Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ESS VAR kötés leszerelése

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Balamber
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2008.11.06. 08:55
Köszönöm mindkettőtöknek!
Délután megpróbálom.
Sejtettem, hogy valahol a közepén kell kezdeni, de nem boldogultam :)
Ha sikerült beszámolok róla.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2008.11.05. 13:55
Tejóég, nem hittem volna, hogy hallom még ezt a nevet, történetesen volt egy lécem ilyen kötéssel és rengeteget bütyköltem, szóval a titok nyitja az, hogy le kell pattintani az első és a hátsó kötést összekötő szerkezet műanyag fedlapját, ami a két kötés között található (ezen is volt nekem ess var felirat, a kiszélesedésnél az oldalán van egy fül, ezt kell csavarhúzóval alányúlva kifelé fesziteni és a fedlapot előre vagy hátra húzva vehető le a fedlap. Ha levetted látod a két kötést összekötő fémpántot, érdekes rádiuszos kialakitású és középen egy, vagy kettő fém pöcök tartja, hogy ne ugorhasson ki felfelé, ezek a tartók nyithatóak csavarhúzóval, ha ki van nyitva, akkor az első kötéshez kapcsolódó fémhevedert felfelé ki tudod ugrasztani a helyéről. Ekkor ha jól emlékszem a hátső kötést hátrafelé ki lehet húzni a tartósinből, az első kötést pedig az előbb emltett módszerrel, a zöld takarórész előrehajtásával (izomból-koppanásig) lehet lehúzni a sinről, ekkor pedig már mindkét tartósin csavarjait ki lehet tekerni a lécből. Sok sikert:)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2008.11.05. 11:53
https://sielok.hu/forum/index.php?list=attach&method=show&id=9038050
Erre gondolsz?Így fejből nem tudom de úgy dereng hogy ha az első kötés zöld borítását erősen előre hajlítod(ekkor lehet a súlypontot is állítani)akkor mindkét kötés egyszerre elmozdul.Próbáld meg hátha előbukkannak a csavarok,de ha nemsikerül akkor megnézem az enyémen csak kint van a garázsban.
Balamber
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2008.11.05. 09:43
Sziasztok!
A következő ügyben szeretnék némi tanácsot kérni. Van otthon egy régi lécem amin egy teljesen jó ESS V,A,R kötés van. Ezt át szeretném kombinálni egy újabb lécre, de semilyen csavarfejet, oldási lehetőséget nem látok rajta. Ha teljesen előre-hátra kitkerem a méret állító csavart akkor sem. Kerestem külföldi oldalakon is a témában, de semmi...
Nem vagyok egy műszaki anafalbéta, de ez úgy tűnik kifogott rajtam. Aki már szerelt ilyet kérem ossza meg velem ennek a kötésnek a titkát.
Köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.