Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Baleset a sípályán

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Baleset a sípályán
2015.01.17. 15:12
Én is először jobbulást szeretnék kívánni és mielőbbi visszatérést a munkahelyedre majd a sípályákra. Azzal szeretnélek vigasztalni (már ha lehet), hogy a törés - amennyire én tudom - gyorsabban gyógyul (és tudtommal ritkább is sípályán), mint pl. egy térdszalagszakadás, bár ennek az idei síszezonra tényleg nincs jelentősége.
Lackóhoz hasonlóan én is az autós példát akartam felhozni, ez ugyanaz, mint a cserbenhagyásos gázolás, csak nálunk síkultúra és elterjedt gyakorlat hiányában így kezeljük ezek szerint.
Sok minden átfutott az agyamon, amióta olvastam az esetet. A felháborodás volt az első, nem tudom, mennyire lehet egy síbaleset okozójaként nem érezni, hogy ilyen nagy bajt okoztunk.
A másik az az, hogy egy hobbi végzése közben sérül így meg az ember. Engem kispályás focin lökött a vaskerítésnek egy 19 éves nagyarcú focista kölyök, a másodperc törtrészén múlott, hogy a kezemet az arcom elé tudtam reflexből kapni, így csak a hüvelykujjam tört el. Amikor egy hétre rá bocsánatot kért, azt mondtam neki, hogy mielőtt elindul a lökőmozdulat (szándékosan), legközelebb (és mindig) gondoljon arra, hogy akinek (legyen mondjuk legalább 30-40 éves) így ilyen sérülést okoz, az nem az iskolából fog hiányozni (és még egy kicsit örül is neki), hanem betegszabadságra, táppénzre megy, kevesebb fizetést fog kapni, esetleg elveszíti a munkáját, emiatt nem tudja fizetni a lakáshitelét, nem tudja eltartani a családját, stb.
Magyarországon ha jól sejtem, a mentő, a műtét, a mentés költségei (mivel nincs mentőhelikopter) a TB által van bejelentett állással minden magyar állampolgárnak biztosítva. Tehát nincs szükség a külföldre kötött utasbiztosításra. Viszont én mindig olyant kötök külföldre (évi 2*1 hét síelés Franciaországban), amiben felelősségbiztosítás is van. És ez a rész nincs biztosítva automatikusan Magyarországon. Ebben az esetben a balesetet okozó illetőnek kellett volna felelnie (anyagilag is, és btk ügyileg is) a tettéért, ha nincs valamilyen felelősségbiztosítása. Ha az autópályán balesetet okozok, annak a felelőssége is az enyém. És ez igaz a sípályán okozott balesetre is.
Szerintem.
Előzmény: (Lackó 178086)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.