Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyar Kupa

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 74
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.07.16. 16:14
(Üzenetazonosító: 216088)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Megszületett a végleges eredmény a Magyar Alpesi Kupa 2021-22-es szezonjára. Ahogy érzékeltem, tényleg sikerült összesítésben is megcsípnem a "szokásos" második helyet a kategóriámban. Csak azt sajnálom, hogy néhány régebbi sporttársam, akikkel annak idején a Villamosenergiaipari iparági versenyeken csúszkáltunk együtt, nem érdeklődnek a Síszövetségi versenyek iránt. Pedig ha belegondolok: Kiss Laci, Györei Jancsi, netán Szabó Pali - meg még jó néhányan bőven emelhetnék a versenyeink színvonalát, tudva azt, hogy akkor már csak 5-6. helyekért küzdhetnék - de legalább méltó ellenfelei lehetnének az örökös bajnok Bánás Artúrnak! (akinek mindig megadom a tiszteletet, mert egy klasszissal jobb nálam). WFeri
Előzmény: (WéberF 215351)
Feladó:  DaddyFérfi
Dátum: 2022.02.10. 18:22
(Üzenetazonosító: 215213)
Daddy Hozzászólások: 310
Regisztrált: 2005.02.10.
26 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Gratulálok! Dobogósnak lenni mindig öröm. Az idő meg olyan sok mindentől függ. Előző vagy következő napon biztos a versenyen elért időtől eltérőt mentél volna.
Előzmény: (WéberF 215195)
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.02.09. 20:19
(Üzenetazonosító: 215195)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Alakul a Síszövetség versenynaptára szerinti eseménysorozat. Itt-ott pontatlan a tervezet (eddig három olyan verseny volt, ahol a naptár szerint lett volna Masters futam, de a tényleges kiírás szerint persze nem), elmarad a febr. 19-20-ra Gaal-ba meghirdetett verseny... stb. A korábbi években a Masters OB beszámított a Magyar Kupába (ráadásul emelt pontszámmal), valamiért idén nem így írták ki. Ehhez képest igen sikeres volt a Szentistváni Síparkban febr. 7-én, a Mozgássérültek, fogyatékkal élők és szervátültetek Országos Bajnokságával együtt megrendezett OB! Csak éppen az eredmény-listához nem tudok hozzáférni, eddig nem tették fel a Szövetség honlapjára (persze a saját ereményemet ismerem, második lettem a kategóriámban, no de milyen időkkel? - két futamos verseny volt!) WFeri
Előzmény: (WéberF 213006)
h i r d e t é s
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.11.20. 14:49
(Üzenetazonosító: 213006)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Végre megjelent a 21/22-es alpesi versenynaptár. Láthatóak a Magyar Kupa sorozatba beszámított események. Csak maga a versenykiírás, pontszámítás, "kieső" versenyek maradtak homályban. WFeri
P.S.: Kérdezhetnétek, miért nem fordulok a Síszövetséghez?
Nincs normális kommunikációs felületük, e-mailekre elég körülményesen válaszolnak (már amikor).
Előzmény: (WéberF 212792)
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.10.30. 20:27
(Üzenetazonosító: 212792)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A Magyar Síszövetség honlapja egyenlőre a síroller versenyekkel foglalkozik. Tud valaki valamit az alpesi síelésről? Lesz-e Magyar Kupa versenykiírás, versenynaptár 2021/22-re?
Igaz, Tót Zita jelenléte a Világkupában érdemleges híreket kap, meg is érdemli! Azért a kérdésemet megismétlem: a Síszővetség a nagy hagyományú Magyar Alpesi Kupa sorozatot mikor kívánja meghirdetni? Ugye nem úgy, mint az előző 2020/21-es szezonban, amikor csak lemaradni lehetett a versenyekről a bennfentesekkel szemben. WFeri
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.09. 20:36
(Üzenetazonosító: 192326)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ugye nem aktuális az előző 2 hozzászólás (sem).!! WFeri
Előzmény: (WéberF 159395)
Feladó:  WéberFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.04.23. 20:58
(Üzenetazonosító: 159395)
WéberF Hozzászólások: 1921
Regisztrált: 2006.10.13.
49 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nagyon szomorú, hogy jogászkodni kell, szabályzatokat idézni, a sportszerűségről pedig szó sem esik. "Amikor én még kissrác voltam ..." örültünk, hogy volt néha egy testnevelőtanár, aki a szabadnapját áldozta néhányunk örömére. Csak a szabadidő-sportért csinálta. Az akkor még jó volt. Igaz, azóta elmúlt 50 év. WFeri
Előzmény: (skioutlet 159390)
Feladó:  skioutletFérfiProfi síelő
Dátum: 2013.04.23. 11:48
(Üzenetazonosító: 159390)
skioutlet Hozzászólások: 799
Regisztrált: 2006.01.21.
94 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A MAGYAR SÍ SZÖVETSÉG FEGYELMI ÉS ETIKAI SZABÁLYZATA
MSíSz Elnökségének 2009. november 11-i ülése:

