Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Baleset a sípályán

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Baleset a sípályán
2015.01.15. 16:19
"A balesetet okozó úr és pár síelő megvárta, mentőst, majd tovasiklottak..."

Kedves Síelő Kollégák!

A síelésben nem csak az öröm, hanem a felelősség is benne van. Nagyon. Amikor baleset történik, rutinból lenne szükséges rögzíteni a résztvevők és a tanúk adatait, lásd FIS 10 utolsó pontja:

10. Igazolási kötelezettség
Minden sízőnek és snowboardosnak, tekintet nélkül arra, hogy tanú vagy résztvevő, felelős vagy nem, baleset esetén meg kell adnia személyi adatait.
A tanúbizonyíték a balesetek polgári és büntető jogi megítélése szempontjából nagy jelentőséggel bír. Minden felelősségteljes sízőnek és snowboardosnak állampolgári kötelességként kell teljesítenie, hogy tanúként rendelkezésre álljon. A mentőszolgálat és a rendőrség jelentései, valamint fényképei is a felelősség kérdésének megállapítását szolgálják.

A teljes (módosított) szabályzat: https://sielok.hu/rovat/simania/cikk/sikresz/

Rutinból lenne szükséges rögzíteni, írtam feljebb. Sajnálatos, hogy ez senkinek, (aki ott volt) nem jutott eszébe. Továbbgondolva nem csak hogy sajnálatos, hanem SÚLYOSAN TÖRVÉNYSÉRTŐ volt ez a magatartás. És legkevésbé a balesetet szenvedett és feltehetően sokk közeli állapotban lévő sérült részéről, hanem leginkább a sérülést okozó síelő, (de a tanúk) részéről is.

Amúgy nem kicsi az esélye, hogy kinyomozható a (hátulról gázoló s így) balesetet okozó személye. De a nyomozás sérült (illetve) megbízottja általi kezdeményezése nem kerülhető meg.

Hasonló esetekben (tőlünk nyugatabbra) a kórház is értesíti a hatóságot, aki hivatalból indít nyomozást.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.