Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért nem szeretem Szlovákiát

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
larpi
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Miért nem szeretem Szlovákiát
2009.11.15. 00:05
Én az összehasonlítást a szlovák és az osztrák pályák között azért, és csakis azért írtam, hogy jó lenne észbekapni, mert az igényes magyar végleg elfordulhat Szlovákiától, ha folyamatosan atrocitások érik. Értelemszerűen nem a természeti adottságokat akartam felróni, hiszen arról aztán senki nem tehet, hacsak nem Benes és Masaryk, illetve magyar részről pedig a töketlen állami vezetés, plusz a lehető legjobbkor tevékenykedő Kun Béla, akivel de szeretnék én is beszélni.
Nyugi, Magyarországon sem arról híresek a sípályák vendéglátósai, hogy türelmesen, évek alatt akarnak biztos egzisztenciát teremteni, hanem lehetőleg egy szezonon belül. Lásd Mátraszentistváni étterem, ahol az elmúlt szezonban egy kétfogásos ebéd egy személynek 3-4 ezer forintba került volna. ez nagyjából 15 eurónak felel meg. Négyen szoktunk járni, tehát ital nélkül 60 euró lett volna az ebéd. Osztrákoknál max a feléből kijövünk. De nem is a vendéglátós egységek azok, amik elsősorban egy síelni akarót zavarnak.
A magyarországi munkahelyeken dolgozó felvidéki magyarokról pedig csak annyit, hogy valami furcsa ok miatt, pont Magyarország északi megyéiben a legjelentősebb a munkanélküliség. Szerinted nem az a normális (unió ide, vagy oda), hogy mindenki a saját lakhelye környékén próbál meg munkát keresni? Ilyen értelemben bárki más, aki nem odavalósi, álláshelyeket vesz el, amiért még a helyi önkormányzatok, munkaügyi központok sem rajonganak, hiszen a kiadásaik nőnek a segélyekkel, egyéb támogatásokkal. Mi lenne, ha most, hogy euró van Szlovákiában, az itteni magyarok járnának át csak a határ menti olyan cégekhez, ahol magyarul is elég tudni? Pont az ottani magyar lakosság elől vennék el a munkát. Így érthető? (Tudom van már nyelvtörvény, és ez így már nem fordulhat elő.)
Más, illetve egy kicsit kapcsolódva másokhoz: Valóban szlovák-magyar közös történelemkönyv készül, erről volt városunkban egy kétnapos konferencia. Elég sajátos a felfogás, na de uniós pénzekből pont ilyen agyszüleményekre fog telni. Mint tudjuk a történelmet mindig a győztesek írják. Mi most lehetőséget kaptunk az asszisztáláshoz. (Egyébként a konferencián felváltva hangzott el magyarul és szlovákul egy-egy előadás.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.