb a helyzet.

(Flachauban nem voltunk, de el tudom képzelni, hogy az erősebb hóágyúrendszernek köszönhetően ott jobbak a nyitva tartó lejtőkön a feltételek.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.