Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Brunnalm - Hohe Veitsch
síterep infó oldal
ÜZENETEK (78)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2020.03.01. 11:10
Tegnap csúsztunk itt egy napot. Budapest M1/M7 kivezetőtől kényelmes tempóban 3 óra az út a parkolóig. 8.20-as érkezésünkkor már kezdtek gyülekezni a sielős társak, de a szombat és a viszonylag jó idő ellenére egész nap tömegmentesen lehetett csúszni - ebből a szempontból a hely valóban jó alternativája Stuhleck-nek. Az előző két napban leesett 20 centi hó jót tett a pályáknak, az első 1.5 órában tökéletes havon tudtunk menni, kompakt volt és jól tartotta az iveket. Utána azért elkezdődött a buckásodás, főleg az összeszűkülő részeken.

Maga a pályarendszer nem nagy, ha működik mindhárom hosszú lift, az ülős és a 2 csákányos (nekünk ment), akkor gyakorlatilag két hosszú pálya van:
(1) a Sonnkogel csákányos melletti 14-10/7 kombináció, ami egy jó carving pálya mind lejtésben mind szélességben (de tegnap az egyik részén helyi csapatok tűztek pályát, igy az délelőtt le volt zárva), de a liftjének vannak meredek szakaszai, igy felfelé is munkás,
és (2) az ülős lift "melletti" 5-11&13 vagy 5-4&3&2, amiben azért elég sok a szűkebb átcsúszó ill. katlanszerűen összeszűkülő szakasz.
Ezeken kivül még a piros 6-os egy értelmezhető és jól sielhető pályaszakasz.
A Brunnalm csákányos tetejénél lévő fekete pályák (11,12) nem úgy tűntek, hogy működnének, kezelve legalábbis nem voltak, ugyanakkor kellő hó esetén freeride-ra szuperek, ahogy a 15-ös, skiroute névvel jelölt pálya is. Ezeken tegnap egész jókat mentünk, és az erdőben is sikerült jó útvonalakat találni.
A pályajelöléseket egyébként úgy tűnik, rendezték, a kitáblázások alapján könnyen el lehetett igazodni az amúgy sem óriási terepen.

Én is meg tudom erősiteni, hogy ebédre a Pflanzlhütte (lent, az út másik oldalán) jó választás, hatalmas adag bécsi szelettel és mérsékelt árakkal.
Fent, az 5-ös pálya mellett pedig kinyitottak egy fabódét, zenével-italkinálattal-kiülési lehetőséggel az erre vágyóknak, amivel láthatóan sokan éltek.

Ami még feltűnő volt, az a nagyon sok sitúrázó: legalább 100-at láttunk a nap során, ahogy másztak fel a Hohe Veitsch csúcs irányába, ill. húzták a nyomokat lefelé jövet a hegyoldalba a liftek feletti részeken. Lentről pedig egy külön turistaúton tudtak felmenni a liftek tetejéig, nem pedig a pálya szélén, ahogy sok más terepen. Laikusként úgy tűnik, erre a stilusra talán még nepszerűbb is a hely, mint alpesi sielésre és snowboardozásra.

Összességében, 1 napos csúszásra ár-érték arányban szerintem versenyképes alternativa Brunnalm.
Csatoth79
7 élménybeszámolót írt
7
6 éve tag
2019.12.30. 14:44
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
makaigyozo
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2019.03.20. 15:29
Januarban voltam Brunnalmon(Hohe Veitsch), Stuhleck utan,es nagyon bejott! Vasarnap volt, tele a parkolo, foleg osztrakokkal, de nem ereztuk zsufoltnak a terepet. A taj csodalatos, a palyak jol karbantartottak, valtozatosak , egyetlen szepseghiba,hogy nem hosszuak. Tartottunk tole, hogy keves lesz az a 1o\12 km, de nagyon jol sorakoztunk, rengeteget siztunk. A penztarak alatt van egy kis hutte, azt azert emelnem ki, mert osztrak viszonylatban olcso arak mellett jo minosegu eteleket, rendkivuli adagokkal szolgalnak fel, pl a becsiszelet ekepeszto, alig birtam elfogyasztani....
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2018.12.27. 09:51
Van magyar, vagy angol nyelvű síoktatás Brunnalmon? Holnap mennénk.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2018.02.18. 20:19
Szombaton tömeget kerülendő mentünk ide Semmering helyett. A mostani hóviszonyok mellett mindenkinek ajánlom. Nagyon klassz kis terep, főleg gyerekekkel. "Egyközpontú", az összes pálya a 4-es ülős aljába visz. Az erdőben vannak kis zeg-zugok, amiket imádtak bejárni a srácok és a liftből még láttuk is őket hébe-hóba. A pályák többsége piros (sötét kék). Sorállás semmi még szombaton sem. Az út alatti étteremben (le kell sétálni hozzá kb. 30m-t) óriási a Bécsi és nagyon finom. :-) Árak is normálisak ...
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2016.12.20. 22:08
19-én hétfőn síeltünk itt fél napot. A hó meglepően jó volt, előző éjszaka is esett pár centi.

