Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2016.02.29. 09:34
Üdv Stani!

Tudnál ajánlani Schladmingban egy síszervizt, ahol elfogadható áron, jól meg tudják élezni a símet? Mondjuk nem 90 fokra.
Előzmény: (Stani 188062)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2016.02.28. 07:55
Vasárnaptól péntekig voltunk Schladmingban. Gyors helyzetjelentés a most indulóknak.

A szombat este kezdődő havazás sajnos (itt is) átment esőbe az éjszaka folyamán. Reiteralmon a parkolóban reggel szakadó eső, feljebb kevésbé, aztán a nap folyamán többször rázendített, mivel mínusz fokok csak 3000 méter körül voltak ezen a napon, ezért természetesen esett mindenhol, a csúcson és a völgyben egyaránt. Délután egy óra környékén végül elállt s már csak időnként csöpögött kicsit. Az eredmény maximálisan átáztatott pályák, azonban a Silverjet kabinos feletti duplacsákányos pályáján nagyon kevés síelő, ezért még élvezni is lehetett valamennyire.
A vasárnapi borút hétfőre derű követte éjjeli faggyal, aminek az eredménye "kifagyott", akarom írni megfagyott pályák. Reggel több helyütt a jégkori jégcsákány kombóval lett volna a jobb a schladmingi pályákra, aztán a nap ereje (dél körül 15 fok a pályákon pluszban) alaposan felpuhította a lejtőket, így délután a legtöbben már inkább a hütte teraszán söröztek, fröccsöztek.
Mindenesetre a szép napsütés azért valamelyest kárpótolt a délutáni kásatengerért. Sajnos hétfőről keddre virradóra éjszaka nem volt fagy, így a pályák nem tudtak kifagyni, azaz már kora reggeltől puhák voltak, ez reggel 9 kor, amikor előtted még csak két pályamunkás és 8 osztrák nyugdíjas síelt le különösebb bajt nem okoz, de amikor 10 fele egyre sokasodnak a síelők bizony egyre inkább kezd kásásodni az egész. Délutánra valósággal kiürült a pálya, a legtöbb síelő számára élvezhetetlen lett az egész a liftből lehetett mókás kis jeleneteket látni, önkénytelen duplafordulatok, hátrafelé síelés majd bukfenc és társai. A hó nehéz-vizes a pályán térdig érő buckatenger, mindez Hochwurzenben, ahol amúgy egész jó kis pályákat varázsolnak és sokan sincsenek. Ilyen hóviszonyok április közepén szoktak lenne ebben a magasságban, ha nincs éjjel fagy. Februárban ilyet még nem tapasztaltam, de az is lehet, hogy az idő megszépíti az emlékeket :)

Szerdától megérkezett a várva várt lehűlést, sajnos hó nélkül. Míg a salzburgi terepeken azért esett 8-10 cm friss hó, a magasabb helyeken ennél valamivel több is, addig Schladmingban semmi. Egyedül a csúcs körül volt kb 1 cm vastagságban becukrozódva a táj. Általánosságban elmondható, hogy a környékbeli síterepekkel összevetve Schladmingban van a legkevesebb természetes hó, a 70-110cm inkább a műhavas pályáknak szól, helyenként valóban el tudom képzelni, hogy van ilyen vastag a műhóhótakaró, így biztos kitart még márciusban, a minősége az már más kérdés.

Szóval bejött a lehűlés, ami jelentősen dobott a helyzeten, a pályák később, rendszerint délre, délutánra kezdtek kásásodni, de péntek felé inkább csak középállomástól lefele, a felső részeken maradtak kemények, helyenként jegesek, így a jól élezett léc bizony feltétel a némi élvezethez. Reggel egyes pályákon kifejezetten jókat lehetett síelni, péntekre pár helyen a hóágyúkat is beindították Hochwurzenen, ezeken a részeken némi (mű)porhó élménye is lehetett az embernek.

hétfő és péntek szinte ragyogóan napos, a többi napon változóan felhős-napos kellemes síelő idő, leszámítva a vasárnapi esőt. "Várakozás" inkább csak pénteken, akkor pár perc a legtöbb liftnél (Hochw)
hw1.jpg
hw2.jpg
hw3.jpg
hw4.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.