Február 24-én, hétfőn csúsztam itt egy napot. Golo korábbi beszámolóit olvasgatva nagyon kíváncsi voltam a terepre, és azt kell mondjam, hogy - bár a hóhelyzet messze nem volt optimális - megéreztem, mit lehet benne nagyon szeretni. Tényleg nem egy szokványos osztrák síterep, összesen két lift - egy hosszú kabinos meg egy csákányos a fentebbi részen -, 6-8 pálya.... meg a "végtelen" freeride lehetősége. Annak ellenére, hogy aznap elég kevés volt a hó pályán kívül, a hegyoldal inkább volt foltos mint egybefüggő hómező, kicsit göröngyös ill. összejárt, de azért az 1-essel jelölt túraút környékén, a csúcsról a kabinos középállomásáig tudtam menni pár feelinges menetet gyönyörű napsütésben, főleg ebéd után, amikor egy kicsit megolvadt a teteje. Mivel mások nem nagyon erőltették pályán kívül, volt egy ilyen "semmi közepén" érzése ezeknek a csúszásoknak.
30-40 cm porhóban, meg ismerve az útvonalakat nem nagyon kell ennél jobb. Ha valaki a Gastein-völgybe jön síelni, mindenképpen érdemes felmennie Sportgasteinbe is.