Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2020.01.27. 22:59
Sokadik alkalommal töltöttünk el egy hetet Brianconban, a szállásunk ezúttal a L'Aigle Bleu apartmanházban volt. Itt a 4 és 6 fős apartmanok nagyjából a szokásos színvonalúak voltak, ám a 10 fős - amiben én is laktam - meglepően tágas volt. Viszont szobánként egyszerre csak egy eszköz csatlakozhatott az ingyenes Wi-fi-re, ez nyilván 10 fő esetén nem túl előnyös, miként az sem, hogy a sítárolóba maximum 5-6 pár síléc fért be, így a többit kénytelenek voltunk az erkélyen tárolni.

Az elmúlt két évben tovább folytatták a liftek korszerűsítését. Monetierben egy gyors felvonóra cserélték az Eychauda ülőst, és ez, valamint az új Cote Chevalier felvonó jelentősen meggyorsítja a Monetierből Brianconba való visszajutást. Talán még megérem, hogy az Yret és Cibouit felvonókat is egyszer majd gyorsra cserélik :)

Az utolsó havazás decemberben volt, ennek ellenére itt még nem találkoztam ennyire kiváló hóviszonyokkal. A pályák még délutánra sem buckásodtak ki, bár azért nem ártott, ha lécek rendesen meg voltak élezve. Aki már járt itt, az tudja, hogy mit jelent, hogy késő délután a Brianconba levezető Vauban pályán is gond nélkül végig lehetett síelni.

A sok kiváló pálya közül kiemelném az Éduits-et (kár, hogy itt az Aiguilette felvonó elég lassú), a Clot Gauthier-t, a Cucumelle-t (szintén nem buckásodott ki az alja még délután sem), és örök kedvencünket, a retró Etoile felvonó melletti Chaume nevű pályát. Ezen piros pályák mellett jókat lehetett menni a fekete Luc Alphand és Casse du Boeuf pályákon is, de kellemes volt a kék Marteau pálya is. És persze a nap végén mindig a Grande Gargouille és Remparts pályákon pörögtünk, amíg a Stade nevű húzós felvonó le nem állt.

A Galaxy bérlet több más síterepre is érvényes, mi most is Montgenevre-t, illetve a Via Lattea olasz részét látogattuk meg egy-egy nap.

Összegezve, Briancon most sem okozott csalódást, talán csak egy kicsivel több napsütés hiányzott ezúttal.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.