Sziasztok! Friss élmény után vagyok, múlthetet La Plagne- Paradiski régióban töltöttük. Előljáróban annyit, hogy mese körülményekre érkeztünk friss méteres hó, majd ezt követő 5 nap napsütés és egy felhős. Szóval akár elfogult is lehetnék... :D De annyian lehúzták itt a kommentelők ezt a régiót, hogy szinte félve indultunk neki ennek a túrának. Így utólag nem értem őket. Tizenéve járok a Francia alpokba, rengeteg helyen voltam és szerintem ez magasan veri a többit. Pályarendszer, átjárhatóság, pályák minősége (az összes patikára ratrakolva) és a vizuális élmény mellé - 3, 4 ezres csúcsok - nagyon komoly összhatás, amit azért nem mindenhol kapsz meg. Belle Plagne-ba volt a szállásunk, ami szokás szerint kicsit szűkös franciás, de elhelyezkedés kifogástalan a sipálya mellett, mégis közel a központhoz autómentes részen. Les Arcra átmenni csak 2 liftváltás. Szerintem a legjobb lokáció, így ezt ajánlanám mindenkinek. Az hogy kissé drágább és kicsit távolabb is van, mint a hozzánk közelebb eső sírégiók az tény. De az élmény kárpótol. Önmagában La Plagne is óriási, 1 hét alatt megunhatatlan, ha mellé Les Arcs-ot is be akarod járni, komoly izomlázzal számolj. :D La Plagne-t én könnyű terepnek mondanám, zömmel kék pályák vannak, pár jó piros , de kezdők és haladók is megtalálják a számításaikat. Aki a hosszú meredek részeket kedveli, annak inkább Les Arcsot ajánlom. Nem szeretnék további részletkebe bele menni, az egészen biztos, hogy mi visszatérünk ide.