Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Bánkút
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kbl06
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bánkút
2021.12.09. 16:35
Tisztelt Síelni vágyó Keletalföldiek!
úgy kezdem az egész hozzászólásomat, hogy a pálya(rendszer) egy "BÁNKÚT" Tömegsportért, Ifjúsági- és Diákturizmusért Alapítvány tulajdona, nyilván korlátolt? anyagiakkal.
Régóta figyelem Mo. „legnagyobb” sípályájának történetét. Hajdan amikor még sok hó esett ezen a környéken is valóságos síparadicsomnak számított a terület, de ahogy Villon megírta Mais où sont les neiges d’antant ? De hol van már a tavalyi hó?
A pálya (van?) minősége fokozatosan leromlott, a felvonók állapota, korszerűsége olyan amilyen a képeken látható, a gyerek tanulópálya és annak állapota is olyan.
Tudom, hogy jelen körülmények között hó-ágyúzni kellene, hogy újra síelhető és fejleszthető síparadicsom legyen, Nekünk Keletalföldieknek. Azt is tudom, hogy a hegy nem tartja meg a vizet, ezért nem kis költségen idekellene szállítani, tárolni? a vizet, hogy mindig rendelkezésre álljon a hóréteg javításához. Erről ennyit!!!
Ez, pénz kérdése!!!
Felteszem a kérdést és persze a javaslom is, nem éri meg hogy az Országnak visszaadná a térséget, ezt a hajdan volt síparadicsomot, ezt a tájat felfejleszteni az ország keleti régiójának? Most nem szólok a Nemzeti Park jellege mellett, a lehetséges bevételi források felkutatásáról, vagy nemzetközi tájfutó versenyek és ehhez hasonló a környezetet nem károsító sportolási és egyéb lehetőségek kiaknázásáról. (ami részben működik)
Tájékoztatnám Önöket Tisztelt Olvasók és Síelők, Keletalföldiek!!! Eplénybe lehet
dec. 9.én ingyenesen síelni pályanyitó 4-4 óra utazás autópályán, Mátraszentistván 2,5-2,5 óra, Kékestető 2,15-2,15 óra és legyek reális Bánkúti sípálya is több mint 2 óra nekem Debrecenből.
Hogy van ez, mi számít igazán?!!!!
Üdv Kissbacsólaci
ez csak egy gondolat, nyilván több összetevős!!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.