5§.
Fegyelmi/etikai vétséget követ el az 1.§ (1) bekezdésben meghatározott az a személy, aki a vonatkozó hatályos magyar jogszabályokat, a Nemzetközi Szövetség vagy a Szövetség szabályzataiban foglalt kötelezettségeket, előírásokat vagy sporttevékenységgel összefüggő szerződéses, tagsági vagy egyéb jogviszonyból származó kötelezettségeit vétkesen megszegi, vagy sportolóhoz, sportvezetőhöz méltatlan magatartást tanúsít, így különösen:
.......
h) rágalmaz, illetve emberi méltóságot sértő kifejezést használ más sportolóval, edzővel, szakvezetővel, (vezető) tisztségviselővel, bíróval vagy a versenyt rendező egyesülettel, különösen a Magyar Sí Szövetséggel, és az abban tevékenykedő tisztségviselőkkel, munkatársakkal, bírákkal kapcsolatban, illetve ezen személyek rossz hírnevét kelti,
i) bárkit, különösen sportvezetőt, sporttársat vagy versenyzőt becsületsértő kijelentéssel illet,

A fegyelmi büntetés célja és kiszabásának elvei
10.§
(1) A fegyelmi büntetés célja a nevelés, továbbá az, hogy akár az elkövető, akár más hasonló jellegű vétséget ne kövessen el. Ennek megfelelően a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy az igazodjék a fegyelmi vétség súlyához, az elkövető vétkességének fokához, továbbá az enyhítő és súlyosbító körülményekhez.
(2) Ha az eljárás alá vont a fegyelmi büntetés hatálya alatt újabb fegyelmi eljárás alapjául szolgáló kötelezettségszegést követ el, ugyanaz a fegyelmi büntetés ismételten is kiszabható.
11.§
(1) A sportoló és a sportszakember esetében a pénzbüntetés, valamint a hat hónapot meg nem haladó sporttevékenységtől, illetve szakmai tevékenységtől eltiltás, sportszervezet esetében az egy évet meg nem haladó nemzetközi sportrendezvényen való részvételtől eltiltás fegyelmi büntetés méltányosságból próbaidőre felfüggeszthető, ha az elkövető körülményeire, valamint az elkövetett kötelezettség-szegésre figyelemmel a büntetés célja a büntetés végrehajtása nélkül is elérhető.
(2) A próbaidő hat hónaptól egy évig terjedhet.
(3) A próbaidőre felfüggesztett fegyelmi büntetést végre kell hajtani, ha az elkövetővel szemben a próbaidő alatt elkövetett kötelezettség-szegés miatt szóbeli figyelmeztetésnél vagy írásbeli megrovásnál súlyosabb fegyelmi büntetést alkalmaznak.
(4) A fegyelmi büntetés végrehajtásának felfüggesztésére a fegyelmi határozat jogerőre emelkedését követően - a fegyelmi eljárás alá vont kérelmére - a Szövetség Elnökségének van hatásköre.

További részletek:
http://www.skihungary.hu/hu/dokumen...tumok

Vannak ismerőseim, akik pont az ilyen esetek miatt hagyták abba gyermekük síversenyeztetését. A hazai és nemzetközi vitorlássportban már sokszor keményen és eredményesen felléptek az ilyen esetekben.
Feladó:  Hannes TrinklFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.04.22. 13:53
(Üzenetazonosító: 159386)
Hannes Trinkl Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2013.04.22.

