Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett sícsarnok Magyarországon?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fedett sícsarnok Magyarországon?
2020.09.21. 21:18
A műanyag pálya kiváló oktatásra, kb 100 m hosszig, be-kiszálló helyeken sífelvonóknál és székes kötélpályáknál, hogy ne kopjon ki a hó annyira illetve helyettesítse azt.
A sátoraljaújhelyit már felszedték. Ha nem esik rá, vagy nem készítenek legalább 30 cm-es havat, géppel nem kezelhető, tönkre teszi. Annak meg gratulálok, aki téli idény elején felszed, tavasszal meg visszarak több ezer négyzetméter anyagot. A munkadíjat sem hozza vissza a bevétel.
Tudomásul kell venni, hogy nyári forróságban , tréningruhába öltözve (mert ugye anélkül eséskor a bőr kevésbé marad meg a sportolón...) ez a lehetőség senkit nem érdekel. Újhelyen ingyen pályahasználattal sem volt közönség.
Másrészt technikai korlátai vannak a műanyagoknak, nagyobb sebességnél megolvad a síléc alatt. ez nem hibája, ez a fizika. Lehet kenegetni, (az anyag vagy környezetbarát, vagy nem, de plusz költség) nedvesíteni, vannak más, kifejezetten nedvesítéssel működő pályabevonatok.
Szép az elmélet, de előbb a valóságban körül kell nézni, hol, mennyi több száz méteres pálya üzemel és hogyan? Hangsúlyozom: megnézni, nem újságcikkre és TV riportra hivatkozni !
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.