Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszenvedély

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síszenvedély
2008.11.02. 22:33
Ohhoho, mennyire jó téma!
Én megszállott korcsolyázó voltam, aztán gimnázium másodikban (1991) rábeszélt egy osztálytársam, hogy menjek már el sítáborba, mert mekkora buli. Érdekes ami történt, mert valamiért még a sítábor előtt úgy éreztem, hogy én nagyon fogom szeretni ezt a dolgot, tehát eladtam a C64 számítógépemet és vettem egy használt 195cm-es használt Kneissl lécet, máig emléxem, akkoriban borsos 4700 Ft-s áron. Bakancsot, síruhát kaptam kölcsön. Poprádra mentünk a sítáborral, odaúton Donovalyban álltunk meg síelni, itt csatoltam először (ha persze a szobai csatolásokat nem számítjuk:) A tapasztaltak csak legyintettek, hogy milyen kevés meg jeges a hó (utólagos emlékeim szerint is volt vagy egy méter és nem volt jeges:)) én meg leesett állal áltam a fehér mesevilágban és egyből a kezdő lifthez való lecsúszáskor egy bokorban landoltam, az első tányéros liftezés szintén eséssel végződött, azonban másodszorra már sikerült és azóta soha nem is estem ki liftből. A rábeszélés elkövetője megmutatta a hóekét (ő sem tudott mást), ennyi volt életem során az oktatás. Mindent ellesésből és saját kútfőből tanultam és hatalmas élvezetet jelentett az új dolgok, technikák felfedezése.
Mivel a családban csak a nagyszülők rendelkeztek síelő múlttal, az áttörést az jelentette, amikor a szülőket beleugrattam a körforgásba, innetől aztán nem volt megállás, nekik köszönhetően sok helyen és sokat síelhettem. Első carving 1997-ben (majd egy évig spróoltam rá), emlékszem még Ausztriában sokan kérdezgették, hogy ez most meg vajon miféle léc?:) Persze mánia, barátnő témában alap kikötés volt, feleségválasztásban is alapértelmezett volt, hogy síző legyen, anno. pár nő is lelépett, mert nem bírták elviselni, hogy télen a sízés a no.1.:)
Persze párhuzamosan mániákus sífelszerelés bütykölővé is önképeztem magamat, Jóanyám mondjuk meglehetősen morcos volt, amikor az én egyik vaxoláson után Apám ingjének vasalása kimagaslóan kemény inget eredményezett (miután belevasalta a talpon hagyott vaxot:):) otthon rengeteg síkarbantartó cucc, vaxxal, kofixxal lecsöpögetett padló, szőnyeg:) 2004-től pedig sielok.hu és símánia újságírás szakértés, nagyon dióhéjban ennyi a történet, a szenvedély témát majd később összefoglalom:)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.