Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Gyermek síoktatás topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2016.01.15. 19:19
Idézek:
„...Tizenkét gyerek került a csoportba,
... a csúcson (Hornspitz) lévő tárcsás felvonóra vitték a csapatot
... Mindenféle előkészítés nélkül
... Ekkor jutott az "oktatók" eszébe, hogy megmutatják a gyerekeknek, hogy hogyan is kell felvonózni, ...”

Ezek nem arra utalnak, hogy az oktatók a helyzet magaslatán lehettek. Vajon akkor olyan gyaksik voltak, amelyek tényleg jók a kölkökre szabva...? Szülőként ezt persze nem könnyű megítélni, és bízzunk benne, hogy nem volt repülőzés, kihajolás, széles „pizza”. Ha jól tanítják, akkor a síelésnek nem kötelező tartozéka, hogy megterhelő a térdre, gerincre. De ehhez tudnia kell az oktatónak, hogy nem akárhogy kell közlekedni tanítani, hanem nagyon helyesen síelni.
Előzmény: (Hogwash 185566)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2016.01.05. 08:50
Ezt fejtsd már ki bővebben légy szíves, nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre. Lackóval egyetértek: a csoport és a gyerekek önmagukban is csodákra képesek! Mindenesetre a következő fokozatot nem ebben az iskolában fogják a gyerekeim elsajátítani...
Előzmény: (ozsi 185560)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2016.01.05. 08:40
Te beszéltél vele és

- 10 méterről nem hallottam, hogy mit mondtál, tehát nem voltál túl hangos :)
- ha én beszélek vele, az nem lett volna finom :D
Előzmény: (minerel 185561)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2016.01.04. 22:55
"csak a kezelőnek szóltunk" jaj de finom vagy :-D
Előzmény: (Hogwash 185506)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2016.01.04. 22:51
Ambivalens érzésekkel olvasom...
Előzmény: (Hogwash 185506)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2016.01.04. 18:47
"az biztos, hogy egy kis türelem és bizalom nem árt "

Meg egy kis szaktudás sem. Ha ti ennyire láttátok az "oktatók" részéről amatőrséget, akkor az biztosan az is volt.

A gyerekek ösztönösen ráéreznek dolgokra, hamar megtanulnak megmaradni a lécen. A fejlődésük nagyrészt ennek köszönhető, én ezt sejtem.
Előzmény: (Hogwash 185506)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2016.01.04. 13:18
Még friss az élmény, megosztom veletek. Évek óta Dachstein Westen síelünk a családdal, a síiskolával is volt már tapasztalatunk, ezért bátran beírattuk a lányokat - Minerelékét és a mienket - egy kezdő gyerek tanfolyamra, ami a szokásos napi 2x2 órát jelentette igénytől függően 3-5 napig. A lányok mindketten 4 és fél évesek, ideális korban vannak :) Tizenkét gyerek került a csoportba, ami nem kevés, főleg hogy két nagyon fiatal - az egyik szerintem még középiskolás - "oktató" foglalkozott velük. Mivel a mi gyerekeink még nem beszélnek sem németül, sem angolul, ezért nem hagytuk magukra őket, mindig jelen volt mindkét család egy-egy képviselője. Igyekeztünk a gyerekek mozgatásába, felügyeletébe is besegíteni, amire az "oktatók" ugyancsak rá is szorultak, nem is tiltakoztak. Enyhén fogalmazok, ha azt mondom, hogy nem voltunk maradéktalanul elégedettek. A nagyobb gondok a második nap délutánján kezdődtek, amikor a csúcson (Hornspitz) lévő tárcsás felvonóra vitték a csapatot. Mindenféle előkészítés nélkül. A gyerekek természetesen egymás után estek ki a felvonóból, ami aztán vonszolta őket. Ráadásul egy meredély is van a nyomvonal mellett, nem voltunk nyugodtak. A kezelő mindenesetre jókat kacagott. Némelyik gyerek hangosan sírt, tiszta horror volt, de tényleg. A mienk szerencsére a kacagós fajta, ő élvezte a vonszolásosdit is. Ekkor jutott az "oktatók" eszébe, hogy megmutatják a gyerekeknek, hogy hogyan is kell felvonózni, és minden gyereket húztak néhány métert egy tárcsával. Ezután újrakezdődött a műsor, kiesés, vonszolás, sírás/kacagás. Nagy nehezen felrángattak mindenkit a hegyre, majd libasorban lecsúszás és ismét irány a felvonó. Közben többször megfordult a fejünkben, hogy reklamálunk, de végül nem tettük, csak a kezelőnek szóltunk, hogy egy kicsit figyeljen már jobban oda, a mi gyerekeink végülis jól érezték magukat... és csodák csodája, a gyerekek kezdtek ráérezni a dolog ízére és egyre magabiztosabban felvonóztak. Már csak arra kellett figyelni, hogy a tetőn engedjék el a tárcsát. A mi kislányunk odáig jutott, hogy lazán, elengedett kézzel húzatta fel magát, közben integetett az ismerősöknek, majd a tetőn - mint egy freestyle hercegnő - egy hanyag mozdulattal kipöckölte a tárcsát a lába közül. Ugyanilyen haladás volt megfigyelhető a lécek, a lejtő kezelésében is. A lényeg: a harmadik nap végére a csoportban minden gyerek szépen felvonózott és kerülgette a kapukat, csinálta a gyakorlatokat. Mindegyik! Hát ezt sem gondoltam volna... Az öt nap, vagyis 20 óra oktatás ára 175 euró, ami kb. 2800 Ft/óra, ha jól számolok. Mi csak három napot vettünk igénybe, a negyediken már együtt síelt a család, a kislány versenyzett a nyolcéves bátyjával, én pedig nagyon boldog voltam. A tanulság? Nem tudom, de az biztos, hogy egy kis türelem és bizalom nem árt :)
RekaVanda.JPG
RekaVanda02.jpg
vanda04.jpg
vanda05.jpg
vanda01.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.