Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kommentek cikkekhez topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2009.11.30. 17:02
"ebben a felvonózás is benne van már"?
A liftezés csak a helyzeti energiát növeli, de azt egyforma mértékben mindenkinél. Illetve ez sem igaz, mert az "m" is változó, de az nem a liften múlik... :-)

A Head úgy hirdeti a Chip leceket, hogy "aktív elektronika" van benne, de ez is csalóka, mert valószínűleg nem gombelem van benne, hanem a léc hajlásából keletkező energiát alakítja elektromossággá (szerintem), tehát ez is passzívnak tekinthető.

Ami a GPS-es rendszert illeti, tényleg durva, de nem tudom elképzelni, hogy hogyan működik, illetve verseny közben hogyan lehet ezt alkalmazni, mert itt nem arról van szó, hogy a következő sarkon fordulj jobbra, aztán a körforgalomnál a 3. kijárat, hanem néhány*10cm-ekről, vagy kevesebbről.
Kivetíti a szemüveg belsejére az ideális ívet? :-)
Előzmény: (huligan 74923)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.11.30. 12:37
A lécben az energia a síelő és a helyzete által ébred! Nincs benne induláskor! A rajtkapuban a teljes rendszer nyugalomban van (E=m*g*h), majd az alátámasztás megváltozik és a gravitáció miatt E=1/2*m*v*v lesz igaz!

Természetesemn a technológia határozza meg a hatás-ellenhatást, de pont az a lényeg, hogy a lécből nem nyerhető több energia vissza, mint amit a rendszerbe tettünk (ebben a felvonózás is benne van már)!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.