Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kutya a pályán

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kutya a pályán
2013.03.10. 16:22
A legutóbbi eplényi történet kerekedését végigolvasva, de nem kifejezetten ennek kapcsán írok most.
Kutyabarát vagyok, a legutóbbi pár évtől eltekintve mindig volt saját kutyám, illetve sok kutyabolond barátom, ismerősöm van. A kutyák közti viselkedésbeli különbség sokszor a kutyatartó személyéből (is) adódik, ezért van olyan ismerősöm ahol zavar, máshol pedig kifejezetten kedvelem amikor a kutya a lakásban van vagy behívják egy időre amíg ott vagyunk, de nálam a kutya alapvetően nem lakásba való állatnak számít. Ízlések és pofonok...
Ez a vebdéglátó helyiségekre is igaz, de jófej gazdik jófej kutyái itt sem feltétlenül zavarnak, hiszen ők általában illemtudók és ápoltak is, semmilyen kellemetlenséget nem okoznak. Sőt Ausztriában több olyan helyen voltam ahol a szállásadó kutyája volt bejáratos a reggelizőszobába vagy az étterembe. Ha most lenne kutyám és más megoldás nem lévén magammal kellene vinnem síelni, én is a kutyabarát helyeket keresném.
Viszont egy kicsit hasonlít ez a téma a dohányzásra. Sok más vendégnek nincs kutyája, zavarja, vagy netalán még fél is tőle. Ezesetben főleg a gyerekeknél nincs egyszerű megoldás, mert hiába mondod, hogy ez nem olyan kutya mint a szomszéd Bodri hanem okos, ha fél, akkor fél és kész.
Brúnóval és Bélapóval még nem találkoztam, de láttam már felvonózó és síelő gazdit kísérő kutyákat akik jobban betartották a FIS10-et mint az emberek akiknek elvileg tudni is kéne mi az. De aki nem szereti vagy nem ismeri annyira a kutyákat, nem fogja tudni, hogy ez most jó vagy rossz kutya és megijedhet, bepánikolhat és így közvetve is okozhat a kutya balesetet. Volt olyan gyerekcsoportom akik kérték, hogy álljunk meg megsimogatni egy túrasíző kutyáját, de olyan gyerekem is volt, aki elsírta magát egy 30m-re pórázon vezetett kutya láttán. Tudom, hogy nem lehet és nem is kell mindenkinek megfelelni, de néha a kutyatulajdonosok is mutathatnának egy kis toleranciát a problémájukat nem biztos, hogy legmegfelelőbben tudomásukra hozó többiekkel szemben. És itt (is) jön a párhuzam a dohányzással és felmerülhet a kérdés, hogy melyik fél a „más”, kinek kell engedni.
Bélapó és Többiek, ezt tényleg nem miattatok írtam, hanem az alapján amiket tapasztaltam. Engem nem fog zavarni egy kutya a pályán vagy az eplényi körvárban és ha lesz gyerekem, azon leszek, hogy őt se zavarja. Ennyit megígérhetek! :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.