Ami nyitva volt:
- Kis varásszőnyeg (ingyenes)
- Egy kis tárcsás lift, kék pályával
- Az ülős lift, 2 útvonalon lehetett lejönnni kék pályákon.

A fekete, piros pályák és a két csákányos sajna nem volt nyitva. Igazából gyerekkel tökéletes volt. 8 éves lányomnak nagyon tetszett az egyik hosszú kék pálya. Ülős aljánál egyből kellemes kis hütte.

Tömeg persze semmi. Beszélgettem síelőkkel, azt mondták a tartományi síszünet hetében vannak csak többen. Egyébként nyugis hely.

Mi 3 órás jeggyel síeltünk 10:05-14:20-ig. Ez jópofa jegy, minden megkezdett óra előtt lehet szünetet tartani, az nem számít. pl. Első leolvasás után 59-perccel még becsekkolsz, felmész lecsúszol. Elmész kávézni a kuponnal féláron - kávé és süti - mondjuk mi kupont nem kaptunk, de elvben jár. Aztán visszamész és még van 2 x 1 órád. Itt újra tarthatsz szünetet 59 perc után, mi pl. ebédeltünk ... (Felnőtt 26EU, gyerek 13,5EU)

Családoknak kisebb gyerekkel, kezdőknek szerintem ideális.
Veitsch.jpg
szucstamas
49 élménybeszámolót írt
49
13 éve tag
2014.01.04. 09:58
A január eleji "hóválság" és a várható tömeg miatt inkább ezt a kisebb síterepet kerestük fel. Igaz fél 11- re a Veitsch parkolója is megtelt rendesen, de a sziklás hegyek látványa és a ragyogó napsütés azonnal jó kedvre derített mindenkit. A 4 ülésesre talán 1 percet kellett várni, fent aztán a kilátás még szebb és a pálya felső része is kellemes. A sípályák jelzését még mindig nem oldották meg, így aztán kisgyerekkel sikerült a kékből- feketévé alakuló pályán ledöcögni. A pályák vonalvezetése tényleg szép. Talán egyetlen gyenge pontja a területnek az 5- ös és a 6- os pályák összetalálkozása, a felvonó alatt, ami egy kisebb csőszerű völgybe ér össze. Mindenki itt jön le és a völgyecske egyik fele délutánra jeges, a másik oldala pedig buckás lett. A gyerek pálya felvonókezelői (lányok!) nagyon aranyosan segítettek minden gyerkőcnek- persze velem is figyelmesek voltak, amikor gyengélkedni kezdtem a nap végére.
Ha valakinek nincs kedve a Semmeringi tömeghez és beéri kisebb pályákkal, akkor ide érdemes jönni- és csak fél órával kell többet autózni.
A gyerekpálya feletti felvonó nem működött- talán a hóhiány miatt.
P1090238.JPG
P1090250.JPG
P1090274.JPG
P1090248.JPG
P1090275.JPG
P1090285.JPG
P1090271.JPG
calcio
66 élménybeszámolót írt
66
14 éve tag
2013.01.21. 12:23
A hétvégén ezt a síterepet választottuk. Az utak jól járhatóak, vizesek voltak. Mire kíértünk a felső parkoló már tele volt és az alsóban is szép számmal gyűltek az autók. A pályán illetve a liftnél szerencsére nem érződött a " tömeg". 1 percnél nem kellett többen várnunk. A pályák hibátlanok voltak, igaz délutánra kicsit olvadt, de még belefért! Nagyon hangulatos helyet ismertünk meg. A pályák nem hosszúak illetve szélesek, de azért jól síelhetőek és változatosak. Leginkább az 3-4-5 pályákon síeltünk. A 11-es nem volt elkészítve, ezért azon csak egyet csúsztunk. Összességében egy nagy "helyes" síterepen jártunk.
1 negatívum van (igaz nem egy nagy pályarendszer), hogy sehol egy tábla, hogy milyen pályán vagyunk.
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2012.03.06. 12:46
Interneten vásároltam két darab felnőtt napijegyet, amit - mivel sajnos a lábam megsérült - nem tudok kihasználni és ezért, akit érdekel annak összesen a kettőt 31 euróért rendelkezésére bocsátom (én is ennyiért vettem, így én nem keresek a bolton). Egy napi jegy itt 29 euró tehát gyakorlatilag fél áron adnám oda. (a két euró plusz azért van, mert a szolgáltatónak ennyit kellet fizetnem) A két jegy ebben a szezonban bármely napon felhasználható! Akit érdekel hívjon a 70/313-23-87 telefonszámomon!
SonKöl
27 élménybeszámolót írt
27
12 éve tag
2012.02.29. 17:59
Szervusztok!
Szombaton eljutottunk erre a síterepre. Kíváncsiak voltunk mit tud ez a terep, a maga 10km-es rendszerével és 1500m magasságával. Nos, maximálisan elégedettek voltunk!
A pályarendszer magja egy vadiúj, igaz szélvész gyorsnak nem nevezhető 4ülős felvonó. Ezen kívül még 2 csákányos lift szolgálja ki a pályarendszer nagy részét.
A kezdőtől a haladó szintig mindenki megtalálja a magának megfelelő pályát, még pályán kívüli lehetőségek is vannak, s megfelelő hóviszony esetén talán itt-ott még az erdő is megpróbálható.
A pályarendszernek egy szűk keresztmetszete van, ahol minden pálya összefut, s mely ugyan rövid, viszont meredek, s délutánra még ki is buckásodott (nem egy helyen fél méteres buckák voltak). Ez utóbbi oka alapvetően az időjárásban keresendő, hiszen szombaton gyönyörűen sütött a nap, már-már tavaszias idő volt, így olvadt.
A jobb felső csákányos felvonó melletti pálya (7-2-6 jelű) kimondottan élvezhető, megfelelő meredekséggel és kellő szélességgel. A bal oldali 10-es fekete igazából meredekségét illetően piros, max. a nehézséget az jelentheti, hogy kezeletlen és szűkebb a pálya.
Összességében nagyon kellemes napot töltöttünk el, és akár egy hétvége eltöltésére is ajánlható ez a terep (alapvetően kezdő-középhaladó síelőknek). Sopronból kb. másfél óra, betartva a sebességhatárokat.
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2012.02.17. 23:10
Szerda üta lavinaveszély miatt nem működnek a felvonók. A környéken több terep is zárva van (pl. Aflenz), inkább az alacsonyabban fekvők tartanak nyitva (pl. Turnau, Alpl).
Jani1
29 élménybeszámolót írt
29
21 éve tag
2012.02.01. 16:03
Sziasztok!

