Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Túrasí felszerelés topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2010.02.18. 03:01
Szia
Szép gondolat amivel próbálkozol, de van egy javaslatom, ne vegyél előre semmit, Fr o-ban bemész a helyi kölcsönzőbe és egy komplett szerelést kölcsönzöl a megfelelő nap reggelén 20 Euróért, bakancs léc bot fóka és minden összekészítve szervizelve stb, ja és ezt angolul, franciául vagy csak mutogatva. Előnyök: nem vagy elkötelezve egy megvásárolt szereléssel, nem cipeled, nem szervizeled, az arra alkalmas napon próbálod ki , a második nap már olcsóbb, és így tovább.Egy min 100-150 ezer Ft os szettel síelsz kötöttségek nélkül. Egy próba után majd Te is érzed mire lesz szükséged, és vagy rászánod a pénzt, vagy továbbra is bérelsz Az árat egy januári Alpe d'Huezi túráról ismerem--
Szép telet jó havat Yeti53
Előzmény: (Alpakka 84754)
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2010.02.16. 21:36
Akkor vegyük sorba a dolgokat.
Milyen költséget akarsz limitálni? Mert ha arra gondolsz, hogy megspórolod a síbérletet, az rendben van. Viszont sielni is csak minimálisan fogsz. Nekem általában az ilyen síterepeken történő túrázásnál átlag egy felmenetel és egy lesiklás szokott összejönni. Ha Fr-be mész, akkor vagy minden nap túrázol, ami szép dolog, vagy megveszed a 6 napos síbérletet és valamelyik közbenső napon túrázol. De akkor semmit sem spóroltál.
Vagy sielsz vagy túrázol. És szerintem a felszerelést is úgy válaszd meg, akkor jársz a legjobban. Az ilyen hibrid dolgok mint ez a si-túrasí kötés is ilyen.
A fóka akkor jó ha végig ér a lécen. Egyébként meg hogy rögzíted? A régi tipusoknak mindenféle csat volt. Az újabbak(már egyébként ez is régi) ragasztósak. Ezek végét egy fókára rögzített(felvarrt) kampóval beakasztod a síléc végébe(ennek a helye ki szokott vágva lenni a léc végén). AZ elejét meg egy gumi (ami nyúlik) akasztóval akasztod be a síléc csőrére. Itt a hossz érjen végig, úgy hogy a kampóra nem fixen szokták rögzíteni, hanem visszahajtják, és akkor így a kampóval együtt kell feszesen végig érnie.
Összegezve a használt fóka jó is lehet a Te lécedre, meg nem is, érdemes a megvásárlás elött végig gondolni.
Előzmény: (Alpakka 84754)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2010.02.16. 12:47
Budapesten a Váci úti mountexben szerintem bérelhetsz fókát bár nem tudom külön adnak e vagy csak túrasível együtt. Egy telefont megér.
Előzmény: (Alpakka 84754)
Alpakka
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.02.16. 12:22
Sziasztok!

Bár már nagyon régen síelek, és évek óta figyelem a felvonóból a felfelé menetelőket, csak most kezdtem ismerkedni a témával - elég sokat olvasgattam a neten az elmúlt napokban.

Mivel először csak kísérleteznék a dologgal egy hosszabb franciaországi sítúra alkalmával, kiegészítendő a lesiklást, próbálom minimalizálni a beruházást, a költségeket.

Pont itt olvastam a normál síkötésre tehető túrasí kötés lehetőségéről (Érden kapható), ez 7.000 forint. Mit gondoltok ennek a működéséről? Első közelítésre megteszi?

Hasonló, ha nem még nagyobb probléma a fóka - 193 cm-s alpesi lécem van (régi fajta, nem nagyon carvingos). Hogyan tudnék ehhez olcsón, akár használt fókát szerezni? Van ötletetek esetleg a bérlésre? Baj, ha a fóka kicsit rövidebb, mint a léc? Körbenézve ez egy elég költséges eszköz, és nem nagyon találtam tanácsokat az interneten.

Segítségeteket előre is köszönöm, bocs a laikus kérdésekért!

Köszi,
Alpakka
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.