Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Gyermek síoktatás topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2016.10.15. 13:04
Nem vagyok síoktató, de több síiskolába jártunk már. Különböző szinten oktaták a gyerekeimet ...

A max. csoportlétszám a pálya adottságaitól is függ.

Kezdő csoportokat több oktató 2-3 szokta tanítani. A csoport létszáma általában 8 - 12 fő. A legtöbb helyen nincs futószőnyeg, így a nebulók feloldalaznak egy szőnyegen, aztán lecsúsznak egyenese-fékezve-kanyarodva ... 8 fő felett emlékeim szerint már két "alcsoportba" szedték a gyerekeket (egymás mellett csinálták a gyakorlatokat az elején). Ezt követi az a fázis, amikor a pálya 1/3-áig, feléig ... már felvonóval mennek. Ezt a szintet kb. 6-8. alkalomra érik el. Itt egy oktató a liftezésnél segít, egy pedig a lecsúszást koordinálja általában.

A lemorzsolódást úgy szokták "kiküszöbölni", hogy év elején befizeted az egész oktatás díját és ha nem betegség/sérülés miatt nem jössz, akkor rád van bízva, hogy kihagyod vagy nem, motiválod a gyereket vagy nem ... 4 éves és fiatalabb gyereket csak magánórában szoktak vállalni. Az e feletti korosztálynál tapasztalataim szerint a gyerekek már nem adják fel, nem állnak ki sírva, nem hisztiznek annyit ... Az oktatás végén kapott matrica, dícsérő szavak, "helyhó sízni jó" kiáltás ... pozitív élményeket hagy bennük. Ha ezt a szülő még forró csokival ... megspékeli, biztos jó emlékeik lesznek a sísuliról. :-)

Középhaladó szinttől, amikor a gyerekek már egyedül felfonóznak elég 1 oktató is. A gyerekek folyamatosan "pörögnek". Egyszer bemutatják nekik a gyakorlatot, amit aztán többször végrehajtanak. Az oktató pedig nézi a pálya aljáról, közepéről és szól mire figyeljen a gyerek. Ezekben a csoportokban én 4-8 gyereket láttam általában.

Remélem tudtam segíteni ...
Előzmény: (Dave 189735)
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
2016.10.15. 11:29
Kérdésem lenne csemeték kapcsán oktatókhoz:
1. Műanyag pályás oktatáson mekkora a csoportlétszám felső határa optimális esetben?
2. Mekkora szokott lenni a lemorzsolódás? Elveszti a kedvét, szülők nem kényszerítik tovább, stb.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.