Teljesen korrekt tájékoztatást adtak nyitás előtt. Pálya állapotokról, valamint arról hogy mivel jár a megnyitott pályák elhagyása illetve az erdőben történő síelés. Nem tiltották, de figyelmeztettek a veszélyekre és mivel jár. pl körülményesebb mentés.. A balesetveszélyes helyeket lezárták, a várható freeride utvonalaknál (25 cm természetes hó a nem használt 2,3,4 pályákon) figyelmeztető táblák voltak kihelyezve.
Talán ennek is köszönhető, hogy semmi sérülés nem történt. valamint annak, hogy inkább óvatos felfedezés volt a jellemző, pl kisgyerekek snowboarddal játszottak mélyedésekben a nekik derékig érő hóban.
Jól elkülönül a havas társadalom két rétege. Kezdők elgyakorolgatnak a 7-esen,. Haladók mennek az 1-es felé, nem jellemző a száguldozás, inkább a technikásabb kanyargós sízés. Nem egyszer volt részem (véletlenszerűen) szlalomban párhuzamban menni vagy egymás nyomvonalán valaki idegen sporttárssal, aztán a felvonón átbeszéltük hogyan sikerült.
Sajnálom, ha indulatot keltettem, nem volt szándékomban,. elnézést kérek. A helyzetet és a körülményeket szerettem volna tisztázni.
Ha valami miatt nem lassítják a felvonót és kevesebben vannak a pályán, akkor 8-9 perces köröket lehet teljesíteni. Amiben a valamivel több mint 1 km pályát másfél percen belül lehet megcsinálni. Vannak rövid letörések, de vannak lankásabb és vizszintesebb részek is. Tegnap inkább 10 perc volt egy kör, szerintem a nyertes inkább 12 kört mehetett. Ez olyan 44 km/h. Ha a 7-esről átjössz az 1-re az 1B-n, vagy a 6 is jó, ott rövid ideig fel tudod túrbózni (érzés szerint) 60-70-re is. Ezt estefelé (19-ig van nyitva világítással) szoktam művelni, mikor már mindenki hazamegy.
Szóval azért a terep adottságai nagyon jó élmény sízésre adnak lehetőséget. Jelenlegi körülmények közt meg méginkább. Menni kell ki kell próbálni, szerintem sajnos ez a mostani állapot nagyon ritka lesz a közeli jövőben.