Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Miért nem szeretem Szlovákiát topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
megyesz
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2009.11.25. 17:38
Nem akarok reszletes vitaba belefolyni, hogy miert is jo a szabad unios munkavallalas, azt hiszem ez nem az a forum... megis 1-2 megjegyzes:
- hihetetlen, de aki kulfoldre indul, az dolgozni akar es dolgozik is, s nem az adott allam segelyrendszeret akarja "megdezsmalni".., :)
- par hete olvastam egy tanulmanyt miszerint az union belul a magyarok az egyik olyan nemzet ahol aranyaiban a legkevesebben mennek el valamelyik masik tagallamba dolgozni vagyis mi vagyunk az egyik "legroghozkototebb" nemzet... lehet ez az egyik oka (a sok kozul), miert is tartunk ott ahol?!
- mil-nek igaza van: egyre inkabb erzodik egyfajta kozos unios szellem, erdekes/izgalamas volt pl. az unios parlamenti valasztasokkor beszelgetni egy maltai es egy szlovak (!) kollegaval, hogy kinel milyen partok vannak, mennyi part juthat be a parlamentbe, stb...

De hogy visszaterjunk a topikhoz:
szlovakiai munkavalallas... en mar gondolkoztam rajta... :) valamelyik nagyobb siterepen egy teli idenyben ki is probalnam magam, csak 1 gond van: nem beszelek szlovakul csak ennyit: Prosim si dva piva a yeden parky... vagy valami ilyesmi... de majd patty ski segit ill. kijavit... :)

Na es persze a sielesrol is szo kell hogy essen, s hogy "kepzavarba" keruljetek: a maltai sielesrol :)
256 meter a legmagasabb hegy itt, ugyhogy nem meglepo modon itt nem "megy a dolog", marcsak az ido miatt sem (ma 25 fok volt...), viszont egy kis tulzassal megis a maltaiknak kevesebbet kell utaznia mint a legtobb magyarnak egy jo kis sielesert!
Szicilia mindossze 80 km-re van, ahol nagyon jo kis siterepek vannak, tobbek kozott europa egyik legaktivabb vulkanja oldalaban, az Etnan! Azt hiszem 1-2 eve az egyik vulkankitores tonkre is tett egy felvonot!
Ha jol neztem hianyoznak is a del olasz siterepek az olasz siterepeket bemutato reszbol, ha masert nem az erdekesseg kedveert fel lehetne oket tenni!

u.i.: larpi lehet, hogy hihetetlen lesz de "otthon" 5 evig a kozigazgatasban dolgoztam, s tobbek kozott a szlovak kozigazgatassal is foglalkoztam... :)

Sok hot mindenkinek! :)
Előzmény: (larpi 74433)
larpi
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2009.11.25. 01:00
Hát kedves mindenki, úgy nézem a elmúlt hét eseménytelenül telt el, pedig egyesek úgy gondolták, "badarságokat" yrok, illetve kiragadom az úniós szemlélet egy-egy elemét.
Az a legnagyobb probléma, hogy az emberek többsége nem tud csak egyénként gondolkodni. Csoportban, esetleg még globálisabban, mint pl. ország érdeke már nem. Aki Máltán pincérkedik, annak a saját szempontja szerint jó, de a máltai államnak, amikor egyel több embert kell valamilyen segélyben részesítenie, már nem. Ugyanez a helyzet a mi országunkkal is, mindössze az a nagy különbség, hogy míg Málta szigetország és nem úgy járnak oda dolgozni az emberek, hogy reggel otthon felkel, elugrik Máltára dolgozni, majd estére hazamegy, addig Magyarországban ez így van. Egyébként én nem problémázni akartam ezen, hiszen valóban ez az únió egyik "vívmánya". De azért megjegyezném, hogy elég nonszensz lenne, ha mindenki úgy gondolkodna, mint megyesz, mert akkor minden úniós ország polgára más országban vállalna munkát. Egyébként te miért nem Szlovákiában pincérkedsz?
Abban kifejezetten szerencséd volt, hogy nem ért még semmilyen negatív élmény Szlovákiában. És ha fog, akkor is ugyanez lesz az álláspontod?
A törikönyvvel kapcsolatban pedig nem hinném, hogy pont ez fogja normalizálni a kapcsolatot, hiszen ami az egyik fél számára "jó volt", az a másiknak nem. Egyébként ha egy kicsit is járatos lennél a szlovák közigazgatásban, akkor tudnád, hogy annak idején úgy alakították ki a járásokat, hogy mind észak-déli irányú legyen, mivel így sehol sem lesz magyar többség. Ez egy pozitív hozzáállás?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.