Kicsit nehezen jutottam hozzá, sok időt sem tudtam rászánni, így csak dióhéjban szólnék hozzá a videókhoz, ha nem baj... Ha lesz időm, alaposabban is megnézhetem majd. Általánosságban az alapképességek jól állnak, csak nem találtatok még rá az ideális megoldásokra. A keresgetés látszik a mozgáson, és az jó. Viszont a felvételeken látható lejtő+sítechnika kombináció nem tűnik ideálisnak a jó megoldás megtalálásához.
A fő problémának azt látom szinte mindegyikőtöknél, hogy a csípőszöget és az élhelyzeteket tudatosan, izommunkával szeretnétek kialakítani. Láthatóan koncentráltok a csípőszögre (kiflire). Emiatt törekedtek a viszonylag nagy függőleges mozgásra: a törzsizmokkal kialakított csípőszöget nagy kinyúlással oldjátok, majd utána újra a törzsizmokkal alakítjátok ki újra. Az élváltás után úgy alakul ki a csípőszög, hogy nem hajlik az ívbelső térd, azaz nem az ívbelső hasizmok, hanem az ívkülső törzsizmok húzódnak össze (úgy mondanám, hogy a kifli a hibás, a csípőszög a helyes megoldás).
Én a tartás kialakítását más megközelítéssel végezném, de arra teljesebb programot kellene kidolgozni, távelemzéssel nem vállalkoznék rá.
A kezetekkel és egyéb tartásdolgokkal nem érdemes foglalkozni. Amikor megtaláljátok a helyes izomműködést (és lazulást) és elkezdtek igazodni a fellépő erőkhöz, részben ez is elkezd kialakulni. A maradék csiszolást meg ráér akkor elvégezni.