Magyarország
Bánkút
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1206 élménybeszámolót írt
1206
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bánkút
2025.10.12. 23:09
Kedves Tamás!
A Balaton környékén élek, itt sem túl rózsás a helyzet. Apad a tó, azt mondják ez a természetes folyamat része. A települési csónak kikötőnkből nem lehet vízen kijönni. A nyári párolgási veszteséget követően a mostani jelenséget a szivárgással, a kiszáradt mezők talajvíz utánpótlásával magyarázzák. Úgy legyen. Mindenesetre,, egy vegyszermentes kertet igyekszek építgetni, a nyári víz számlám 75ezer Ft lett. A következőt jobban át fogom gondolni, ásás nélkül, takarással, víz visszatartással, egyebek. Mert ha nem akarunk elsivatagosodni, muszáj átgondolni és váltani.
Errefelé is látni a hivatalos szervek visszásságait. Mostanában mindenféle természet őrt ellátnak ezekkel a terepjárókkal, felénk fejlesztésileg a halőrök kaptak ilyent (?), miközben fizetem az 50ezres peca engedélyt. És én még jobban járok mint a napijegyesek. Cserébe kapjuk a sok csesztetést, ponty bölcső meg egyebek.
Természetesen így én Eplényért aggódok. Ahogy én látom az elmúlt éveket itt elég jól megoldották. Írtam már, feladták a teljes terület havas üzemeltetését. Minimumra törekvés, de azt maximális kihasználással. Ha egy pálya, akkor egy, de legalább van. Szerencsés esetben még kiegészítve kisebb variálással mellékpályával. Mai körülmények közt reális megközelítéssel, nyári üzemeltetésre átállással. Sajnos nem igazi hó, a Bánkúti emlék a természetes friss hóval már a múlté. Nagyon sokan ha elvesztenek valamit, amit öröknek gondolnak, rögtön felelősnek, hibásnak kiáltják ki, amit a legkönnyebben megtalálnak. Divat lett sötét zöldezni, mintha ez megoldaná a problémát. Véleményem szerint nem vádaskodni kellene, inkább meg kéne ismerni a másik oldal indokait, véleményét is és megfelelő érdek egyeztetéssel valami arany középutat találni. A hosszú távú fennmaradás érdekében.
Előzmény: (Tervező 223219)
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE