Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszenvedély

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síszenvedély
2008.11.05. 14:30
Csak nem állom meg, hogy ne meséljem el én is hatéves sítörténelmemet.
Nekünk is egy barátunk mondta, hogy ez nagggyon jooó! Mivel ez némi italozás közben történt, mondott még egy bankszámlaszámot is, ahová utaljak át másnap némi pénzt "aztán majd meglátjátok!". Kicsit másnaposan fel sem fogtam, mibe vágunk bele, de ha már a pénz elment, nem lehetett visszacsinálni. Sem én, sem a feleségem nem sportoltunk soha életünkben. Egyszercsak Olaszországban találtuk magunkat 47 évesen, bérelt cuccokkal, egy sípálya szélén, ami természetesen egy borzasztó meredély volt. Ez egy egyhetes, egésznapos síoktatós, namostmegtanultok program volt. Hát az első nap estéjén mozdulni sem bírtunk, még a fülcimpámban is izomláz volt. De néhány alapvető mozdulatot jól-rosszul azért a hét végére valóban megtanultunk és örökre megfertőződtünk a síelés vírusával. Annak ellenére is, hogy a feleségem az utolsó nap utolsó csúszásának utolsó 100 méterén elszakította a térdszalagját.Kipróbáltuk hát az olasz egészségügyet és a síelős balesetbiztosítást - mindkettő működött! Gond volt viszont, hogy a combig gipszelt lábával csepp híján nem fért be az autóba.
Azóta nyaralni nem járunk, minden pénzünket és időnket síelésre verjük el. Csináljuk, amíg fizikailag bírjuk (majd, ha már nem megy, a tengerparton ráérünk járókerettel sétálni).
Éveken át legalább egy hetet síoktató segítségével próbáltunk javítani valamennyit a tudásunkon. Köszönettel tartozunk ezért annak az utazási irodának, amelynek nevét természetesen nem írom ide, de akik épp most egyesültek egy másikkal (írt erről a síelők.hu is), illetve azoknak az oktatóknak, akik elviseltek minket. (Egyikükről van itt egy külön topic .) Sikerült eljutnunk olyan technikai szintre, hogy már nem erőből síelünk, nem fáradunk el a nap végére, a sokkal fiatalabbakkal is bírjuk az iramot, bármilyen színű és minőségű pályát élvezettel gyűrünk magunk alá. Valószínűleg ebben nem kevés szerepe van annak is, hogy többszöri kísérletezés után sikerült kiválasztanunk a nekünk legmegfelelőbb síléceket (Metron 11 B5 connection illetve Atomic SX 7 a feleségemnek).
Nem tudom, hogy lehet-e még fokozni a síelés iránti rajongást, de én már nyár óta hóval álmodok, a szabadság és kikapcsolódás fogalma szinte eggyé vált a havas hegyek képével.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.