Egy síbajnokság utózöngéi.
Az idei gyerek és serdülő alpesi sí országos bajnokság Hinterstoderben került megrendezésre. A versennyel kapcsolatosan lehetőségem volt egy kicsit úgymond kulisszák mögé is bepillantani, és megtapasztalni a szövetség, és a verseny egyesületek munkáját, valamint a szülők és hozzátartozók verseny közbeni megnyilvánulását. Sajnos a pozitív környezetválasztás (remek idő és hamisíthatalan alpesi hangulat) ellenére számos negatív jelenség is észlelhető volt a két nap során. Úgy gondolom, hogy a szövetség alapvetően jószándékú hozzáállásával a verseny rendezése tekintetében nem volt probléma, bár néhány esetben szükség lett volna egy kis határozottságra, főleg az esélyegyenlőség biztosítása tekintetében. Nyilvánvalóan a pálya karbantartására szükség van verseny közben is, de ha ez az edző-apuka részéről éppen azelőtt történik,amikor a gyermeke már a rajtban áll, azért az egy kicsit elgondolkodtató és nehéz kimagyarázni. Egyébként "legyen-e fekete pályán a gyerek versenypálya vagy sem" problémakör taglallása során a legmegdöbbentőbb kommentárt az egyik, még népszerű gyerekklub edzőnőjétől hallottam, aki hadd hulljon a férgese jelszóval támogatta a fekete pályán történő rendezést. Még szerencse, hogy semmilyen tekintetben sem lett igaza, mert maradt a verseny a diákolimpiai pályán, és nem volt súlyos sérülés sem.
De a legvisszataszítóbb jelenség mégis az volt, amikor a célban egy anyagiakban nem szűkölködő családi síklub edző-anyukája kiabálva és a szaporodást elősegító pozíció felvételére bíztató szavakkal "esett neki" a gyermekek és a szurkoló szülők füle hallatára a síszövetség egyik rendezőjének inkább vélt, mint valós sérelmek miatt. Még akkor sincs erre magyarázat, ha a verseny kimenetele miatt úszni látszottak azok a milliók, amit a családi sívállakozás a versenyzőibe fektetett. Hiába, a pénz nem minden, bár kétségtelen tény, hogy az alpesi síelés nem szegények sportja.
Hát ennyit akartam leírni, és az írásom célja nem a bántás, hiszen akkor konkrét neveket is írtam volna, hanem a javító szándék volt. De végre tudomásul kéne venni mind az edzőknek, mind pedig a szülőknek (tisztelet a kivételeknek), hogy egy magyar gyerek OB nem a felnőtt világbajnokság, és a gyerekeknek is inkább a pozitív példamutatásra lenne szükségük, mint az ilyenfajta negatív megnyilvánulásokra.
Feladó:  Alain
Dátum: 2013.03.11. 09:09
(Üzenetazonosító: 157001)
Alain Hozzászólások: 27
Regisztrált: 2009.02.01.

Mikor lesz a FUNDANGO Kupa versenykiírása elérhető a skihungary.hu-n, mint hivatalos Magyar Kupa futam????
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2012.06.01. 11:53
(Üzenetazonosító: 139295)
huligan Hozzászólások: 3494
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Zemplén Kalandpark, záró kupa futam:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
.be
http://www.skihungary.hu/hu/verseny...eredmenyek-alpesi/zemplen-kalandpark-kupa-es-...
Feladó:  KrampuszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.11. 08:11
(Üzenetazonosító: 109415)
Krampusz Hozzászólások: 362
Regisztrált: 2007.12.06.
20 síterepet értékelt

Huligan! Nem vagy elfogult.
El kell, hogy keserítselek. A Paralimpiai Csapat támogatása sajnos nem "hírérték", mert nem foci. És nem csak a TV-k sporthíreibe nem "fér bele", hanem a rádiókéba sem.
Az egyik megszűnt kereskedelmi rádió gyakorlata volt a sporthíreknél a következő:
Kezdi a spanyol focival, majd angol foci (sorrend tetszőleges) magyar foci és a végén megemlíti, mondjuk az éppen zajló öttusa VB magyar aranyérmesét. (a példa kedvéért említettem az öttusát, lehet, hogy más sportág volt.)
Az agyam durrant el!