Mi is megnéztük Veitsch pályáit hétfőn. Itt is rengeteg hó van. A fahatár feletti részeken keletkezett is néhány lavina, egy-kettő egészen a Brunnalm-lift tetejéig sodródott, (feltehetően) emiatt az sajnos nem üzemelt.
A pályák vonalvezetése szimpatikus volt, de azért a síterep tényleg kicsi.
Viszonylag sok hóágyú volt a pályák mellett, így feltehetően hóban szegényebb időszakban is lehet itt csúszni.
Valószínű ez a helyiek kedvenc pályája, mert hétfőn 9:45kor már majdnem tele volt a parkoló osztrák autókkal.
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2011.01.13. 10:09
Nyilván ez a lényeg! Minden más csak ez után következik...
Gy.
Előzmény: (Robin 103533)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.01.12. 17:20
De a pályák elég jók .
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2011.01.12. 17:08
Köszi, úgy tűnik, ez lesz a legjobb.
De változatlanul fenntartom, hogy Brunnalm honlapja katasztrofális! (Vay én vagyok katasztrofálisan hülye - mert ugye ez sem kizárt! :D :D :D)

Sok havat mindenkinek!

Gy.
Előzmény: (madribuc 103413)
madribuc
33 élménybeszámolót írt
33
15 éve tag
2011.01.12. 08:32
Szia Györgyi!
Az Aflenzi többnapos jegy ervenyes a környezö pälyäkra is es ez a legkifizetödöbb.A jeggyel ingyen igenybeveheted a kapfenbergi uszodät is!A vize nagyon kellemes,nem olyan hideg!Csuzdäk stb. Szauna(Ezert fizetni kell).
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2011.01.11. 23:41
Tovább keresgéltem, és most már végképp nem értem, hogy mi van:
- létezik egy 2-7 napra vásárolható ,,Mehrtageskarte Veitsch", amely csak Brunnalm pályáin használható ( http://www.skiveitsch.at/cms/uploads/File/Liftfolder%20neu.pdf ), ebből 51 euró a 2 napos,

- illetve létezik egy ,,Romantik-Mehrtageskarte", ( http://www.romantik-skicard.at/ ), mely szintén 2-7 napra vásárolható, érvényes Schwabenbergarena Turnau, Alpl, Hauereck, Aflenz Bürgeralm, Veitsch Brunnalm, Lammeralm liftjeire, és a 2 napos ebből 49 euró?

Ebben most mi a logika?
- 51 euróért 2 nap csak Brunnalmon, illetve
- 49 euróért 2 nap Brunnalmon plusz 5 másik terepen?
Vagy én vagyok a hülye, és félreértek valamit?

Gy.
Előzmény: (maci-laci 103197)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
13 éve tag
2011.01.10. 22:58
Segítsen nekem valaki, aki ismerős Brunnalmban: a többnapos jegyek érvényesek Aflenz pályáira is? Mert az aflenziek érvényesek Brunnalmba, de nem találom Brunnalm weboldalán, hogy ez fordítva is igaz lenne. Egy síbérleteket kínáló magyar oldalon ugyan ezt olvastam, de a saját weblapjukon nem találom, pedig jó lenne biztosat tudni.
Köszönöm, ha segítetek!
Gy.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.01.04. 21:56
A helyi sulikban ez a hét még szünet (jó néhány cégnél is), plusz 6. ünnepnap, egyszóval sokan hosszú hétvégét csinálnak.
Előzmény: (csabeszka 102017)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.