Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Oxigényes víz vs ágyaspálinka topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2010.11.01. 18:39
Szia!

Ez a "poéneső" számomra már trópusi zápor!

Az O2 - s víz nekem eszköz, használom, köszönöm jól vagyok.

Azért bízom abban, hogy a poén tényleg csak poén, és a poéngyárosok csak kis része gondolja sportolás közben fontosabbnak az alkoholt az oxigénnél.

Vagy mégsem?
Előzmény: (hunyadee 92046)
hunyadee
117 élménybeszámolót írt
117
15 éve tag
2010.11.01. 11:30
censored
Kedves Replaci!
nem akarok ebben a poénesőben ünneprontó lenni, de mégis:
,,A gyomor által a vérbe juttatott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres."

Nekem erről ez jutott eszembe, inkább a józan paraszti ész alapján, mint (nem létező) szakmai belemélyedésből:
1. ha a gyomorban kerül a vérbe az oxigén, onnan elfele csak a vénás vérrel távozhat, ami nem kerül a szövetekbe, hanem megy a tüdőbe, és mire az artériás vér kijön a tüdőből, nagyjából ugyanannyi lesz az oxigéntartalma, mint egy egészséges mély levegővétellel(?).
2. A gyomor belső falán egy vastag bevonat van, amit azért talált ki a természet, hogy azon keresztül semmi NE szívódjon fel. Az olyan kis (nem a természet által oda küldött) molekulák, mint az alkohol és az oxigén átjutnak, de pont a természetellenessége miatt ne is várj ezért a testet harmonizáló hatást, hanem inkább módosult :) tudatállapotot. Mondanom se kell, ha egy modern civilizált ember jobban érzi magát, még nem azt jelenti hogy jobban is van :))
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
2010.11.01. 09:53
Kedves Replaci!

A cáfolatot szerintem maga az evolúciós fejlődés adja meg ami nagyobb szaktekintély még egy kandidátusnál is! Ha a gyomron keresztül olyan hatékonyan szívódna fel az oxigén akkor nem fejlődött volna ki a tüdő mert ha egy szerv hatékonyan el tud látni két feladatot is a természet nem igen fog létrehozni egy plusz szervet erre a feladatra.
Mert lássuk be a halaknál ugye egyszerűbb volna ha nem kellene kopoltyú, hanem a bélrendszeren keresztül megoldanák a vízben oldott oxigén hasznosítását. De a törzsfejlődésben hozzánk közelebb álló bálnák és delfinek is örülnének ha nem kellene levegőért feljönniük hanem kis iszogatással megoldanák az oxigénhez jutást.
Szóval szerintem az oxigénhez jutás leghatékonyabb módja a tüdőn keresztül történik, és az evolúció szerint is.
Persze lehet hibásan gondolom
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2010.11.01. 07:51
Kedves Gabóca, én használom, hasznosnak találom, de miután nem értek a microbiológiához, a működés elméleti kérdéseiben szakértőkre hagyatkozom.

Idézet tőled: "Sörapu receptúrájáról el is tudom hinni, hogy gyomron keresztül felszívódva fejti ki a hatását! :-)
De ennél orbitálisabb marhaságot régen láttam leírva:,,A gyomor által a vérbe juttatott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres." :-)))"

Az általad megkritizált idézet Dr. Balla Ferenctől (kémiai tudományok kandidátusa) származik. Amíg valaki meg nem cáfolja, (már bocsánat) nekem ő nagyobb tekintélynek örvend náladnál.

Rajta, cáfold meg tehát, egyáltalán nem bánnám, ha néhány komoly (lehetőleg saját, - ez fontos, mert a véleményed 1. szám 1. személyben fogalmaztad - ) érvvel alátámasztanád a molekuláris biológia témakörébe vágó sommás kijelentésed.
Előzmény: (gaboca 92021)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.01. 00:43
Mi ezzel a mondattal a baj gaboca? :) Egyébként meg ki mire esküszik. Attól hogy a pálinka jó még lehet jó az oxigénes víz is. :)
Előzmény: (gaboca 92021)
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
2010.10.31. 23:59
Sörapu receptúrájáról el is tudom hinni, hogy gyomron keresztül felszívódva fejti ki a hatását! :-)
De ennél orbitálisabb marhaságot régen láttam leírva:,,A gyomor által a vérbe juttatott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres." :-)))
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.