Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Werfenweng
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sonneck Panzió vidéki vendégház erkélyes szobákkal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Werfenweng
2014.02.03. 19:55
Februári sítúránkat Werfenweng-ben kezdtük. A völgyben sűrű köd, a pálya völgyállomásánál szikrázó napsütés fogadott. Éppen fagypont körül volt a levegő. A pálya üzemeltetője szerényen Ikarusnak keresztelte a pályarendszer nyolcüléses felvonóját. Fent a hegyen erős déli főn jelezte, ma itt nem lesz hideg. Ezen a télen lassan az a szokatlan, ha hideg van... A csúcsról (1840 m) az 1-es jelölésű piros pályán lehet a völgyállomásig visszacsúszni. A 4 km hosszú 1-es három részre osztható: az első harmada széles, kellemes lejtésű, a középső harmad jobb széle fekete, a bal oldala erős piros, majd az alsó harmadon lehet kipihenni a meredekebb szakaszt.
Ha visszamegyünk a csúcsra, a 2-es piroson lehet a további pályákra átcsúszni. Két négyüléses, két csákányost és a hozzájuk tartozó pályákat lehet variálni. Érdemes a csúcskereszthez felgyalogolni, mert a látvány valóban lélegzetelállító: délen a Dachstein masszívuma, északon a Tennengebirge sziklás csúcsai fogják keretbe a képet. A távolban egészen Flachau-ig (Radstadt-ig?) ellátni.
Werfenwenget több napra és kezdőknek nem ajánlanám, de gyakorlott sízőknek - már csak a látvány miatt is - mindenképpen.
A déli sör képét (mert klasszikusokat csak pontosan szabad idézni) Robin sítársank ajánlom.
SAM-1486.JPG
SAM-1497.JPG
SAM-1501.JPG
SAM-1504.JPG
SAM-1507.JPG
SAM-1508.JPG
SAM-1510.JPG
SAM-1537.JPG
SAM-1573.JPG
SAM-1614.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.