Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rettegés a lejtőtől???

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rettegés a lejtőtől???
2008.01.14. 21:49
Szia Rafael1!

Ha mar engem is megszolitottal, jolesett, kösz :-), akkor elmondom, en hogy latom ezt a dolgot.

Elöször is, ha csak lehet, nem kell ijesztö palyara vinni senkit. Attol ugysem tanul technikat, söt lehet, hogy a felelem miatt rossz szokasokat kezd felvenni. (hatraüles, hegynek döles, stb)

Tehat az idealis az (lenne), ha olyan palyan gyakorolna mindenki, ahol nem a palya leküzdese, es az eletbenmaradas a lenyeg, hanem, hogy begyakorolja a neki valo dolgokat. Ha ott mar minden jol megy, es ö is elhiszi, hogy az törtenik mar a sivel,amit ö akar, akkor lehet esetleg egy kicsit(!) nehezebb palyara is mereszkedni. Ilyenkor fontos, hogy valaki olyan vezesse le, akiben megbizik, akinek elhiszi, hogy ott is meg tudja csinalni ugyanazt, mint a könnyebbb palyan.

Ilyenkor persze meg elöfordulhat, hogy megis megijed, es bepanikol. Ekkor elö kell venni mindenfele gyakorlatot, amivel ugy lehet lecsalogatni a palyan, hogy nem is a palyara fog figyelni, hanem a feladatra. Közben meg szep lassan le is ert az aljara. Be szokott jönni a hosszu rezsutsiklas gyakorlasa, de föleg a rolozgatasos gyakorlatok, ne adj Isten egy kis lefele oldalazo lepegetes.

Es ahogy mondtam, ha valakiben abszolut megbizik, akkor közvetlenül mögötte altalaban hajlando szepen lesielni. Ehhez viszont kell,hogy mar megtanult es begyakorolt technikaval menjünk lefele. Ott, a meredeken nem lehet megtanulni a technikat, csak azt, hogy amit mar laposabban megtanult, az ugyanugy müködik a meredeken is. Persze csak ha elhiszi, es meri is megcsinalni.


Szoval tenyleg olyan palyara kell menni eleinte,ahol elöször megtanulja a technikat, lesz egy kis önbizalma, es csak utana jöhetnek a nehezebb palyak. Emiatt van, hogy peldaul amikor mi is szervezünk valamilyen siturat, akkor az egyik legfontosabb szempont, hogy mindenkeppen legyen egy jo gyakorlolejtö. Ahol csak ilyen letöreses, itt-ott kinlodos palya van, oda nem is megyünk.

(Ekezetek miatt elnezest, labanc billentyüzet.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.