Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar Kupa

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hannes Trinkl
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Magyar Kupa
2013.04.22. 13:53
Egy síbajnokság utózöngéi.
Az idei gyerek és serdülő alpesi sí országos bajnokság Hinterstoderben került megrendezésre. A versennyel kapcsolatosan lehetőségem volt egy kicsit úgymond kulisszák mögé is bepillantani, és megtapasztalni a szövetség, és a verseny egyesületek munkáját, valamint a szülők és hozzátartozók verseny közbeni megnyilvánulását. Sajnos a pozitív környezetválasztás (remek idő és hamisíthatalan alpesi hangulat) ellenére számos negatív jelenség is észlelhető volt a két nap során. Úgy gondolom, hogy a szövetség alapvetően jószándékú hozzáállásával a verseny rendezése tekintetében nem volt probléma, bár néhány esetben szükség lett volna egy kis határozottságra, főleg az esélyegyenlőség biztosítása tekintetében. Nyilvánvalóan a pálya karbantartására szükség van verseny közben is, de ha ez az edző-apuka részéről éppen azelőtt történik,amikor a gyermeke már a rajtban áll, azért az egy kicsit elgondolkodtató és nehéz kimagyarázni. Egyébként "legyen-e fekete pályán a gyerek versenypálya vagy sem" problémakör taglallása során a legmegdöbbentőbb kommentárt az egyik, még népszerű gyerekklub edzőnőjétől hallottam, aki hadd hulljon a férgese jelszóval támogatta a fekete pályán történő rendezést. Még szerencse, hogy semmilyen tekintetben sem lett igaza, mert maradt a verseny a diákolimpiai pályán, és nem volt súlyos sérülés sem.
De a legvisszataszítóbb jelenség mégis az volt, amikor a célban egy anyagiakban nem szűkölködő családi síklub edző-anyukája kiabálva és a szaporodást elősegító pozíció felvételére bíztató szavakkal "esett neki" a gyermekek és a szurkoló szülők füle hallatára a síszövetség egyik rendezőjének inkább vélt, mint valós sérelmek miatt. Még akkor sincs erre magyarázat, ha a verseny kimenetele miatt úszni látszottak azok a milliók, amit a családi sívállakozás a versenyzőibe fektetett. Hiába, a pénz nem minden, bár kétségtelen tény, hogy az alpesi síelés nem szegények sportja.
Hát ennyit akartam leírni, és az írásom célja nem a bántás, hiszen akkor konkrét neveket is írtam volna, hanem a javító szándék volt. De végre tudomásul kéne venni mind az edzőknek, mind pedig a szülőknek (tisztelet a kivételeknek), hogy egy magyar gyerek OB nem a felnőtt világbajnokság, és a gyerekeknek is inkább a pozitív példamutatásra lenne szükségük, mint az ilyenfajta negatív megnyilvánulásokra.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.