Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bánkút topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
miskolci
3 élménybeszámolót írt
3
2 éve tag
2021.12.09. 18:05
Önnek teljese igaza van. Gondolja csak el milyen ez nekünk miskolciaknak. Itt van Bánkút, de ha nincs hó minimum Sátoraljaújhelyig kell menni, pedig egyébként sokkal jobbak az adottságai, és bő fél óra alatt fenn vagyunk a hegyen. De ott meg tudták oldani a hóágyúzást. Az is gond lehet, hogy két megye határán van és senki nem érzi igazán magáénak. Ebbe kormányzati szinten kellene pénzt tenni. Mindenesetre bennem ugyanazok a kérdések merülnek fel, mint Önben.
Előzmény: (kbl06 213230)
kbl06
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2021.12.09. 16:35
Tisztelt Síelni vágyó Keletalföldiek!
úgy kezdem az egész hozzászólásomat, hogy a pálya(rendszer) egy "BÁNKÚT" Tömegsportért, Ifjúsági- és Diákturizmusért Alapítvány tulajdona, nyilván korlátolt? anyagiakkal.
Régóta figyelem Mo. „legnagyobb” sípályájának történetét. Hajdan amikor még sok hó esett ezen a környéken is valóságos síparadicsomnak számított a terület, de ahogy Villon megírta Mais où sont les neiges d’antant ? De hol van már a tavalyi hó?
A pálya (van?) minősége fokozatosan leromlott, a felvonók állapota, korszerűsége olyan amilyen a képeken látható, a gyerek tanulópálya és annak állapota is olyan.
Tudom, hogy jelen körülmények között hó-ágyúzni kellene, hogy újra síelhető és fejleszthető síparadicsom legyen, Nekünk Keletalföldieknek. Azt is tudom, hogy a hegy nem tartja meg a vizet, ezért nem kis költségen idekellene szállítani, tárolni? a vizet, hogy mindig rendelkezésre álljon a hóréteg javításához. Erről ennyit!!!
Ez, pénz kérdése!!!
Felteszem a kérdést és persze a javaslom is, nem éri meg hogy az Országnak visszaadná a térséget, ezt a hajdan volt síparadicsomot, ezt a tájat felfejleszteni az ország keleti régiójának? Most nem szólok a Nemzeti Park jellege mellett, a lehetséges bevételi források felkutatásáról, vagy nemzetközi tájfutó versenyek és ehhez hasonló a környezetet nem károsító sportolási és egyéb lehetőségek kiaknázásáról. (ami részben működik)
Tájékoztatnám Önöket Tisztelt Olvasók és Síelők, Keletalföldiek!!! Eplénybe lehet
dec. 9.én ingyenesen síelni pályanyitó 4-4 óra utazás autópályán, Mátraszentistván 2,5-2,5 óra, Kékestető 2,15-2,15 óra és legyek reális Bánkúti sípálya is több mint 2 óra nekem Debrecenből.
Hogy van ez, mi számít igazán?!!!!
Üdv Kissbacsólaci
ez csak egy gondolat, nyilván több összetevős!!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.