Egy ismerősöm be akarta juttatni a "királyi" TV sporthíreibe strandröplabdát. Finoman szólva kiröhögték....

Nézd meg a magyar sport TV-k kínálatát. (Sport1,2 Sprtklub, Digisport) A focin kívül alig-alig látható más sport. Vizilabda, kézilabda, kosárlabda,
jégkorong még képernyőre kerül, de mást nem is nagyon akarnak közvetíteni. Szerintem a teljes műsoridő több mint fele foci!!
Ja, még egy sport: amerikai foci! Dobok egy hátast!


Hamarabb találsz támogatót egy városi kispályás labdarúgó bajnokság ötöd osztályában induló csapatnak, mint egy válogatott síelő vagy biatlonos részére.

Minden elismerésem Péteréknek!
Előzmény: (huligan 109361)
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.10. 23:53
(Üzenetazonosító: 109390)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A lényeget meg lehagytam :)

Gratulálok én is! Jó, hogy van még aki így gondolkodik.
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.10. 23:47
(Üzenetazonosító: 109388)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Volt a királyi tévében egy ESÉLY című műsor. A fogyatékkal élőkről szólt. Egy barátom gyártotta saját pénzén. Megszüntették, pedig kiemelten közszolgálati volt.


UI: Nekem sincs tévém :)
Feladó:  kokobskFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.02.10. 23:16
(Üzenetazonosító: 109374)
kokobsk Hozzászólások: 136
Regisztrált: 2009.01.09.
55 síterepet értékelt

Ennek sajnos nincs nagy hirerteke, mivel nincs robbantas, halott, stb,stb,
Előzmény: (huligan 109361)
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.10. 23:07
(Üzenetazonosító: 109365)
huligan Hozzászólások: 3494
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

UI: nincs tévém csak netem...

Kereskedőknek: nem is tervezem a beszerzést...:)
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.10. 23:00
(Üzenetazonosító: 109361)
huligan Hozzászólások: 3494
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Péter! Ez nagyon nemes, amit csináltok. De őszintén, miért a fórumról kell ezt megtudni. Nem fér bele a királyi vagy az RTL vagy TV2 sport hírekbe? Szerintem ez van olyan fontos, mint az hogy azerbjdzsántlegyőztebarátságosfocimeccsenmagyarországkettőnullra.

Mondjuk lehet elfogult vagyok.
Feladó:  Szőllős PéterFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.02.10. 19:56
(Üzenetazonosító: 109293)
Szőllős Péter Hozzászólások: 531
Regisztrált: 2006.01.04.
145 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A NIVELCO Zrt. a Magyar
Paralimpiai Csapat támogatója

A NIVELCO Zrt. több évtizede támogatja a magyar sísport fejlődését, több az utánpótlás nevelésben kimagasló szerepet betöltő egyesület munkáját folyamatosan segíti.

Tapasztalva a Paralimpai csapat lelkes munkáját, de nehéz anyagi helyzetét, gyors elhatározás után azonnali döntés született! A NIVELCO Zrt. a 2014-es Sochiban megrendezésre kerülő téli olimpiára hozzájárul a sportolók felkészüléséhez, ezzel segítve sikeres szereplésüket!

Cégünk 2010. december 20.-án, négy éves támogatási szerződést kötött a Magyar Paralimpai Bizottsággal a téli Paralimpián résztvevő sportolók felkészülésének támogatására.

Sok sikert kívánunk a csapatnak!
Előzmény: (Szab 108907)
Feladó:  Probin
Dátum: 2011.02.10. 09:31
(Üzenetazonosító: 109122)
Probin Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.09.
BEMUTATKOZÁS

Feladó:  SzabFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2011.02.09. 09:08
(Üzenetazonosító: 108907)
Szab Hozzászólások: 2070
Regisztrált: 2005.11.17.
68 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

...erről annyit, hogy Péterék nélkül megszűnt volna a "parás" csapat. Az utóbbi évek legnemesebb gesztusát gyakorolták....szóval le a kalappal!
Előzmény: (huligan 108905)
következőutolsó
laponként:
összesen 74
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »