Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal - Hintertux

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
224 élménybeszámolót írt
224
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zillertal - Hintertux
2024.12.17. 00:30
December 13-14-én Testvéremmel látogattuk meg a hintertuxi gleccsert és a Zillertal 3000 régiót szezonindító besíelés gyanánt.
Autóval érkeztünk. Szállásunk egy tradícionálisan családi üzemeltetésű apartmanház volt. https://www.appartements-patscheider.at/en/
Tiszta, rendezett, a célnak tökéletesen megfelelő, költségkímélő apartmanház Finkenbergben, nem pályaszállás. Közelben Spar, miegymás.
13-án remek időjárási körülmények között a gleccsert látogattuk meg.
Több szintes mélygarázs, onnan lifttel fel a felvonókhoz, majd gondolával a középállomásra. Itt a sommerbergalmi nagy étteremben napi 1 euróért bérelhető box, ahol az utcai cipőt és a bakancstáskát be lehet tárolni.
Ezt követően 2 gondolával fel a csúcsra. A pályák remek állapotban voltak, az időjárás a minimális széltől eltekintve tökéletes volt. Zéró liftes várakozás mellett egész nap lehetett róni a pályakilométereket. Érzésem szerint a pályák kicsit alul vannak jelölve. Piros pályákon is találkoztam erősebb letörésekkel és ugyanez volt tapasztalható a kékeknél is.
Az infrastruktúra kifogástalan. Életemben először itt mentem mosdóba mozgólépcsőn, ami mind kényelmi, mind biztonsági szempontból rendkívüli.
Másnap a Zillertal 3000 sírégiót látogattuk meg. Autóval érkezés a finkenbergi völgyállomásra, ahol szintén több szintes mélygarázs, majd lifttel fel gondola kiindulópontjára. Cipőcsere, bakancsfelvétel a sítárolóban, ahol szintén bérelhető szekrények vannak.
Az időjárás fedettnek volt mondható egész nap, a nap csak néha-néha bújt elő. Az Eggalm kivételével sikerült besíelni a területet. Szombati nap ellenére felvonóra sehol nem vártunk egy percet sem. Pályák jelölése itt is inkább alászínezettnek mondható szerintem, bár kevésbé, mint a gleccseren.
Hóbiztossága miatt nyugodt szívvel ajánlom ezt a síterepet ilyen decemberi besízésre, vagy bármire. Tévedni nehéz vele. Sajnálom, hogy hamar eltelt ez a 2 nap. Ennél rosszabb szezonkezdetem soha ne legyen! Abszolút visszajövős hely nekem!
viber-kep-2024-12-14-11-48-35-645.jpg
viber-kep-2024-12-13-17-35-24-566.jpg
viber-kep-2024-12-13-17-35-24-473.jpg
viber-kep-2024-12-13-17-35-24-732.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés