Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Grandhotel Praha**** - modern wellness szálloda Tátralomnicon
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2013.01.03. 05:52
Na hajba kapni azt biztosan nem fogunk :)

Gondolkoztam viszont és rájöttem, miért nem érthetsz (és meglehet, így van ezzel több fúrumozó is). Ezért megpróbálom leírni egy hasonlattal. Van autód?

Tátralomnic és Saalbach-Hinterglemm között akkora a különbség, mint mondjuk egy 10+ éves Skoda Favorit és egy 2-3 éves BMW között. Az említett Skoda 500ezer környékén vásárolható meg, a BMW pedig úgy 5millióért. Saalbach ezzel szemben csak másfélszer (ha nagyon rosszul szervezed, kétszer) olyan drága, mint Tátralomnic! És ez az ár-érték arány lényege.

Mi most TUDATOSAN választva a Skodával mentünk szilveszterezni. Jó kis gép volt, új a fényezése meg kicseréltek benne néhány fontosabb alkatrészt, és a belső kárpitokat is egész szépen karbantartották, persze ettől még nehezen indult hidegben, lassan gyorsult és az utazósebessége sem valami magas, mert eleve alacsony a teljesítménye (vö. Tátralomnic) Mégis simán, gond nélkül megjártuk vele és remekül éreztük magunkat :)

Viszont sokszor olvasom itt Tártalomniccal és a többi szlovák sítereppel kapcsolatban, ahogy a "Skodát választók" fikázzák az "autójukat". A másik véglet, szintén tapasztalható itt gyakran, amikor egy Skodában ülő úgy viselkedik, mint ha az legalábis egy BMW lenne és nem hajlandó reálisan látni a kulönbségeket.
Pedig ha helyén kezelnénk a dolgokat, sok felesleges bosszúságtól kímélhetnénk meg magunkat (és embertársainkat a saját bosszankodásunktól).

Jól érzem magam bármelyik szlovák (sőt magyar, stb) sípályán is. De legtöbbször mégis inkább Ausztriába megyek, ha tehetem.
Egyébként jelenleg egy 27 éves autóm van és 750ezerért vettem tavaly nyáron :)

Te mit választanál: egy 10 éves Skoda Favoritot 500ezerért vagy inkább egy 3 éves BMW-t 750ezerért?
Előzmény: (Chopoker 148804)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.