Két napja vagyunk itt egy baráti házaspárral (Saci és Laci). Előtte csak egyszer olvastam erről a helyről, hogy ha Semmering tele van akkor ide kell jönni.
Kicsi, de kellemes síterep, azért sztem nem Semmering alternatívája, jóval kisebb. Most kb. 9 km pálya megy, két felvonóval, az ülőszékes egy régebbi Doppelmayr négyüléses, kicsit lassú, de teszi a dolgát, ment még egy kicsi tárcsás, ami azért nekem szlovák feeling volt. A hosszú csákányos nem működött tegnap meg ma sem.
Viszont ember "sehol" szinte kihalt volt mindkét nap az egész, nagyon jó és kicsit furcsa is volt. Egyébként a pályák szépen voltak kezelve, reggelre ratrakolva, kifagyva, tehát kemények voltak, de így délutánra sem buckásodtak. Szikrázó napsütésünk volt, tehát ideális volt az időjárás.
Kezdőknek mérsékelten ajánlanám, mert a a kék jelzésű pályák egyes részei azért erősebbek, sok helyen ferdék. A piros jelzésüek alapvetően ennek megfelelő nehézségüek, fekete van de nagyon rövid darabok és inkább erősen bordók sztem.
Hütte nem igazán volt a pályák mellett, de az alsó állomásnál lévő intézmény (die Gams) kiváló. 3-as re értékeltem, de inkább 3,5 sztem, 2 napra megfelelő hely.